19 Ağustos 2015 Çarşamba

Manchester United ve 7 Numara


     George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo Manchester United'ın meşhur 7 numaralı formasını giyen ve hakkını veren isimler. Türkiye'de nasıl 10 numaralarının bir ağırlığı varsa orada da 7 numaranın bir ağırlığı var. Takımın yıldız oyuncusu 7 numarayı giyiyor. Tabii arada 7 numarayı giyip da geçmişten bugüne hakkını veremeyen Ralph Milne,  Keith Gillespie, Michael Owen, Antonio Valencia ve Angel Di Maria gibi isimler de çıkmadı değil.

     Bu sene ise 7 numaralı formayı 1994 doğumlu yeni transfer Memphis giyecek. Şimdilik daha sadece 3 resmi maçta formayı giyse de oynadığı futbolla iyi sinyaller verdi. Şampiyonlar Ligi'nde ise çıktığı ilk maçta attığı 2 gol ve 1 asistle maçın adamı seçildi.

     Manchester United tarihinde 7 numarayı giyip de Beckham'dan sonra en erken golle buluşan isim oldu. Beckham 59.dakika ile en çabuk golle buluşan 7 numara olurken Ronaldo 489.dakika ilk golünü atabilmişti. Memphis ise 163.dakika gol atmayı başardı.

     Memphis ve Manchester United'ın 7 numaralı formasıyla yapacaklarını izlemeye devam edeceğiz. Bir gerçek var ki çok iyi başladı. Bir de kendisine Depay denmesini asla istemiyor, formasında da yazıldığı gibi tek bir adı var; Memphis. 

Hiç yorum yok: