17 Ağustos 2015 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Eskişehirspor 0


''Fenerbahçeliler sene başında o sene şampiyon olacaklarını hissederler ve olurlar. Şayet hissetmezlerse mümkün değildir.'' diyor Can Bartu. 

Fenerbahçe sezonun ilk maçına Eskişehirspor karşısında çıktı ve mücadeleden Sow ve Fernandao'nun golleriyle 2-0 üstün ayrıldı. 

15:31 İzmit'ten otobüsle başlayan Fenerbahçe yolculuğu gece 03:00'de Karamürsel'de sona erdi. Yorgunluk elbet oldu ama işin içinde Fenerbahçe olduğu zamanlar bu yorgunluğun tek bir satır bile lafı olamaz. Tatlı yorgunluk dedikleri bu olsa gerek.

17:00'den itibaren dostlarla muhabbet, yine Kalamış Parkı. Maç öncelerini yaşamayı seviyoruz. Fenerbahçe'nin tarihi maçlarını değerlendirdiğimiz bir maç öncesi oldu. Aramıza bu hafta ile beraber yeni katılan arkadaşlar -yeni passolig aldılar - oldu. Yine oldukça keyifli bir maç önü yaşadık. Maçın 22:00'de başlayacak olması nedeniyle maç önünü çok uzun yaşadık, bu da daha güzel oldu aslında. 

Kalamış Parkı mı Yoğurtçu Parkı mı deseler yine de Yoğurtçu Parkı derim.

Stada yine koşar adımlarla gittik, yine büyük bir hevesle tribünde yerimizi aldık. Bu sene maçları G Blokta takip ediyoruz.

Fenerbahçemiz sahaya Volkan, Şener, Alves, Ba, Hasan, Meireles, Josef, Nani, Diego, Sow ve Fernandao ilk 11'i başladı. Mücadelenin ilk düdüğünden itibaren topa sahip olan bir Fenerbahçe olmasınra rağmen rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak ilk yarının son dakikaları önce Sow ve ardından Fernandao ile goller bulan Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 2.yarı rakibin de 58.dakika 10 kişi kalmasının da etkisiyle oyunu iyice rolantiye alan Fenerbahçe sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

İlk golde Hasan Ali'nin ortası, Sow'un kafası, 2.golde Diego'nun çalımı, ara pası ve Fernandao'nun gol vuruşu temizdi.

Diego'nun maç boyunca 5 önemli pası, Josef'in 10 top çalması, Fenerbahçe'nin takım halinde 22 şutu, % 86 pas isabet oranı, 22 top kazancı dikkat çeken istatistiklerin başında geliyordu.

Takımın en iyi 2 oyuncusu doğal olarak Josef ve Diego'ydu. Diğer oyuncular idare etti. 

Tribünler ; Tribünler oldukça iyiydi, özellikle ilk yarının 2-0 bitmesinden sonra 2.yarı coşku iyice arttı. Genç Fenerbahçeliler'in liderliğinde giden tribünler sıcak hava ve geç saate rağmen iyiydi. Biraz daha arabesk besteleri kesersek çok daha etkili tribünleri görürüz. Bu arada dikkat çeken bir şey de oldu. Yıllardır tribünlerde Migros tarafından başlatılan ''Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener'' tezahuratı ilk kez Okul Açık tarafından başlatıldı. Belki de Genç Fenerbahçeliler bu tribünün lider grubu biziz mesajını bu kadar net verdiler. Zaten Genç Fenerbahçeliler bu şekilde devam ettiği sürece herkes tarafından takdirle karşılanmaya devam eder. Belki de yıllar sonra ilk kez bu kadar erken tribünler ''Şampiyon'' tezahuratı ile beraber şov yaptı. Can Bartu'nun sözüne destek çıktı. Herkes hiç olmadığı kadar şampiyonluğa inanıyor.

Van Persie ısınmaya gelince statta oluşan uğultu?

Eskişehirspor çok kötü takım, haftaya ne yapacaklar merak ediyorum ama bu futbolla galip gelmeleri mucize olur.

Hafta arası Atromitos - Perşembe 21:00 -  ile Avrupa Ligi maçı ve hafta sonu Çaykur Rizespor - Pazar 21:45 maçı ile beraber sezon devam ediyor.

Fenerbahçe'yi yaşamak çok güzel, Fenerbahçe'yi maç önü, stadyum, maç sonu ile yaşamak çok daha güzel.

Hiç yorum yok: