4 Temmuz 2016 Pazartesi

Euro 2016 Notları # 20






















Euro 2016'nın bugüne kadar en çabuk biten maçıydı. Fransa net favori olarak çıktığı maçta İzlanda'yı 5-2 yendi ve yarı finale yükseldi. 

12.dakika Giroud, 19.dakika Pogba atınca zaten hücum gücü kısıtlı olan İzlanda için maç zora girdi. İzlanda'da o dakikadan sonra maçın dönebileceğini düşünen kimse yoktu. İlk yarı sonunda Payet ve Griezmann golleri de gelince maç komple bitti.

2.yarı bir umut, bir hayat belirtisi anlamında İzlanda saldırır diyorduk, öyle de oldu. Golü de buldular. Ancak attıkları golden 3 dakika sonra Giroud golü atınca iş bu sefer kesin bitti. Kalan dakikalar formaliteden oynandı. Maçın keyfi de kaçtı. İzlanda'nın attığı gol maçın skorunu belirledi.

Fransa adına da İzlanda adına maç hakkında yazacak çok şey yok. Çünkü maç gerçekten erkenden koptu. Hiçbir şey göremedik. Fransa rahat rahat, yürüye yürüye yarı finale çıktı.

Buraya kadar iyi mücadele ile gelen İzlanda'nın böyle bir yenilgi alması da sürpriz değil. İngiltere maçında gol yedikten sonra hemen bulmasalar aynı skoru görebilirdik.

İzlanda tribünleri turnuvanın yıldızlarından oldu. Unutulmayacaklar.

Giroud, Payet ve Pogba üçlüsü çok iyiydi. Gol, asist katkısı da verdiler. Fantasy takımıma o üçlüden 41 puan geldi.

Fransa erken kopunca ben de erken koptum. Maçla ilgili yazacak başka detay yok.

Gol demek, keyif demek değilmiş. Bunu da bir kez daha gördük.

Euro 2016'da yarı finaller belli oldu. Çarşamba günü Portekiz-Galler, Perşembe günü Fransa-Almanya maçları var. 22:00'da başlayacak ve TRT 1'den yayınlanacak. Final ise 10 Temmuz'da.

Hiç yorum yok: