7 Temmuz 2016 Perşembe

Euro 2016 Notları # 21


Euro 2016'da yarı final heyecanı Portekiz-Galler maçı ile başladı. Bir tarafta turnuvanın en büyük sürprizi ile buraya gelen Galler, bir tarafta güzel takım oyunuyla buraya kadar 90 dakikaları kazanmadan gelen bir Portekiz.

Maç seyir keyfi açısından yine beklentiyi karşılamadı. Özellikle ilk yarıda her iki takımda kontrollü futbolu tercih edince ortaya kalitesiz bir maç çıktı. Ramsey'in yokluğunda pozisyon bulma anlamında sıkıntı yaşayan Galler'e karşı, yine hücumda hiçbir varlık gösteremeyen Portekiz vardı. İlk yarı golsüz sona erdi.

2.yarı Portekiz iyi başladı. 50.dakika Ronaldo kornerden gelen topta müthiş vurdu ve skoru 1-0'a getirdi. Ardından 3 dakika sonra Ronaldo'nun orta şut karışımı vuruşu ve Nani'nin topa dokunuşu ile beraber durum 2-0 oldu ve maç o an bitti. Kalan dakikalar ne Portekiz etkili olabildi ne de Galler gol atabilecek pozisyonları yakalayabildi. Bir kaç tane Bale şutu dışında etki yaratamadı. 

Ronaldo durdu durdu bu maç sahneye çıktı. Turnuva başından beri bir yerde sahneye çıkmasını bekliyordum. Yarı final maçı bunun gerçekleştiği maç oldu. 

Ramsey olmadan Galler etkisiz bir takıma dönüşüyor. Yokluğunu çok hissettiler.

Maç öncesi Ronaldo ile selfie çekilen, takım fotoğrafına giren çocuk ve ona karşı oldukça sıcak davranan Ronaldo güzel anların yaşanmasına sebep oldu.

Portekiz finalde Almanya-Fransa galibi ile oynayacak.

Nani Fenerbahçe'den ayrıldı, kupada finale yükseldi. Ayrıca gerçekten de oynadığı futbolla ''Keşke gitmeseydi.'' dedirtti. 

Euro 2016'da heyecan 22:00'de oynanacak Almanya-Fransa maçı ile devam edecek. TRT 1'den izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: