9 Nisan 2012 Pazartesi

Süper Final = Süper Heyecan


Lafı kıvırmadan şunu söyleyeyim. Heyecanlandım. 6 hafta peş peşe bu kadar büyük, bu kadar iyi takımlarla oynamak çok heyecan verici. Play-off kararı saçmaydı, play-off kararı '' 3 Temmuz '' süreci sonrası oluşan ortamı değiştirmek için bir adımdı. Bunu da baştan söyleyelim. Keşke olmasaydı ama oldu ...

Bugün gelinen noktada ise insanlar bir heyecan içinde. Sadece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları heyecan duyuyor gibi gözüküyor. Aslında Galatasaray taraftarları da heyecan içindeler ama akılları sıra yine farklı olma peşindeler. Bu karar sezon başında verildi ve öyle ya da böyle bu karar uygulanacak. Yani '' 2011/2012 şampiyonu Galatasaray'dır, Galatasaray şampiyon'dur, play-off sonucu hiç önemli değildir. '' gibi açıklamalar yapması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Galatasaray play-off'u yeni adıyla Süper Final'i lider tamamlayamazsa tarih normal sezonu Galatasaray lider bitirmişti değil, şampiyon x takım olmuştur diyecek-yazacak.

Süper Final fikstürünü Fenerbahçe üzerinden değerlendirirsek 2'de 2 yaparak başla, şampiyon ol. Hatta şu kadar diyeyim güzel bir strateji geliştir, işi bir şekilde son hafta oynanacak Galatasaray maçına taşı. Kadıköy'de 6.hafta Galatasaray'ı yen, şampiyon ol.

Galatasaray cephesinden bakarsak 2'de 2 demek, şampiyonluk demek. Hatta Kadıköy'e şampiyon gitmek gibi önlerinde iyi bir motivasyon kaynağı var. Tabii ilk 2 maç alınacak 2 yenilgi camia'yı dağıtabileceği gibi, ilk hafta alınacak 2 galibiyet bu play-off saçmalığını sona erdirir, kalan 4 hafta boşa oynanır.

Beşiktaş ve Trabzonspor açısından da bakmak isterdim ancak onlar bence şu şartlarda şampiyonluktan uzaklar. Sadece şampiyonu belirleyecekler. Özellikle evlerinde Galatasaray ya da Fenerbahçe'den birine karşı alacakları galibiyet, deplasmanda takacakları bir çelme, Galatasaray ya da Fenerbahçe'yi bu yarışta zirveye ulaştıracaktır. Ancak yine de ilk hafta gelecek Beşiktaş ve Trabzonspor galibiyetleri de yarışı güzel bir hale getirir.

Sonuç olarak bu 4 takım, içeride, dışarıda galibiyet alabilecek kapasitede 4 takım. O yüzden play-off kararı her ne kadar gereksiz olsa da, heyecan bakımından şahane olacak. 1.5 ay ülke olarak güzel futbol, güzel atmosferler, kaliteli futbolcular, iyi tribün şovları izleyeceğiz. Tabii inşallah kötü olaylar yşaanmaz da diyelim.

Hadi bakalım heyecan başlasın ... Cumartesi başlıyoruz ...

İlk hafta fikstürü 

Beşiktaş - Galatasaray Cumartesi 19:00
Fenerbahçe-Trabzonspor Pazar 19:00

Hiç yorum yok: