14 Mayıs 2012 Pazartesi

Gelişme Kaydeden Oyuncular / Bekir İrtegün


Bekir İrtegün. Fenerbahçe'nin özellikle son döneminde en çok mücadele eden, en iyi oynayan oyuncularından. Bekir İrtegün transferi 8 Haziran 2009 günü resmi siteden açıklandı . O gün Gaziantepspor'dan başarılı savunma oyuncusu etiketi ile Fenerbahçe'mize geliyordu. Geldiği ilk sezon çok fazla maça çıkamasa da özellikle Nisan ayının sonunda Kasımpaşa deplasmanında attığı golle belki de şampiyonluğu getiren adam olacaktı. Son maç yaşananları hepimiz biliyoruz.

Bir sonraki sezon ise 18 maça çıkıyordu Bekir. Oynadığı maçlarda elinden geleni yapmasına karşın, çok fazla umut vaat etmiyordu. En azından Fenerbahçe'nin Yobo ve Lugano gibi iki iyi adamı sakatlandığında taraftarları bir heyecan alıyordu. Açıkca söylemek gerekirse hiçbir Fenerbahçe taraftarı Bekir'e güvenmiyordu.

Ve 2011/2012 sezonu. Fenerbahçe sezonu yine son hafta maçıyla kaybetti. Ama bu sefer taraftarlara güven veren bir Bekir İrtegün vardı. Özellikle Play-off grubunda oynadığı iyi futbolla adından söz ettiran Bekir, tüm taraftarlar tarafından saygı ile anılıyordu. Defansta kestiği toplar, yaptığı ters kademeler, hava toplarındaki etkisi, topla çıkışları, kendine güveni derken ismi Yobo'nun yanına rahatlıkla yazılıyordu. Ayrıca Bekir İrtegün'ün saha içi ve dışında en ufak bir terbiyesizliği, en ufak bir sportmenlik dışı hareketi olmaması da Bekir'i sevmemizi sağlıyordu.

Fenerbahçe şampiyon olamadı belki ama Bekir Fenerbahçe taraftarlarının saygısını kazandı. 1984 doğumlu 28 yaşındaki Bekir İrtegün bu sezon 25 maçta oynadığı futbolla alkışı haketti.

Fenerbahçe'ye imza attığı 24 Haziran 2009 Çarşamba günü fotoğraftaki kareyi veren Bekir İrtegün, kendisine o gün gülerek bakan, adeta '' Hadi oğlum forma senin. '' diyen Aykut Kocaman'ın güvenini boşa çıkarmadı. Bekir İrtegün bu sezon oynadığı futbolu devam ettirdiği takdirde Fenerbahçe'de uzunca yıllar daha forma giymeye devam edecek.

Her şey için Teşekkürler Bekir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayrıca Bekir İrtegün'ün saha içi ve dışında en ufak bir terbiyesizliği, en ufak bir sportmenlik dışı hareketi olmaması da Bekir'i sevmemizi sağlıyordu.


aga iğnelemek için mi söyledin bunu yoksa ciddimisin bence takımın en ahlaksız, saldırgan topçusu bekir di bu sezon emre bile daha derli topluydu :D

Adsız dedi ki...

Geçen sene güvenilmemesinin asıl sebebi stoper olarak oynamamasıydı. İnsanların kafasında hep o şekilde kaldı ve güvenilmez bir isimmiş gibi geldi. Kendi mevkisinde nasıl olduğunu bu sene gördük. Umarım sözleşmesi uzatılır.