26 Ağustos 2012 Pazar

Fenerbahçe 3 Gaziantepspor 0 / İlk 3 Puan


Fenerbahçe Süper Lig 2.hafta karşılaşmasında sahasında Gaziantepspor'u ağırladı. Mücadele'den Mehmet Topal, Kuyt ve Sow'un golleriyle 3-0 galip ayrıldı ve bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Maçtan önce açıklanan Mert, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topuz, Selçuk, Mehmet Topal, Krasic, Sow, Kuyt ilk 11'ini görünce Sow'un sol kanatta, Kuyt'ın forvette, Krasic'in ise sağ kanatta oynayacağını düşünüp 4-3-3 oynuyoruz desek de mücadele'ye klasik 4-4-2 şeklinde başladık. Krasic sol kanatta - verimsiz olduğu yer - , Mehmet Topuz sağ kanatta, Sow ve Kuyt ileri ikili.

4-4-2 de oynasan, 4-3-3 de oynasan ortasaha iyi pas dağıtacak, iyi oyun kuracak. Dün zaman zaman kötü olsa da ortasaha oyuncuları geçen maçlara göre daha iyi top dağıtıp, daha iyi oyun kurup, daha çok mücadele ettiler. Özellikle Selçuk'un attığı toplar oldukça etkili oldu.

Krasic etkisiz olduğu yerde maça başlasa da özellikle maçın başında 2-3 pozisyon çok iyi bindirmeler yaptı, takımı pozisyonlara soktu. Kendisinin de pozisyonları vardı. 

Mehmet Topal ve Selçuk ikilisi dün müthiş oynadılar desek yanlış olmaz. Özellikle Mehmet Topal daha çok ileri çıkınca takım daha etkili oynadı. Mehmet Topal'ın 3.golde Hasan Ali'ye verdiği pas, Selçuk'un 2.golde Sow'a yaptığı asist çok iyiydi. Tabii 1.golde de diğer bir ortasaha oyuncusu Mehmet Topuz'un çok iyi ortası vardı. Es geçmemek lazım.

Savunma'nın sağ ve sol kanatları iyi olsa da ortası skandaldı. Rakibe baya pozisyon verdik. Egemen ve Yobo ikilisi kötü bir maç çıkardı. Takımın en zayıf iki oyuncusuydu.

Hasan Ali ve Gökhan Gönül takımın en çalışkan oyuncularındandı. Kritik müdahalelerinin yanında 90 dk sahada koştular, mücadele ettiler. Alkışı sonuna kadar hakettiler. Hasan Ali de aynı Gökhan Gönül gibi rahat çalım atıyor. 3.golde ortasahadan gelmesi, Mehmet Topal ile verkaça girmesi, rakibe çalım atıması ve Kuyt'a müthiş asisti. Tek kelimeyle şahane.

Sow ilk yarı pek top alamadı, 2.yarı sol kanata geçince daha da etkisiz kaldı ancak attığı gol yine bir santrafor golü, topu sürüşü ve vurduğu nokta. Gerçekten de kusursuz bir gol. Gol öncesi Selçuk'un pası da çok iyi.


Kuyt pek etkili değildi, yine çok koştu ve yine golünü attı. 6.maçında 6.resmi golü. Büyük oyuncu.

Mehmet Topuz iyiydi, çok çalıştı. 

Mert maçın adamı. Özellikle Vaslui maçından sonra bir de üstüne kötü bir milli maç çıkardı ancak yıkılmadan aynı Volkan abisi gibi nasıl iyi bir kaleci olduğunu ya da olacağını bizlere gösterdi. Daha da iyi olacak.


Cristian girdikten sonra takım daha iyi oynamaya başladı. Aykut Kocaman tam zamanında güzel bir değişiklik yaptı. Ayrıca 2.golde başlangıç ondan, ve Kuyt'ın vurup kalecinin kurtardığı pozisyonun kahramını da Cristian. İyi şeyler yapınca da söyleyelim.

Sahaya giren kız?

Maç öncesi yapılan müthiş saygı duruşu, söylenen müthiş İstiklal Marşı. Kaıdnlar ve Çocuklara bravo.

70.dk sonrası başlayan Alex tezahuratları? Sistemli mi sistemsiz mi bilmem de abartı olduğu kesin.

Hakkı Akkaya > Aziz Yıldırım. Bir daha yapmasın. 

Kadıköy'de 44 maçtır yenilmiyoruz.

Kadınlı ve çocuklu 4 maç daha olması beni derinden yaralıyor. Lig maçlarını özledim.


Hafta arası Spartak Moskova ile Kadıköy'de oynarken, haftasonu Sivas deplasmanı'na gidiyoruz. Zor 2 maç.

Hiç yorum yok: