23 Haziran 2011 Perşembe

Endüstriyel Futbolun Geldiği Son Nokta ; Şükrü Saracoğlu Stadyumu


Futbolda para kazanmak çok önemli, sponsorlar olabilir, reklamlar alınabilir. Artık dünya böyle işliyor ve insanlar da buna ayak uyduruyor. Ancak az önce Fenerbahçe resmi sitesinden açıklanan bir haber gerçekten yeter artık dedirtti. Bu kadar da olmaz dedirtti. Blokların İsimleri değişiyor  başlığı ile verilen haberde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yenileme çalışmaları kapsamında blokların isimlerinin değişeceğini söyleniyor.

Bundan sonra Fenerium Alt B blok yok ! Yerine Fenerium Alt B nesine.com blok var !

Bundan sonra Fenerium Alt F blok yok ! Yerine Fenerium Alt F nesine.com blok var !

Maraton Alt F blok da yok ! Yerine Maraton alt F Castrol blok var !

Marato Alt D blok da yok ! Yerine Maraton Alt D Praktiker blok var !

Fenerium Alt D blok da yok ! Yerine Fenerium Alt D Ford blok var !

Böyle bir rezillik yok ! Para kazanmak her şey demek değildir. Ben sponsorlara karşı olmayan biriyim ancak bu gerçekten benim bile canımı sıktı. Sonuçta ben o tribünlerde oturmayacağım, maç izlemeyeceğim ancak taraftarı olduğum takımın bu kadar reklam ve para peşinde koşması beni rahatsız ediyor.

Bu olayın bir tık üstü futbolcuların isimlerine reklam alınmasıdır. Yarın bir gün resmi siteden Alex de Beko Souza, Mehmet milliyet.com Topuz , Emre İş Bankası Belözoğlu, Diego Arko Lugano gibi açıklamalar görürseniz şaşırmayın!

Ayrıca buradan tüm Fenerbahçe taraftarlarından bir ricada bulunuyorum ; Bizim için tribünler ; Okul Açık, Kale Arka, Numaralı ve Maraton'dur. Herkes tüm yazışmalarında, konuşmalarında böyle bahsetsin. 

Endüstriyel Futbola evet ancak bu kadarına da HAYIR !

12 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeş hangi dünyada yaşıyoruz. son derece normal ve mantıklı bir adım

Adsız dedi ki...

Eğer endüstriyel futbola evet derseniz bu işin sınırı olmaz.Düşüncelerinizi gözden geçirin.

Cihan Ur dedi ki...

bence gayet akıllıca bir hareket. sponsor reklamını yapıyor, kulüp gelir elde ediyor. bilet ve forma satışıyla milyon dolarlık futbolcu getiremezsiniz.

whisper dedi ki...

Klübüm isterse oturduğum koltuğa reklam alsın. Hiç umrumda değil. Hem başarı isteyeceğiz, hem iyi sporcular alınmasını isteyeceğiz. Öyle ise kulübüm de kaynak yaratacak atılımlarda bulunmalı.

Adsız dedi ki...

asıl rezillik sizlerin FENERBAHÇELİ OLUŞU,yeter artık ya,arkadaş biz sizleri istemiyoruz,bu klüp sizin gibileri aldığı sonuçlar ve yapıklarıyla her daim zaten yerden yere vuruyor.hem her branştaki şampiyonluklarla övüneceksin,çubuklumuzla gurur duymak isyeteceksin hem de her yapılana çağın gereği olduğu için karşı çıkacaksın yok ya,aslında bu yazılar sizin turnusol kağıdınız,ne olduğunuzu anından gösteriyor.Elimizdekilerin değeri sahip olmakta değil kullanmaktadır bu klüp ve bu başkan artık bunu yapıyor ve bizde yanındayız,gölge etmeyin başka şey istemiyoruz,stada gelme,çubukluyu alma,otur tv başına kıçını büyüt,elini taşın altına sokma ama hep eliştir,yok ya,hadiiii anca gidersiniz.

aspayze dedi ki...

Diego ARKO Lugano çok güzel olmuş:) Yakışmış Tota'ya!

ygtylmz dedi ki...

@adsız 14:12

Şu blogu baştan sona bir göz gezdir bakayım. Oturduğum yerden mi yorum yapıyorum. Sadece kişisel bölümünü okusan bile yeterli olur. Beni başkalarıyla karıştırıyorsun. Ayrıca başkanın yaptığı her hareketi onaylayacağım diye bir kural yok. Ayrıca gerçekten blogu biraz takip etseydinizi bu yorumdan utanırdınız.

Adsız dedi ki...

utanması gerekenler siz İSTEMUZKÇULARSINIZ,yüz yıl önce matba gavur icadı diyenlerle aynı safta olan senin gibiler utanmalı,siz İSTEMEZUKÇULAR dünyayı değiştirmek isterken neden biraz olsunda kendinizi değiştirmeyi denemeiyorsunuz,yaşama sebebiniz hep başarılı birilerinin varlığına mı bağlı olacak,kene gibi hep o başarılı insanların yaptıklarının etinden sütünden mi faydalanacaksınız.Sizin gibiler Yağmuru seviyorum der, Yağmur yağınca şemsiyeni açar,Güneşi seviyorum der, Güneş açınca gölgeye kaçar. Rüzgarı seviyorum der, Rüzgar çıkınca pencereni kapatır İşte, bunun için sizin gibilerden korkulur,zira ÇUBUKLUYU DA sevdiğini söylüyorsun.SİZLER PARADİGMANIN İFLASISINIZ ASLINDA,BAŞARILARLA ÖVÜNENLERİN ELLELRİNİ TAŞIN ALTINA SOKMAMASI ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ?Gerçek kaybeden, kazanmayan değildir. Gerçek kaybeden; kaybetmekten o kadar korkar ki kazanmayı denemez bile.SEN BU CÜMLENİN NERSEİNDESİN BİL BAKALIM?GÖLGE ETME

Adsız dedi ki...

Hocam kendine göre haklı olabilirsin ama bunda bi acayiplik yok en iyi tranferleri istiyoruz bütün branşlarda ama bu transferler giderler nasıl karşılanacak hatırla ricayla değil parayla yani sonuçta fenerbahçe bu kadar para düşkünü bi klup olsa stadın isim hakkını da satabilirdi dimi iyi teklif geldiğinide söylediler ama satmadılar yani bence çok mantıklı iş yapmış yönetimimiz bu konuda

Adsız dedi ki...

ne alakasi var ya...neyle neyi karistiriosun...sacma sapan bi yazi olmus...

Adsız dedi ki...

Ciddi ciddi okudum bide bu saatte yaa!!

Adsız dedi ki...

Yiğit Bey,
Yorumları okuyoruz ancak şundan da bahsetmek lazim ki, tüm dünya futbolunu ayakta tutan finansal değerler. Bugün ronaldo realde yılda 9 milyon alırken reklam gelirleri bunun en az 2 katı. Fenerbahce ya da diğer tüm klüpler bu trendin asla gerisinde kalmamalı. Bazı arkadaşlar çok sert yorumlar yapmışlar. Üslup hariç haklı olduklarını düşünüyorum. Ancak Fenerbahçe Klübü ve diğer tüm klüplerin bu finansal araçları, adına ister reklam diyelim ister endüstriyel futbol, kullanmaları gerek değil artık bir zorunluluk.

Bunu hepimizin görmesi gerekli..



Bu nedenle sizlerin ve sizler gibi düşünenler zihniyetlerini bir an önce değiştirmeleri ve dünyaya adapte olmaları gerekli.