29 Ağustos 2012 Çarşamba

Kim Haklı?




Alex, Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım, Taraftar …

Fenerbahçe Alex’in Gaziantepspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmamasından sonra adeta ‘’ Dağıldı. ‘’ Taraftar, Aykut Kocaman, Alex, Aziz Yıldırım … bu konuda herkes yorum yapıyor,  herkes tercih yapıyor. Biz de teker teker değerlendirelim.

Alex

Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu. Milyonlarca insanın Fenerbahçe’yi daha çok sevmesini, daha çok izlemesini sağlayan adam. Burada kalkıp da Alex’i anlatmaya bile gerek yok. Alex’i net olarak çok seviyoruz, hayatımızın sonuna kadar da seveceğiz ve Fenerbahçe tarihinin en iyi futbolcusu denildiğinde ilk 3’e yazacağız.

Bu meselenin iç detaylarını bilmiyoruz. Aykut Kocaman Alex’i Gaziantepspor maçının 18 kişilik kadrosuna almadığı için twitter’da bir arkadaşına ya da spor medyasından birisine ‘’ Aykut Kocaman Kıskançlık yapıyor. ‘’ açıklaması yaptı, daha sonra insanlar bunu görüp, haber yapınca da hemen sildi. Böyle bir şeyin olmadığını söylese de iş işten geçti, herkes öğrendi.

Aykut Kocaman

Aykut Kocaman bu günlerin bana göre en haklı adamı. Bir oyuncu – her kim olursa olsun – twitter’dan kendisine sallarsa o futbolcu hakkında istediği yaptırımı uygulayabilir.  Bu konuda Aykut Kocaman’a asla ama asla bir şey diyemem.

Alex Fenerbahçe efsanesi ise Aykut Kocaman da efsanesi. Fenerbahçe için yaptıklarını herkes biliyor.

Aziz Yıldırım

Mesele’yi çözemedi, mesele’ye uzak kaldı. Krizi yönetemedi. Sonra da çıkıp statta şov yaptı. Tarihin en büyük skandallarından birine imza attı. Koskoca Fenerbahçe başkanı taraftarlar tezahurat yapınca eline mikrofonu alıp, sahaya girip, anons yapamaz. Yapmamalı. Koskoca Fenerbahçe başkanı bu meseleyi maçtan önce ya da maçtan sonra konuşmalı. Aziz Yıldırım’ın bu anons olayı tek kelime ile skandaldır. Maç sonu açıklamaları ne kadar doğru ise maç anında yaptığı bu anons olayı da o kadar skandaldır. Tabii Alex için ‘’ Twitter’dan sallıyor. ‘’ dedikten sonra Aziz  Yıldırım’ın da çıkıp bu meseleyi içimizde çözmesi gerekirdi. Hayatında belki de ilk defa maç sonrası Lig Tv canlı yayınına katılarak bunları söylemesi olmayabilirdi.

Taraftar

Taraftar bu meselenin bana göre en masumu. Alex ve Aykut Kocaman arasında kaldılar, Alex diyenler, Aykut Kocaman diyenler. Aykut Kocaman’ı sevenler fırsat bu fırsat diyip Alex’e sallıyorlar, zaten gidecekti diyorlar, zaten artık kadro değişmeli diyorlar, Alex olmasa da olur diyorlar, Alex terbiyesiz diyorlar, statta ‘’ Söyle Aykut Alex nerede? ‘’ diyorlar … Alex’i sevenler ise zaten eleştirmek için yer arayan Aykut Kocaman karşıtları ise, Aykut Kocaman zaten iyi hoca değil, Alex efsane, Aykut ‘un adı düne kadar yoktu, Aykut Kocaman Alex’e zaten yıllardır takık durumda, Aykut Kocaman zaten Alex’i kıskanıyor … gibi ifadeler kullanıyorlar.

Mesele’ye mantıklı bakan yok, mesele’yi oturup sakin kafayla düşünen yok, herkes fevri, herkes aceleci.

Bu insanlara şunu soruyorum ; Alex değil de Bekir twitter’dan ‘’ Hoca kıskançlık yapıyor. ‘’ deseydi ve Aykut Kocaman Bekir’i kadro dışı bıraksaydı ne diyeceklerdi?

