25 Ağustos 2015 Salı

Çaykur Rizespor 1 Fenerbahçe 1


Geçen sezonu İsmail Kartal ve kötü futbol ile geçirince bir daha bundan sonra bu kadar kötü futbol görmeyiz demiştik ama Rize'de ilk yarıda işler tekrar geçen seneye döndü. Ekran başında çaresiz milyonlar. Takım hiçbir şey yapmıyor, Rizespor oyuna hükmediyordu. Nani'nin kişisel becerisi ile getirdiği top ve yine ülke sınırları içerisinde çok kişini atamayacağı golü sonuçlandıran bir Van Persie. Ancak gol sonrası da işler değişmedi, Rizespor yüklendi, penaltı bile kaçırdı. Yine de bir şekilde devreyi 1-0 önde kapatmayı başardık. 2.yarı başında yapılan tek bir değişiklik bile Fenerbahçe'nin tek forvetle oynaması gerektiğini hepimize gösteriyordu. Alper-Fernandao değişikliği ile beraber daha takım gibi gözüktüğümüz maçta tam her şey iyi gidiyor, ipleri aldık, 2.golü de buluruz dediğimiz an Alper'in hatası ve Kjaer'in kendi kalesine golü gelince maç o an bizim için sona erdi. 25 dakika gibi gayet uzun bir zaman olsa da kalan dakikalar istediğimizi elde edemedik ve sezonun ilk puan kaybını Rize'de yaşadık.

İlk yarı ile 2.yarı arasında uçurum vardı. Sadece tek bir hamle ile takımın nasıl oynadığını gördük. Fenerbahçe bir daha çift forvet çıkmamalı, çıkamaz, çıkarsa bu maçta olduğu gibi aciz duruma düşer.

Vitor Pereira kötü bir ilk yarı geçirdi, 2.yarı başında yaptığı değişiklik direkt etki etti, sonraki değişiklikleri de güzeldi. Ozan değişikliği sonrası hemen gol yememiz ise şanssızlık. O gol gelmese çok başka yere gideceğini düşünüyordum maçın. Çok talihsiz bir dakika gol yedik.

Fenerbahçe kariyeri başladı diye ayrı post girdiğim Nani maçın en iyilerindendi. Fenerbahçe formasıyla yaptıkları-yapmak istedikleri ile beraber ''İşte Nani bu'' dedirtti. 

Volkan Demirel yine iyiydi, bu kadar yüzdeli penaltı çıkaran kaleci çok iyi kalecidir.

Fenerbahçe deplasman tribünleri diye bir gerçek var. Hangi stat olursa olsun seslerini duyuyoruz. 

4-2-3-1 = Fenerbahçe'nin zirveye çıkışı.

Perşembe 21:00 Atromitos maçında ve Pazar 21:15 Antalyaspor maçı var.

Henüz iyi değiliz ama iyi olacağız demeye devam.

Hiç yorum yok: