14 Ağustos 2012 Salı

Fenerbahçe 2 Galatasaray 3 / İyi ve Hazır Olan Kazandı


Fenerbahçe Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray'a 3-2 yenilerek kupayı ezeli rakibine kaptırdı.

Öncelikle Süper Kupa'nın önemsiz olduğunu söyleyelim. Kazansak tabiiki de güzel olurdu ancak nihayetinde çok da önemli bir kupa değil. Öyle olsa geçen sezonun finali oynanmaz mıydı zaten?

Fenerbahçe açısından konuşacak çok şey var. Öncellikle savunma allaha emanet şekilde oynuyor. Bekir, Egemen her an hata yapmaya müsait oyuncular, topla çıkma yetenekleri de bir hayli kısıtlı olunca dün oldukça zor anlar yaşadık. Bir futbolcu milyon dolarlar kazanıp nasıl pas atmayı beceremez, nasıl 2 pres yapılınca panik yapıp topu rakibe atar, nasıl bu kadar çok kademe hatası yapar. Anlamak mümkün değil. Geçen sezon sonunda herkesin methiyeler düzdüğü Bekir ve bütün sezon iyi oynayan Egemen'in şu hali gerçekten içler acısı.

Savunmanın ortası dışında diğer dikkat çeken bölgemiz ortasaha. Mehmet Topal ve Cristian. Mehmet Topal topla hareketlenmeyen, sadece görevini yapmaya çalışan bir oyuncu ancak bu kadarı biraz fazla gibi. Aykut Kocaman kararıyla bu şekil oynadığına inanıyorum. Cristian da AMC dediğimiz bölgede kalınca Mehmet Topal DMC dediğimiz bölgede yalnız başına kalıyor, sağa sola pas yapıyor. Cristian zaten böyle bir adam diyenlere de bir kere canlı izlemenizi, Cristian'ın nasıl 2 metre yanından giden adama koşmadığını, nasıl onu tutan adamın arkasına saklandığını net şekilde göreceksiniz. Böyle oynadıkları sürece Fenerbahçe ortasahası büyük sıkıntı yaşar.

Fenerbahçe açısından özellikle bu iki bölgede sıkıntı var. Bu iki bölge konusunda bir düzelmeye gidersek takım iyi oynar, Gökhan Gönül, Hasan Ali, Alex, Kuyt, Mehmet Topuz gibi gayet iyi ayrıca her zaman mücadele gösteren oyuncularımız var. Belli oyuncular sadece mücadele edecek, sadece basit oynayacak, sadece arkadaşlarına yardımcı olarak oynarsa takım olarak iyi bir seviyeye geliriz.

Kuyt Fenerbahçe açısından maçın adamı. Her topu aldığında olumlu iş yapıyor. Çalımları, pasları, topu kontrolü, arkadaşlarına liderlik yapması gibi bir çok önemli özelliği dikkat çekiyor. İnşallah bu sene çok büyük başarılar elde edeceğiz beraber.

Alex yine iyi, hep iyi. En kötü olduğu zaman bile yaptıklarını herke görüyor. Kuyt ile beraber sezonun oyuncusu olur.

Hasan Ali Kuyt'dan sonra en iyi transferimiz. Görevini yapıyor, ileri gidip geliyor, mücadeleden vazgeçmiyor, yorulmuyor. Hasan Ali de uzun yıllar Fenerbahçe forması giyer.

Galatasaray hakkında da 1-2 yorum yapacak olursak, bizden iyiler, bizden hazırlar, bizden daha çok mücadele ediyorlar, bizden daha organizeler. Selçuk İnan önderliğinde iyi bir takımlar. Ayrıca daha Melo, Ujfalusi ve Burak'ın da kadroya gireceğini düşünürsek maksimum mücadele göstermezsek bu Galatasaray'a karşı şampiyonluk hayal olur. Hakettikleri bir galibiyet aldılar.

Sonuç olarak Fenerbahçe sezon öncesi yapılan hazırlık maçları, Vaslui maçları ve bu maç göz önüne alındığında sezona asla hazır değil. Ve hazır olmasını geçtim kesinlikle transfere ihtiyacı var. Özellikle ortasaha'ya birini almazsak koca bir sezonu çöpe atmış olur, kurulan iyi kadroya ayıp etmiş oluruz.

İnşallah transfer gelecek, oyuncular o formanın ağırlığını bilecek, Aykut Kocaman daha iyi taktik yapıp, daha iyi motive edecek ve Fenerbahçe başarılı olacak.

Giden şimdilik bir Süper Kupa ama bu şekil devam edersek giden koca bir sezon olacak ...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"Öncelikle Süper Kupa'nın önemsiz olduğunu söyleyelim."

Züğürt tesellisi vol. 281732731

Umurumda olmazdı aslında ama şu maçı eğer Fenerbahçe kazanmış olsaydı şampiyonluk türküsü söylemeye başlardı senin gibiler, işte o beni çok rahatsız ediyor.

Adsız dedi ki...

egemen de kötüyse...

Alper dedi ki...

Geçen sezonun finali de sizin yüzünüzden oynanmadı mı? Bırak, bırak...