2 Temmuz 2016 Cumartesi

Euro 2016 Notları # 18

Euro 2016 öncesi ya da sırasında herkesin iyi yere gelmeleri lazım ya da gelir dediği takımdı Belçika. Ancak yine olmadı. Çeyrek finalde Galler karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrıldılar ve turnuvaya veda ettiler. 

Maç Belçika'nın istediği gibi başladı. Oyunu karşı alana yıktılar, pozisyonlar buldular. Gol de gecikmedi. 13.dakika Nainggolan'nın harika golüyle beraber Belçika 1-0 öne geçti. Turnuvanın en güzel gollerinden biriydi. Ancak bu golden sonra top hakimiyeti de, pozisyon hakimiyeti de Galler'e geçti. Galler 31.dakika kornerden gelen topta Williams ile beraberliği yakaladı.

2.yarıya Belçika çok iyi başladı. Peş peşe pozisyonlar. Ancak 55.dakika Robson-Kanu tek hareketle iki kişiyi geçtikten sonra güzel plase ile skoru 2-1'e getirdi. Bu golden sonra Belçika ataklarını sıklaştırıp pozisyonlar bulsa da son sözü güzel bir kafa vuruşuyla Vokes söyledi. Galler, iyi bir taktikle beraber Belçika'yı 3-1 geçti ve tarih yazmaya devam etti.

Galler adına sahanın en iyisi Ramsey'di. Harika bir maç oynadı. 2 asist yaptı. Sahada basmadık yer bırakmadı. Ancak gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve yarı finalde Portekiz'e karşı oynama şansını kaybetti.

Bale. Bir takımı bir yıldız taşır mı? Taşır. Messi'nin ve Ronaldo'nun eleştirildiği, milli takımla başarıya ulaşamadığı dönemde Galler gibi bir takımla hem de çok iyi futbolla beraber yarı finale çıkmış olması büyük olay. Şampiyon da yaparsa bugüne kadar Messi-Ronaldo ikilisine göre geri planda kalmış Bale tüm dünyanın adını sayıkladığı oyuncuya dönüşür.

Ashley Williams'ın kafa vurmadığı korner oldu mu? Adam her topta bir şekilde topa değmeyi başarıyor. 1 gol attı, savunmada müthişti. Maçın en iyilerinden biri oldu.

Belçika böyle bir jenerasyonla 2014'den sonra 2016'da da hedefe ulaşamadı. Hazard, Lukaku, Mertens gibi oyuncular 2018 Dünya Kupası'nı bekleyecekler. Orada olur mu? Göreceğiz.

Hazard turnuva boyunca iyiydi ancak bu kez beklenen etkiyi yaratamadı. Özellikle kademli savunma yaptı Galler ona karşı. Ne zaman adam geçse arkasında bir başka adam hazırdı. Böyle olunca da çok koşmak zorunda kaldı, erken yoruldu.

Galler tarih yazıyor. Yarı finalde Portekiz ile oynayacaklar. Bale ya da Ronaldo'dan birisi finale çıkacak. Bale olursa Ronaldo'yu ilk dersi burada vermiş olacak.

Gol sonrası ''Dale'' şov yapan Belçika tribünleri. Ancak sonunda kaybettiler ve stattan üzgün ayrıldılar.

6 Temmuz Çarşamba saat 22:00'de Galler-Portekiz yarı final maçı.

Euro 2016'da heyecan turnuvanın en merak edilen maçıyla devam edecek. Saat 22:00'de belki de kazananın şampiyon olacağı maçta Almanya ile İtalya karşı karşıya gelecek. Maç Trt 1'den yayınlanacak.

Hiç yorum yok: