28 Ağustos 2015 Cuma

Tribünler Bir Olsun


Fenerbahçe dün Atromitos'u evinde 3-0 yenerek Uefa Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başardı. Maç hakkında bir şeyler yazacağım illah ama ilk önce bu konu ile ilgili yazmak istedim.

Geçen sezon bilet satılmaması, kombine satılmaması, passolig gibi etkenlerle Genç Fenerbahçeliler tribünlere girememiş, Kadıköy'de tribünleri Migros tribününde bulunan Anadolu GFB yönetmiştir. Bu sezon ise Genç Fenerbahçeliler gayet kalabalık şekilde Okul Açık tribününden kombineleri aldı ve özellikle Maraton Üst köşe tribün ile beraber tribünleri yönetmeye başladı. 

Öncelikle şunu söyleyeyim, yıllardır Kadıköy'de ya da deplasmanlarda Fenerbahçe tribünlerinin tezahurat anlamında bir numaralı grubu olan Genç Fenerbahçeliler bu tribünlerin lokomatif grubudur ve bu böyle devam edecektir.

Anadolu GFB ise Genç Fenerbahçeliler'in yokluğunda Genç Fenerbahçeliler'den ayrılan İbrahim Gümüştekin'in kurduğu bir oluşumdur. Fenerbahçe'ye ellerinden geldiğince katkı vermeye çalışıyorlardır ancak bazı gerçekler var.

Dün 75.dakika civarı tribünde olanların bile dikkat etmemiş olabileceği bir hadise yaşandı. Genç Fenerbahçeliler ''Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener'' diye bağırmaya başladı. Bilirsiniz Fenerbahçe tribünlerinde 4 tribünün yıllardır söylediği bir tezahuratttır ve yıllardır Migros tribününden başlar. Genç Fenerbahçeliler tarafından Eskişehirspor maçında belki de ilk kez Okul Açık tribününden başlamıştır. Ancak dün öyle olmadı. Genç Fenerbahçeliler'in bu tezahuratı başlattığı an - Sarı diye bağırdık, numaralı da Lacivert diye devam etti - Migros tribünü de Sarı diye tezahuratı başlattı ve onlar da Maraton tribünlerinden Lacivert tezahuratını alabildi. Ancak tezahurat buraya kadardı. Ne Okul Açık Şampiyon dedi ne de Migros. Daha sonra en son Migros'un başlattığı tezahurata Okul Açık şampiyon diye devam etti ve tezahurat bir kez döndükten sonra Genç Fenerbahçeliler'in başka bir tezahurata geçmesi sonucu sona erdi.

Bu böyle gitmemeli düşüncesindeyim. Genç Fenerbahçeliler bu tezahuratı başlatmadı diye ne büyüklüklerinden bir şey kaybeder ne de tribün hakimiyetini arasının iyi olmadığı Anadolu GFB'ye verir. Stat yapıldığından beri Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener tezahuratını başlatan Migros tribünü olmuştur. Umarım bundan sonra da o tezahurat oradan başlar ve Okul Açık tribünü de bu tezahurata katılır. Yaşanan böylesine önemsiz bir olayın Fenerbahçe tribünlerine zarar vermesini kimse istemez sanırım.

Neden Okul Açık'ın başlattığına onlar katılmıyor derseniz de yılların getirdiği bir gelenek derim. Antalyaspor maçında skor üstünlüğünü alırsak bu olayın devam edip etmeyeceğini göreceğiz. Fenerbahçe tribünleri bir olursa neler olabileceğini de herkes çok net şekilde biliyordur sanırım. Bu çekişmelerden zarar görecek sadece Fenerbahçe'dir.

Hiç yorum yok: