8 Temmuz 2016 Cuma

Euro 2016 Notları # 22

Turnuvanın en güzel maçlarından birini izlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maç kağıt üstünde de çok şey vaadediyordu sahada da öyle oldu. İstediğimizi aldık. Özellikle ilk 45 dk oynanan oyun turnuvanın en iyi 45 dakikalarından biriydi. Ekran karşısında izlerken aldığımız seyir zevki neden futbolu sevdiğimi bizlere kanıtlayan şeylerdi.

Her iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalar Fransa ağırlığında geçse de Almanya hemen oyuna ağırlığını koydu ve Fransa'nın üzerine gitmeye başladı. Ancak bu ataklardan sonuç alamayan Almanya son dakika geçen maç Boateng'in yaptığı saçmalık gibi bir saçmalığı Bastian ile yapınca Fransa ilk yarı sonunda fotoğraftaki adamın penaltı golüyle skoru 1-0 yapıp soyunma odasına büyük bir güven, mutluluk ve motivasyonla gitti. Almanya ise bir takımın gol yememesi gereken en önemli dakikalardan birini yaşayarak soyunma odasına sıkıntılı gitti.

2.yarı Almanya topa sahip oluyor, Fransa topun arkasına geçiyor ancak pozisyon anlamında herhangi bir üretim sağlayamıyordu. Dakikalar 72'yi gösterirken önce savunma hatası, ardından kaleci hatası ile beraber 7 numaralı futbolcu bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Bu golden sonra Almanya 4-5 tane net pozisyon yakalasa da hem Lloris'in iyi kaleciliği hem de bitiricilik sıkıntısı nedeniyle bunlardan yararlanamadı ve maç 2-0 bitti.

Almanya 2014 Dünya Kupası'ndan sonra bu turnuvada istediğini alamadı ve yarı finalde turnuvaya veda etti. Fransa ise finale çıkıp şampiyon olduğu 2000'den sonra ilk kez final oynama başarısı gösterecek.

Fransa daha önce oynadığı 2 finali de kazandı. Bu 3.finalleri olacak.

Fransa adına tüm takım çok iyiydi diyebiliriz ama Griezmann bir başka iyiydi. Bu kadar hızlı, bu kadar akıllı, bu kadar fırsatçı, çalım atma yeteneği olan, seri, bitirici golcü bulmak her zaman mümkün olmuyor. Griezmann büyük ihtimalle gol kralı olarak tamamlayacağı turnuvanın şimdiden en iyi futbolcusu. Henüz 25 yaşında olması da biz futbol severler açısından güzel detay. Daha çok izleyeceğiz.

Umtiti ve kritik müdahaleleri. Barcelona bu adamı neden aldı bu maç net şekilde gördük. Çok iyi futbolcu olacak.

Giroud takımın en kötüsüydü. Bir kaç net pozisyonda acayip ağır davrandı ya da bitirici vuruşu yapamadı.

Almanya ise ilk bahsetmemiz gereken Kimmich. Özellikle ilk yarıda sahada tüm olumsuz işlerde onun ismi vardı. Maça giremedi, yaptığı bir kaç hata ile koptu ve daha sonra toplanamadı. Lahm olsaydı dedirtti.

Mesut Özil'i acayip beğeniyorum. Bu akşam yine yaptığı tüm işlerle neden bu kadar iyi futbolcu olduğunu bizlere gösterdi. İzlemek gerçekten büyük keyif.

Hakem Rizzoli'nin bana göre bir kaç tane hatası var.

Götze neden oynuyor?

Boateng turnuvanın başından beri kusursuz futbolla geldi, son 2 maç saçmaladı.

Velodrome stadı çok güzel. Umarım bir gün maç izleme fırsatı yakalarım.

Euro 2016'da final maçı Pazar günü Fransa ile Portekiz arasında oynanacak. 22:00'da TRT 1 ve Lig Tv'den izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: