13 Nisan 2012 Cuma

Büyük Fenerium Sorunsalı / Amatör Şubeler


Fenerium Avrupa'nın ürün satışından en çok para kazanan 10.kulüp mağazası. Ben değil 2011 yılı verileri bunu söylüyor.

Fenerium hakkında sürekli yorumlar yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Ben Fenerium'un herkese hitap etmesini, güzel ürünler çıkarmasını bekliyorum-istiyorum.

İlk konumuzda amatör şubeleri ve Fenerbahçe Universal'i ele alalım.

Fenerbahçe'nin yıllardır en başarılı olduğu takımlar alt şubeler diye adlandırdığımız basketbol, voleybol, kürek takımları. Kupalar, başarılar, galibiyetler en çok onlarla geliyor. Ancak Fenerium bu takımlarla ilgili ürünler yapmıyor.

Ben Fenerium.com adresine girip, şube ürünleri kısmını seçtiğim zaman karşıma sadece 7 tane ürün çıkıyor. Üstelik bu 7 ürünün 1 tanesi berbat Euroleague ürünü, 3 tanesi şube ürünü bile sayılamayacak şortlar ve 3 tane tükendi - günlerdir, haftalardır öyle - yazısının yazdığı erkek basketbol takımı formaları. Mağazalarda satışının olduğunu biliyorum.

Fenerbahçe 1907 yılında kurulan bir takım. Tarihinde bu seneye kadar Avrupa'dan böyle büyük bir kupa kazanamamıştı. Fenerbahçe'nin kadın voleybol takımı Fenerbahçe Universal Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı ancak bunun üzerinden haftalar geçmesine rağmen Fenerium bununla ilgili 1 tane bile ürün çıkartmadı. Ben Fenerbahçe Universal'ın bu tarihi başarısı ile ilgili bir ürün alıp saklayamayacağım, sokağa gururla çıkabileceğim bir ürünü alamayacağım. Fenerium berbat tasarımlı t-shirtler, atkılar yaparken bu takımımız ile ilgili bir tane bile ürün yapmıyor. Herhalde yapmayacak da...

Fenerbahçe'nin tarihine adını altın harflerle yazdırmış Fenerbahçe kadın basketbol takımı ile ilgili de bir tane bile ürün yok. Birsel'i neredeyse Alex ile aynı sıraya koyuyoruz - Alex ile ilgili de ürün yok - ancak Birsel ile ilgili bir tane ürün yok. Nevriye ile, Esmeral ile ... Genel olarak takım ile ilgili 1 tane ürün yok. Her sene şampiyonluklar, her sene kupalar, her sene avrupa'da bir yere kadar gitmeler ama ürün yok.

Son 5 sezon 4 şampiyonluk alan, geçen sezon müthiş bir Euroleague sezonu geçiren Fenerbahçe erkek basketbol takımı yani Fenerbahçe Ülker ile ilgili de ürün yok. Ömer Onan canını dişine takarak maç kazandırıyor ürün çıkmıyor, Mrsic Fenerbahçe forması ile tarih yazıyor, basketbolu bırakıyor, bize antrenör olarak başlıyor ama onunla ilgili alıp giyebileceğimiz, hatıra saklayacağımız bir ürün yok.

Ve daha bunun gibi onlarca ilgisizlik. Fenerium para basıyor, Fenerium müthiş ilgi görüyor ancak Fenerium bu ürünleri yapmayarak çok da büyük hata yapıyor. 

İnşallah en kısa zamanda gereken oyuncularımıza, gereken takımlarımıza gereken ürünler çıkar ve bizler de koşarak gider alırız.

Fenerium sorunlarını yazmaya devam edeceğim ...

Hiç yorum yok: