28 Haziran 2011 Salı

Kombine Almak Ya da Almamak


Fenerbahçe'nin 2011/2012 sezonu kombine kartlarının satışı devam ediyor. 30 bin üstü kombine sattığımız söyleniyor ancak hiç kimse net sayıyı bilmiyor. Kombinelerin satışı bittiği gün net rakam açıklanır. 2009/2010 sezonu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'ndan ilk kez kombine aldım. O sezon Fenerbahçe'nin 24 iç saha maçına gittim. Kupa ve Uefa Avrupa Ligi'nde gruplara kaldığımız için kombine alanlar şanslı bir sene geçirdi. Sezon sonunda şampiyonluk gelmese de güzel bir sezon geçti diyebilirim.

Geçen sezon ise kombine alamadım. Kombine alamamama rağmen 12 maça gittim. Zaten geçen sezon ilk 2 maçın seyircisiz olduğunu, Avrupa'da ve ligde ilerleyemediğimizi düşünürsek kombine sahipleri bile sadece 17 maça gitme şansı buldu. Ben ise sadece Galatasaray, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediye ve kupada oynadığımız Gençlerbirliği maçına gitmemiştim. Kombinesi olanlar da benden sadece 5 maça çok gitti yani. Yani buradan geçtiğimiz sezon kombinenin parasal olarak bir avantajı olmadı. Sadece kulübe katkı ve biletin cebinde olmasından dolayı kendini rahat hissetme avantajı oldu. Ancak sezon sonu şampiyonluk geldiği için kombine alanlar ayrı bir gururla o kartlarını saklıyorlar.

2011/2012 sezonu kombineleri ise satışta. Henüz kombine alamadım. Seneye kombinelerin parasal açıdan güzelliği olacak. 17 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 Türkiye Kupası maçı kesin. - ceza almazsak - Yani kombine alan bir kişi 22 maça gitme şansı bulacak ki hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Kupası gruplarından çıkarsak bu sayı artacak. Ayrıca rahatlık paradan da önemli. İnsanın kombinesinin cebinde olmasının rahatlığı başka hiçbir şeyde yok.

Sonuç olarak kombine almak büyük avantaj. Ben de bu avantajın farkındayım ancak maddi sıkıntılar yüzünden bu sene de kombine alamayabilirim. Yine de son ana kadar kombine almaya çalışacağım. Daha önümüzde 1 aydan fazla süre var. Bekleyelim ve görelim ... Ayrıca kombine alamasak da maçlara gideceğimiz gerçeği de var.

4 yorum:

Semih Tali dedi ki...

+ Hazırlık maçı. Etti 23.

Adsız dedi ki...

Endüstriyel futbol anlayışına karşı çıkan zihniyet bu yazısında bukalemun olmuş.he he he

ygtylmz dedi ki...

Ben Endüstriyel futbola karşı değilim. Sadece geçen gün yapılan o reklama karşıydım. Abartı bir şeydi o.

Adsız dedi ki...

o reklamın hangi mantığı sana ters geldi de karşı oldun,merak ettim!