4 Haziran 2011 Cumartesi

Belçika 1 Türkiye 1 / Gözden Uzak Milli Maç


Milli takımı gerçekten destekleyen, gollerinde yerinden fırlayan, maçlarının olduğu günler işlerini yapmayanlar, tv karşısına büyük bir keyifle geçen kaç kişi var ? Milli takıma ilgi her geçen gün azalıyor. İnsanlar yok hoca şöyle desteklemem, yok oyuncular şunlar desteklemem gibi şeylerle milli takımdan uzaklaşıyorlar. Bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır. Böyle bir ortamda çıkıyoruz maçlara.

2002 Dünya Kupası maçlarını bazen evde seyrediyordum bazen de tezahuratlar falan olduğu için Carrefour'a gidiyordum. Gayet içerde tv satılan bölümde bütün tvlere maç yayını veriyorlar insanlar büyük bir coşku ile maçı seyrediyordu. Sokaktan araba geçmiyordu, insanlar işine gitmiyordu. 2002'den 2011'e olan fark inanılmaz. Hiç kimse orası Dünya Kupası tabii öyle olacak demesin.

Aradan geçen yıllarda insanlar iyice uzaklaştılar. Fenerbahçeliler Emre gol atınca, Selçuk top kapınca mutlu oluyorlar, Burak gol atınca sevinmiyorlar, Galatasaraylılar Sabri'nin yaptığı her bindirmede kendinden geçiyorlar, Beşiktaşlılar Necip milli takıma alınmadığı için maçı bile izlemiyorlar, Trabzonsporlular Selçuk İnan'a küfür ederken, Umut neden kadroda yoktu diyorlar, Burak'ın attığı golde seviniyorlar.

Maçın başında yenik duruma düşüyoruz. Çağlar'ın hatası. Çağlar değil, Galatasaray konuşuluyor. Kötü Galatasaray'ın nasıl oluyor da oyuncusu milli olur diyorlar. Sonra Arda'nın şahane çalımı, şahane asisti ve Burak'ın güzel golü geliyor. Galatasaraylılar ayakta. Arda Arda Turan tezahuartları ile evin içinde dolaştıklarını zannediyorum. Burak için övgü yazanlar da genelde Trabzonsporlular. 

Tabii bunun yanında haksızlık etmeyelim. Gerçekten milli takıma bağlı insanlar da var. Her gole seviniyorlar. Tuttukların takımın formasını çıkarıp kenara koyanlar. İyi oynayan oyuncunun gerçekten hakkını veriyorlar. 

2.yarı başlıyor, kötü oynuyoruz, üzülen yok, içini karartan yok, belki de iç karartacak bir durum yok. Yine az bir kesim. Arda penaltı yaptırıyor Arda'yı eleştiren rakip takım taraftarları, Volkan'a tezahurat yapan Fenerbahçe taraftarları. Allahtan atamıyor da o konuda orada kapanıyor. Kalan dakikalar geçip gidiyor. Tabii bu arada Semih'in oyuna girmesi için dua eden Fenerbahçeliler. Maç bitiyor. Bazısı taktik konuşuyor, bazısı Selçuk Şahin konuşuyor - ben - , bazısı hiçbir şey olmamış gibi hayata devam ediyor, bazısı Milli Takım acaba Euro 2012'ye gidecek mi diyor ... 

Sonuçta ülke olarak Milli Takımımıza olan sevgimiz, saygımız her geçen gün bitiyor. Onu geçin de Volkan, Serdar, Selçuk, Emre ve Semih ne mükemmel oynadılar be ... Fenerbahçeli Yiğit ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

uzaklaşmanın nedeni kesinlikle kadro seçimleri olarak düşünüyorum bjklisi gslisi fblisi tslisi bursalısı başka anadolu klüplerini tutanlar kimse kadrodan memnun 1-2 oyunculuk değil bu memnuyetsizlik süper ligde sivrilen milli takımını hak eden kişileri insanlar sahada görmeyip bide üstüne kötü futbol izleyince milli takımdan uzaklaşıyor.2002 deki milli takım kadrosunu eleştirildiğini hiç hatırlamıyorum, hakan şükür tartışılırdı biraz o kadar ve o takımın ilk 11 9 gs li vardı ama kadrodan herkes memnundu çünkü o kadrodaki adamlar o senin en iyi performansını gösteren ve takım olarak oynayabilen adamlardı.