11 Ağustos 2012 Cumartesi

Maç Günlüğüm # 89 / Yeni Sezon ...


































Öncelikle şunu yazayım. 2012/2013 sezonunda da maç günlükleri devam edecek. Olumlu bir çok yorum alıyorum. İnsanlar yazmamı istiyor. Yazalım o zaman - istemeseler de yazacağım. - 

2011/2012 sezonunu hangi maçla kapattığımı herkes hatırlar, malum Galatasaray maçı, 0-0 ... Neyse o günler geride kaldı. 2012/2013 sezonuna merhaba diyoruz.

İlk kez Kadıköy'e gider gibi bir heyecan. Bu heyecan stadı dışardan gördüğüm an, stat merdivenlerinde, zemini ilk gördüğüm an, futbolcuları gördüğüm an da devam ediyor. Güzel heyecan.

21:45 maçı, Ramazan ayı, oruçluyuz ama yine de erkenden - 16:00 otobüsü - Kadıköy yollarına düşüyoruz. Dostlar yine her zamanki yerinde - Nazlı'nın Yeri - . Mayıs ayından sonra ilk kez gördüklerimiz var. Etraf Ramazan ayı olmasına rağmen hareketli, coşkulu, alkol tüketimi de var. 

Maç öncesi Galatasaray'lı arkadaşımız bile geliyor, atmosferi yaşamak istiyor belli ... Twitter'dan tanıdıklarımız, tribünde omuz omuza olduğumuz insanlar ... Nazlı yükünü almış, maç saatini bekliyor.

İftar öncesi muhabbet, makara, totemler, ters totemler ...

İftarı açacak mekan bulup oturduk eyvallah da karnımız doysa iyiydi, bize sipariş gelmedi. Mekanın adını vermeyeceğim. Ama skandal vallah. Aç kaldık. Bir tabak çorba içtik daha sonra siparişler gelmediği için kalktık gittik. 

Ve artık stada girme vakti ... Öncesinde bir fotoğraf çekimi yaptık da onu şimdi burada paylaşmayım. Zamanı gelince konuşan fotoğraflar diye paylaşırım. Konuşuyor çünkü.

Hayatımda ilk kez Türk Telekom kombinesi ile - kendime ait - maça giriyorum. Heyecan var. Üzerinde Lefter'in adının yazdığı, fotoğrafının olduğu kombine. İftar nedeni ile olabilir inanılmaz sıkıntı çekiyoruz, resmen eziliyoruz. Her maç böyle olursa yandık. Taraftar tribünü olduğu için erken girmek lazım ya da. Bir dahaki maç bakarız.

Stada giriyoruz, heyecan var. Alt katta #fbloggers ekibinden tek bir kişi var. Fırat Seymen. Selam olsun. diğer arkadaşlar ne yazıkki farklı tribündeler. #fbloggers bir Nazlı'nın Yeri oluşumudur deseler cevap veremeyiz. İnşallah 2013/2014 sezonu böyle olmaz diyelim. Tribün birlikte güzel.

Maç 1-1.

Tribün hakkında pek diyecek bir şey yok. Alt kat sessiz, üst kat coşkulu. Değerlendirme için bir kaç maç geçmesi lazım. Ancak görsel olarak iyi olduğunu söylesek yanlış olmaz herhalde. Zaten taraftar tribünü sadece tezahurat yapan tribün olmamalı.

Sezonun ilk Kadıköy maçı zemin berbat. Neden böyle anlamadım. Düzelir inşallah.

Aziz Yıldırım'nın ayağı kalkıp atkı salladığı an ...

Maç sonu Türk Telekom tribünü önüne gelen 2 futbolcu ; Alex de Souza ve Kuyt. Ne güzel adamlar be. 

Sadece Kuyt'ı izlemek ... Toplu ya da topsuz oyun farketmeden.

Yeni forma satışı inanılmaz seviyede. Bir çok kişide var. Beyaz ağırlıkta. 

Sezonun ilk maç günlüğü bu kadar olur. Yazmaya devam edeceğiz. Tabii bir de hızlı olursa daha güzel olur. - Yazlıktan dönersem daha hızlı düşer buraya. -

Sezon hepimize hayırlı olsun. Okuyanlara selam olsun.

Hiç yorum yok: