20 Temmuz 2016 Çarşamba

Sparta Prag 0 Fenerbahçe 0


Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını antrenmanlar ve hazırlık maçları ile sürdürüyor. Ben bu sezon ilk kez Fenerbahçe'yi izliyordum. Karşılaşmadan notları kısa kısa yazayım.

Fenerbahçe sahaya üçlü savunmayla çıktı. Ertuğrul, Caner Koca, Kjaer, Neustadter, Wiel, Hasan, Josef, Ozan, Salih, Aatıf ve Fernandao ilk 11'i.

Üçlü savunma zordur, üçlü savunma oynamak için takımda ona göre oyuncular bulunmalıdır. Üçlü savunmanın ortasında oynayan adamın topu bilmesi gerekir. Hücumda atağa çıkmazsa-çıkamazsa takım 1 kişi eksik hücum edecektir. Ayrıca hücum bekleri olarak oynayan ikilinin çok tempolu oyuncular olması gerekiyor. Fenerbahçe'de Hasan Ali ve şimdilik Wiel ile bunu sağlamak pek kolay gözükmüyor. Bu yüzden bana göre Fenerbahçe'nin bu oyuncularla 3-5-2 oynaması pek mümkün değil. 

Fenerbahçe tarihinde izlediğim en kötü maçlardan birisiydi. Hasan Ali'nin ve Wiel'in henüz hazır olmaması, hücum konusunda sınıfta kalmaları, üçlü savunmaya gelip top alma görevini teknik açıdan yetenekleri olmayan Josef'in yapması, bu yüzden de hücumda herhangi bir varyasyon sergileyememesi, Salih ve Ozan'ın henüz hazır olmaması. Fernandao'nun kiloları ve Aatıf'ın henüz adapte olamaması ile beraber zaten bu maçta Fenerbahçe'den bir şeyler beklemek hayal olurdu. Maç boyunca hiçbir dakika olumlu iş yapamayan oyuncu topluluğu ve maçı neredeyse pozisyonsuz tamamlayan bir Fenerbahçe. Kalemizde de bir kaç tehlikeli atak verdik.

Yeni transferler için değerlendirme yapabileceğimiz bir maç değildi. Takım komple kötüydü.

Fernandao acayip kötü. Fazla kiloları ile beraber sahada hiçbir şey yapamıyor. Bu durumdayken Fenerbahçe formasını giymesi bile yanlış. Giymemeli.

Salih ve Ozan'ın bu sezon ekstra iyi oynaması lazım. Onlar da vasat oynarsa Fenerbahçe maçları pozisyon açısından çok kötü bir hâl alabilir. 

Takım 10 numara lazım diye bağırıyor.

Savunmayı bir şekilde çözebiliriz de hücumu ne yapacağız?

Tam 1 hafta sonra Çarşamba günü Monaco ile Kadıköy'de Şampiyonlar Ligi eleme maçı oynuyoruz. Mücadele 21:30'da başlayacak. Ne yapacağız hiçbir fikrim yok.

Sezon Fenerbahçe açısında oldukça kötü başlıyor. Vitor Pereira'ya inanmayan camia, kombine satılmayan tribünler, kombine almayan-doğal olarak- taraftarlar ve futbol şubesinden uzak bir camia. Fenerbahçe için gelecek çok karanlık. 1 hafta sonra her şey daha net ortaya çıkacak.

1 yorum:

Sem Sector dedi ki...

Nerde o Fenerbahçe'nin eski günleri!