18 Ekim 2010 Pazartesi

Konyaspor 1 Fenerbahçe 4 / Mücadele, Goller, Galibiyet



Fenerbahçemiz Süper Lig 8.hafta mücadelesinde deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Maçtan önce Bursaspor'un, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın puan kayıpları sonrası acaba Fenerbahçe'de mi takılacak cümlelerini okumaya başlamıştık. Fenerbahçe'de Alex ve Niang'ın - Niang oynadı - da oynamayacak olması nedeniyle bunu söyleyenlerin sayısı artıyordu. Mücadele'ye Volkan, Gökhan, Lugano,Yobo,Caner, Dia, Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Özer ve Niang ilk 11'i başladık. İyi başladık diyemem. Ancak sahada mücadele eden, istekli gözüken bir takım vardı. 25.dk Emre Niang işbirliği ile gelen güzel gol skoru 0-1 yapıyordu. Emre'nin golden önce yaptığı çalım ve vuruş harikaydı. Bu golden 6 dakika sonra maçtan önce kesin gol atar dediğim Grajciar güzel bir organizasyon ile golü atıyor ve skor 1-1'e geliyordu. Konyaspor'un bu golde iyi paslaşması neyse de Fenerbahçe savunmasının uyuması iyiye işaret değildi ! Bu golden 3 dakika sonra ise Mehmet Topuz ile başlayan Dia ile devam eden atağı Semih gol yapıyordu ve skor 1-2 oluyordu. Dia'nın koşusu, Semih'in ilk vuruştan sonra ki takipçiliği dikkat çekenlerdi. Fenerbahçe iyi oynamaya devam ediyor ve gol pozisyonları yakalıyordu. 41.dk Semih Stoch iş birliği ile beraber Stoch güzel bir gol atıyor ve skoru 1-3'e getiriyordu. İlk yarı bu skorla sona erdi. 


İlk yarı 1-3 bittikten sonra 2.yarı Fenerbahçe oyunu iyice rolantiye aldı, kontrolü Konyaspor'a verdi. Ancak Emre'nin ortasında Lugano'nun kafası ile golü buldu ve skor 1-4 oldu. Tehlikeli Konyaspor atakları kalemize gelse de gol olmadı ve maç 1-4 sona erdi. Takımımızda Volkan iyi oynadı, gelen pozisyonları kurtardı, Gökhan son haftalarda iyi oynamıyor, ayrıca yediğimiz golleri o taraftan yiyoruz. Lugano ve Yobo şahane oynadılar. Lugano golünü de attı. Yobo bir kalitesi olduğunu her maç gösteriyor. Caner iyi oynadı, Stoch sakatlıktan döndükten sonra sahaya formda bir şekilde çıktı ve Fenerbahçe forması altında ligde ki ilk golünü attı. Mehmet Topuz ve Emre şahane oynadı. Mehmet Topuz ön libero'da nasıl oynayacak diyenlere cevap verdi. Dia iyi oynadı. Niang ise sakatlığı nedeniyle kendini zorlamadı. Özer'in yerine oyuna giren Semih ise oldukça iyi oynadı, gollerde payı vardı, ve attığı golde güzeldi. Santos ve Gökay iyi oynadı. Mücadele'ye bakınca bana göre en iyi oyuncumuz  ; Emre Belözoğlu. 


Mücadele'de attığımız 4 gol, mücadele gücümüz, Emre,Mehmet Topuz, Stoch ve Yobo'nun etkili oyunları olumlu , Konyaspor'un sert futbolu, hakemin sertliğe göz yumması, Özer'in şanssız sakatlığı olumsuz bilgiler olarak dikkat çekti. Son 3 haftada attığımız 13 gol, ilk 8 haftada attığımız 24 gol, son 3 maçtır kazanıyor olmamız güzel. İlk 8 hafta yediğimiz 11 gol sıkıntı ! Sonuç olarak rakiplerimizin puan kaybettiği bir hafta net bir şekilde galip gelmek, 3 puan almak iyiydi. Ligde lider Bursaspor'un 4 puan gerisinde 16 puan'la 4.sırada bulunuyoruz. Haftaya derbi var ! Galatasaray ile oynuyoruz ! Çok zor maç olacak çok !

Hiç yorum yok: