6 Ağustos 2015 Perşembe

Shakhtar Donetsk 3 Fenerbahçe 0


Maç günleri bizim için çok önemli. Özel yemekler, yanan mangallar, içkiler. Yine öyle oldu. Lig Tv'ye maç ücreti 30 TL sabah erken saatte ödeniyor, mangallar yanıyor, balıklar pişiriliyor, tv karşısına masa konuyor ve maç beklenmeye başlıyordu.

Heyecan, gerilim, acaba eler miyiz? Elenir miyiz? soruları esnasında başlayan büyük heyecan. Ancak beklediğimiz heyecan bizi her geçen dakika ümitsizliğe itiyor. Ve belki de bu ümitsizlik sonucu ''Elendik, adamlar güçlü.'' yorumları ortaya çıkıyordu.

İlk yarı oldukça silik oynadığımız maçta Sow 43.dakika müsait pozisyonda golü atsa soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gidecektik. İlk yarının ardından 2.yarı çok daha iyi bir takım var. Daha çok karşı alanda, daha çok karşı ceza sahasında, pozisyonlar da buluyoruz ancak bir türlü istediğimiz gol gelmiyordu. Sow ve Alves ile mutlak gol pozisyonlarından yararlanamıyor, ardından hakemin haksız kararı sonrası atılan hocamız ve ardından gelen şanssız bir atakta Shakhtar'ın gelen 2.golü. Bu golden 5 dakika sonra ise Alex Teixeira maçı 3-0'a getiriyor ve gerçeği net olarak yüzümüzü çarpıyordu. 

Takımın günlerdir hazırlandığı maçta bu kadar silik futbol oynaması, Nani gibi çok şey beklediğimiz oyuncunun sahada hiçbir şey yapmaması, Diego'nun top kayıpları, kaçırdığımız goller, defans dörtlüsünün yaptığı hatalar, Volkan Demirel'in yine eski günlerine dönüşü, ortasaha-defans ve ortasaha-forvet bağlantılarının bir türlü yapılamaması, Shakhtar'ın gerçekten de hızlı paslaşmaları, etkili hücumları, topu rahatlıkla istedikleri gibi çevirmeleri ve yetenekli ayakları ile beraber bir maçtan bana göre hakettiğimiz üzere eleniyor ve Avrupa Ligi'ne kalıyorduk.

Takımda özellikle Josef ön plana çıktı. Neredeyse 1'e 1 hiçbir pozisyon geçilmeyen Josef, 8 Milyon Euro'yu hakettiğini ve hatta bana göre ofansif gücü olsa çok daha fazlası edeceğini bir kez daha gösterdi. İlk maçtan sonra bu maçta da çok iyiydi. Kjaer zaman zaman oldukça etkili oynadı, iyi yer alıyor, hava topları çok iyi. Yine de yavaşlık en büyük problemi. Takımda açıkcası diğer oyuncular ile ilgili ekstra bir şeyler söylemek için bir şey göremedik. Diego kötü, Nani kötü, Caner kötü, Fernandao kötü, Sow kötü, Meireles kötü, Alves kötü, Volkan kötü.

Vitor Pereira hocamın - bu kadar hocam hocam demem bazılarına itici gelebilir ama ben dilenmeye devam edeceğim - artık ilk 11'i yavaş yavaş şekillendirmeye başlaması gerekiyor. Diego oynayacak mı? Oynamayacak mı? Forvette kim olacak? Çift forvet mi oynayacağız? Sol kanatta kim oynayacak? Çözmesi gereken en önemli sorular bunlar. 

Takımın iyiye gideceğine inanıyorum. Alper, Mehmet, Josef, Nani, Fernandao ve Van Persie'li 4-4-2, Topal-Josef, Alper, Diego, Nani, Van Persie'li 4-2-3-1 gibi bir düzeni artık sahaya oturtmak ve sezona başlamak gerekiyor.

Belki bu sezon yapılmayacak ama Kjaer'in yanına yapılacak iyi bir stoper hamlesi bizi çok başka yerlere götürebilir.

Shakhtar'ın bana göre neden burada olduğunu kanıtlayan bir detay; 80.dakika sonrası, skor 3-0'ken, 33 yaşında Srna'nın top kornere çıkmasın diye depar atıp topu sahada tutmaya çalışması. Hem taraftarlara mesaj, hem takım arkadaşlarına mesaj, hem de karşı rakibe-rakiplere mesaj.

Shakhtar ile kontra atağa nasıl çıkılır dersleri.

Alex Teixeira bu sezon 5 maç 6 gol. Geçen sezon 36 maç 22 gol. Sezon sonuna kadar 40 golü bulur ve seneye 40 milyon euro üstüne bir avrupa devine transfer olur. Lucescu ve Shakhtar transfer hikayesi.

Kjaer'in gördüğü kırmızı kart skandal. Bitmiş maçta son saniye atılmak ve avrupa ligi play-off ilk maçında oynamamak nereden bakarsan bak skandal.

Sonuç olarak Fenerbahçe oldukça iyi oyunculardan kurulu, hazır bir takıma elendi. Shakhtar dediğiniz takım şu an avrupanın en iyi puana sahip 18.takımı. Her sene şampiyonlar liginde grup mücadelesi yapıyorlar. Liglerinde geleni geçeni yeniyorlar. Fenerbahçe ise yeni oluşan bir takım. Yani öyle ''Bu sezon da çöp'' falan demek için çok erken. Bu takıma hep beraber inanalım bu takım o başarıları yakalayacak.

14 Ağustos Cuma saat 22:00'de Eskişehirspor maçı ile lig heyecanına da başlıyoruz. 20'sinde ise Avrupa Ligi play-off ilk maçı var.

Hiç yorum yok: