12 Haziran 2011 Pazar

Galatasaray Cafe Crown 74 Fenerbahçe Ülker 85


Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray Cafe Crown'ı 85-74 yendi ve seride durumu 3-1 yaptı.

2.maç oynanan kötü oyun gelen yenilgiden sonra bu maç Fenerbahçe Ülker'den çok etkili bir oyun bekliyorduk. Ve öyle de oldu. İlk çeyreği özellikle hücum ribaundları üzerinden Lavrinovic ve Oğuz ile bulduğumuz sayılar ile beraber 23-17 önde kapattık. 2.çeyrek kötü başladık. Galatasaray Cafe Crown seyirci desteğini de arkasına alarak etkili oynadı. Ama özellikle son 2 dk mükemmel oynadık ve 10-0'lık seri ile ilk yarıyı 37-36 önde kapattık.

Ve klasik bir Fenerbahçe Ülker 3.çeyreği. Preldzic ve Lavrinovic ile beraber hem hücum hem savunmayı iyi yapan Fenerbahçe Ülker bu çeyrek maçı kopardı. Son çeyreğe 15 sayı farkla 64-49 önde girdik. 4.çeyrek başında farkı 17 sayıya çıkardık ancak Galatasaray Cafe Crown yaptığı ön alan baskısı ile beraber Fenerbahçe Ülker'e zor anlar yaşattı ve farkı bir ara 4'e kadar indirdi. Ancak Emir ve Ömer Onan'ın basketleri ile beraber tekrardan maça ağırlığını koydu ve mücadele'yi 85-74 kazandı.

Fenerbahçe Ülker'de özellikle Ukic çok iyi bir ortaya koydu. 17 sayı, 8 ribaund ve 5 asist ile çok ama çok etkili bir performans sergiledi. Onun dışında final serisi boyunca faul problemleri yüzünden oynayamayan Oğuz Savaş 19 sayı, 5 ribaund ile etki yarattı. Ömer Onan kritik anlarda attığı sayılar ağırlıklı olmak üzere 10 sayı kaydetti. Emir Preldzic ise maç boyunca etkiliydi. Maçı 18 sayı, 5 ribaund ve 4 asist ile tamamladı.

Fenerbahçe'de önceki maçlar skora katkı yapan Tomas + Saras + Kaya maçı toplam 2 sayı, 2 ribaund ve 3 asist ile tamamladı.

Mücadele'nin son anında smaç basan ve binlerce Galatasaray taraftarını çıldırtan Oğuz Savaş'ı seviyoruz. Bir basketbolcu bir basketbol gerekliliği olan sayıyı atmayacaktı. Neden? Çünkü rakip takım savunmayı bırakmıştı. Böyle bir mantık yok. Ve bu olay yüzünden sahaya yabancı madde atanlar inşallah hayatları boyunca tuttukları takım anlamında üzülürler.

Şampiyonluğa bir galibiyet kaldı. Salı günü kazanırsak şampiyonuz.

Salı günü maça gideceklere ; Şampiyonuz diye değil, Şampiyonluk için gidin o salona.



Hiç yorum yok: