7 Haziran 2011 Salı

Fenerbahçe Ülker 95 Galatasaray Cafe Crown 74


Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi Final Serisi 2.maçında Galatasaray Cafe Crown'ı 95-74 yendi ve seride 2-0 öne geçti.

Maç iyi başladı. En azından bizim açımızdan. Lavrinovic ile skor üstünlüğü daha ilk anlardan itibaren ele aldık. Berbat bir 2.çeyrek oynadık ve soyunma odasına geride gittik. Ve maçın Fenerbahçe açısından en iyi bölümü. 3.çeyrek! Ukic, Tomas ve Ömer önderliğinde şahane bir performans. Ve 29-17 çeyrek performansı ile kopardığımız bir maç. Son çeyrek ise sadece bitse de gitsek şeklinde oynandı. Fenerbahçe sadece bir bölüm zorlandı ancak onun dışında çok rahat şekilde galibiyet aldı.

İyi maç diyenlere katılmıyorum. Fenerbahçe de Galatasaray da iyi savunma yapmadı. Fenerbahçe kusursuz bir hücum yaptı. Sadece bir ara iyi maç oldu. Onun dışında final maçı standartlarının altındaydı. Abdi İpekçi maçları daha iyi olabilir.

Fenerbahçe'de Ukic 15 sayı, 6 asist, Lavrinovic 18 sayı, 6 ribaund, Sarunas 10 sayı, Oğuz Savaş 8 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Kaya Peker 6 sayı, Tomas 18 sayı, Sean May 8 sayı, 5 ribaund, Emir Preldzic 8 sayı, 7 ribaund ve 5 asist ile maçı tamamladı. Özellikle bazı bölümler Emir, bazı bölümler Ukic, bazı bölümler Tomas bazı bölümler Sarunas, bazı bölümler Lavrinovic sahne aldı. Koç Spahija şahane bir yönetim sergiledi.

Hakemler zaman zaman kötü kararlar verdi. Fenerbahçeli oyuncuların itirazlarına sessiz kalmaları, faullerin çalınmaması gibi.

Taraftarlarımız ilk maça göre oldukça iyiydi. Hele zaman zaman efsane bir performans gösterdiler.

Taraftarların son 6 dakika kala 100-100-100 diye bağırması ?

Kerem, Berkay, Erbil gibi genç oyuncuların üst üste 2 maç oynaması ?

Seri 2-0 oldu. Sinan Erdem'de istediğini alan Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi'ye avantajla gidecek. 3.maç Galatasaray Cafe Crown son kozunu oynayacaktır. Fenerbahçe Ülker kazanırsa seri 4-0 biter.

İnşallah olaysız 2 maçı da orada yaşarız.

Hiç yorum yok: