18 Ağustos 2015 Salı

2015/2016 Transferleri # 9 - Ozan Tufan


1995 doğumlu, babası madenci, annesi ev hanımı, bir abisi var ancak futbolla pek ilgisi yokmuş. Her çocuk gibi sokaklarda futbola başladığını söylüyor, okul takımına girdikten sonra bir maçta Bursaspor yetkilileri beğenmiş ve Bursaspor'a almışlar. Yani futbola Bursaspor alt yapısında başladı, bu yüzden de 3 sene boyunca her gün 120 km mesafe gidip Orhaneli-Bursa yolculuğu yapıyormuş. Daha sonra ailesi buna engel olmak için Bursa'ya taşınma kararı almış. Yani çocukları için yapılan fedakarlık, tabii şimdi bunun ödülünü alıyorlar, forvet arkası başladı kariyerine, 2 sene oynadı, daha sonra 1 sene sağ açık, ardından 2 sene sakatlık nedeniyle kadro dışı kaldı, bu 2 senenin de zor geçtiğini anlatıyor Ozan, dönmesinin zor olduğunu ancak başka çaresi olmadığını söylüyor, ''Babam abime gitar değil bana krampon alıyordu, ailemi mahcup edemezdim.'' diyor. Topuğunda oluşan ödemden dolayı bir süre futbol oynamayı bırak yürüyememiş bile, kiloları da bu şekil aldığını söylüyor. Sonra futbola sağ bek olarak dönmüş, sağ bekte kendisini oldukça geliştirdiğini söylüyor, forvet arkası oynadığından ayaklarını da iyi kullandığını söyleyen Ozan alt yapıda Fenerbahçe ile oynanan bir maçta Ertuuğrul Sağlam sayesinde A Takım'a alındığını ve bu sayede bu yürüyüş başladı diyor. İlk olarak Jesus Navas hayranlığı varmış, Alves ve Van der Wiel ise örnek aldığı sporcuların başında geliyormuş. Şener'in sakatlığı sonrası mecbur sağ bek olarak oyuna girmiş ve o hazırlık maçında asist yapmış, Şener'in sakatlığından dolayı sonraki ilk maçta da ilk 11 oynamak zorunda kalmış ve böylelikle Bursaspor kariyeri tam olarak başlamış, Milli takımda Fatih Terim tarafından kadroya davet edilen Ozan Kosova karşısında stoper olarak maça başlamış ve ilk kez milli takım formasını giymişti. Daha sonra stoper ve ön libero olarak da milli takım macerası devam etti. Ve parlama yaptığı 2014/2015 sezonu. Şenol Güneş'in forma vermesi ile beraber Bursaspor'un vazgeçilmez oyuncusu olmaya başlaması. 1 sezon üst düzey futboldan sonra Fenerbahçe'ye transferi.

Kendisinin en iyi ön liberoda oynadığını söyleyen Ozan Tufan alt yapıda yaptığı ekstra idmanlar, hocalarının sözlerini dinlemesi, çalışması ile beraber buraya geldiğini söylüyor. ''Diyelim orta açmayı beceremezdik idman sonrası çıkmaz 20 iyi orta açana kadar buradayız diye hedef koyar, hedefimize ulaşır öyle sahayı terkederdik.'' diyen Ozan'ın neden burada olduğunu anlayabiliyoruz.

Kendisine Avrupa'da futbol oynama hedefi koyan Ozan 1 sene üst düzey futbolun ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu, 5 senelik kontratı kaptı, Fenerbahçe'de ne kadar kalacağını ise şu an Ozan'dan başkası bilmiyor ancak gerçek olan bir şey var, Ozan Tufan burada da çok kalmaz, zirveye doğru yürüyüşüne devam eder. Şans yanında olsun, gerisi Ozan'da fazlasıyla var.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

Uludağ zirvesinde biter o yürüyüş, seneye Bursa'da kiralık:(

ygtylmz dedi ki...

Ozan Tufan Bursa'ya geri dönerse ben sana bir şişe Glenmorangie Signet, dönmezse Hakan Altun'da tüm masraflar senden?