Aziz Yıldırım’a şunu soruyorum ; Alex değil de Stoch olsa, Alex değil de Emre – Emre’nin Aykut Kocaman ile yaşadıklarından sonra Aziz Yıldırım’ın tavrını net şekilde biliyoruz. – olsaydı Aziz Yıldırım çıkıp anons yapar mıydı? Lig Tv canlı yayınına bağlanır mıydı?

Alex’e şunu soruyorum ; madem Aykut Kocaman’ın seni kıskandığını düşünüyorsan bunu neden daha önce kendisi ile konuşmadın? Neden twitter’dan arkadaşlarına anlattın?

Bu meselede Alex net olarak haksız, çıkıp özür dilemeli. Bir kere yedek kaldı diye ‘’ kıskançlık ‘’ ifadeleri kullanmamalıydı. Meselenin detaylarında başka şeyler varsa bunları da öğrenmek zorundayız. Aykut Kocaman net olarak haklı, biri ona twitter’dan kıskanç derse istediği cezayı verebilir. Sonuçta koskoca Fenerbahçe teknik direktörü, otorite kurmak, otorite sağlamak zorunda, zaten başka bir oyuncu öyle yapsa ve sağlamasa herkes Aykut Kocaman ve otorite eksikliği isimli yazıları yazmaya başlamıştı. Aziz Yıldırım net haksız, bu meseleyi içimizde çözmeliydi, statta anons yapmamalıydı, taraftarlar orada istediğini der, küfür etmeden gayet medeni şekilde bir tezahurat yapıyorlarsa buna hakları var, orada Aziz Yıldırım’ın hoşuna gidecek başka tezahurat yapılsa zevkle dinlemeye devam eder, anons falan yapmazdı.

Sonuç olarak milyonlarca Fenerbahçe taraftarının üzüldüğü şu günlerde bu meselenin artık kapanmasını, çözüme ulaşmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda çözülür ve bizler de derin bir nefes alırız.

Son olarak ‘’ Alex mi? Aykut Kocaman mı? Tercihi yapmanıza da gerek yok. Bu aynı ‘’ Annenizi mi daha çok seviyorsunuz, babanızı mı? ‘’ sorusuna benziyor. İkisi de efsaneler ve hep efsane olarak kalacaklar …


Not : Bu yazı http://www.turkcemag.com/ sitesindeki köşem için yazılmıştır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım konusunda fena yanılıyorsun. http://tvarsivi.com/player.php?y=22&z=2012-08-28%2001:45:00

Talhuk dedi ki...

Hocam iyi hoş yazmışsın. anlat anlat heyecanlı oluyor demek istiyorum sana.

Fakat bu ne Alexi haksız diye bold harflerle yazmışsın. Aykut çok mu haklı. Aykut'un her ufak hatasında böyle bold harflerle yazdın mı?

Yapmayın hocam bunu. Çifte standart bu. Futbolcu hiç mi hata yapmayacak. Milletin futbolcusu tecavüzden hapis cezası alıyor vesaire hiç bir teknik adam, hiç bir başkan böyle ağız dalaşına girmeden ceza veriyor bitiriyor.

Aykut Kocaman neden futbolcuyu Aziz Yıldırım'a göndertiyor. Kendisi çağırıp konuşup bu işi bitirsin.

Aykut kocaman diyalog eksikliği olan bir hoca. Çağır kardeşim alexi uyar ondan sonra git başkanla sen bizzat görüş futbolcuyu görüştürme cezası bu olmalı de hallet.

GFutbolcu neden direkt gidip böyle bir olay ile ilgili başkanla görüşüyor.

aykut 3 senedir ne yaptı taktiksel manada. Takımı nasıl bir seviyeye çıkardı. Yaptığı orhan şam, bekir, özer, bilica transferleri 2 lig kapasitesi oyuncularının takıma faydası ne oldu.

bunları yazın bir kere önce. Alexçi falan değilim, aykutçu hiç değilim, bu olaylardan en kötü zamanında yanında olan, gitme diye yollara dökülen taraftarlara azara kalkışan başkanın hiç yanında değilim.

Önce Fenerbahçe, faydası olmayan toplayan bavulunu gitsin, bu taraftar bu atkımı her türlü ayakta tutar.

Taraf olurken dikkat edin lütfen.

Adsız dedi ki...

Bana kalırsa Aykut Kocaman da net olarak haksız. Çünkü "Alex'siz Fenerbahçe" projesini eline yüzüne bulaştırdı. Bu olay da bu sürecin içinde gerçekleşti sonuçta.