2 Ekim 2010 Cumartesi

Fenerbahçe 3 Gençlerbirliği 0


Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig 7.hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Mücadele'yi Niang, Aykut Demir(k.k) ve Santos'un golleriyle 3-0 tamamlayan Fenerbahçe ligde 7 haftada 13 puana gelerek maç fazlasıyla 3.sıraya yükseldi. Mücadeleden dikkat çeken noktalara bakarsak ; 

- Mücadele'ye oldukça istekli başladık. Mücadele ediyorduk, pres yapıyorduk, yardımlaşıyorduk. Bundan önceki haftalarda pek görmediğimiz şeyler gerçekleşiyordu. Pası atan oyuncu attığı yerde kalmıyor, pası attığı arkadaşının yanına gidiyordu. Böyle olunca da işler kolaylaşıyordu. Alex ve Mehmet ile uzaktan şutlarla etkili olduk ilk 10 dk. Daha sonra 21.dk Niang çıktı ve Caner'in harika ortasına güzel bir kafa vurdu ve skoru 1-0 yaptı. 25.dk kontra atağa harika bir şekilde çıkan Fenerbahçe sol taraftan Niang ile gitti ve içeri çevirdiği topa Aykut dokundu ve kendi ağlarıın havalandırdı. 2-0'dan sonra rolantiye aldık oyunu. Beklemeye başladık sadece bekliyorduk. İlk yarı 2-0 bitti.

- İlk yarı sahada çok etkisiz bir Gençlerbirliği vardı ancak 2.yarıya iyi başladılar. Kalemize geliyorlardı ancak 67.dk Jedinak kırmızı kart görerek oyun dışında kalınca maç o anda bitti. Gençlerbirliği iyice oyundan düştü. Fenerbahçe o dakikadan sonra oyunda tekrardan üstünlüğü aldı. 88.dk Gökhan'ın asistini gole çeviren Santos maçın sonucunu belirliyordu.3-0.

- Fenerbahçe belki yine çok iyi oynamadı, yine zevk vermedi ancak belli isimler maçı renklendirdi. Niang ; Yıllardır görmediğimiz şekilde gol atan bir santraforumuz var. Gol atıyor. Çok fazla abartmayalım diyorum çünkü Niang'ın işi gol atmak. Kezman ve Guiza gibi isimlerden sonra gol atan adam görünce insan ister istemez abartmadan edemiyor. Yobo ; Bilica'dan sonra gerçekten hayranlıkla izliyoruz. İlk yarı istatistiklere baktığımıza en çok topla mesafe kaydeden oyuncu olmuş. Şaşırmadık çünkü Yobo'yu biliyoruz. Defansı topladı. Bilica gerçekten bir daha oynamasın. Alex ; Gerçekten müthiş oyununu bu akşam yine sürdürdü. Takımı yavaşlatıyormuş, hızlı değilmiş, koşmuyormuş. Bu yorumları yapanlar Alex'i izlemesin gerçekten. Emre ; Yine sahada iyi işler yaptı, koştu, mücadele etti ancak yine çok gereksiz hareketlerini gördük. Emre biz bıktık sen bıkmadın be abi. Lugano ; Yobo ile müthiş ikili oldular. Mehmet Topuz ; iyi oynadı, mücadele etmeye devam ediyor. Emre'nin yanında görmek isteriz birkaç maç. Gökhan Gönül ; yine iyi oynadı, Dia ile oynayınca ileriye çok gidip geliyor. Asist'te yaptı bugün. Daha iyi olabilir ancak Gökhan. Dia ; Bu maç iyi değildi. Caner ; iyiydi. Asist'i var. Santos ; Sonradan girdi gol attı. Selçuk ; O da oynamasın. İyi oyuncu değil. Kazım ; Görmek güzel. Ancak kafasını toplayamadıktan sonra forma giymesi ve etkili olması çok zor. Volkan ; Pek fazla top gelmedi. Gökay ; Sahada görmek bile mutlu ediyor.

- Son olarak mücadele etmemiz, sahada koşmamız, yardımlaşmamız, 3 gollü bir galibiyet almamız, gol yemememiz, rakibe pozisyon vermeyeşimiz, gol pozisyonları yakalamamız önemli olsa da güçsüz Kasımpaşa'dan sonra yine bana göre güçsüz ve oldukça eksik bir kadrosu olan Gençlerbirliği ile oynadığımızı unutmayalım. 

- 20 gol attık 10 gol yedik. 10 gol ile en iyi averaja sahip takımız ancak Kasımpaşa'ya 6, Antalyaspor'a 4 ve Gençlerbirliği'ne 3 gol atmamız unutulmasın ve abartılmasın.

- Tribünler ise zaman zaman iyiydi ancak hareketsiz beste söylemeye devam ediyoruz. Skor 2-0 olduktan sonra tüm taraftarların bildiği bir beste söylemek varken neden '' sonuna kadar biz Fenerbahçeliyiz ulan '' bestesini söyleriz anlam veremedim. İnşallah tribünler ilerleyen haftalarda çok daha güzel olacak.

- Hakem iyi değildi. Sarı kart göstermesi gereken pozisyonlarda göstermedi. Ayrıca oyunu en ufak bir faulde durdurması maçın zevkini azalttı.

- Zemin iyiydi. Havalar bozduktan sonra ne hale gelecek merakla bekliyoruz. Galatasaray maçından ve ondan sonraki maçlarda neler olacak bakacağız.

- Milli maç arasından sonra Konyaspor deplasmanına gidiyoruz.

1 yorum:

tofi dedi ki...

görücem selçuksuz orta sahanı da, sana suya sabuna dokunmayan cristianı yada kabiliyetsiz topuzu verelim.