30 Ekim 2010 Cumartesi

Bursaspor 1 Fenerbahçe 1 / Hep Böyle Oynayın Canımızı Verelim


Yıllardır söylenen bir söz '' Hep böyle oynayın canımızı verelim '' . Fenerbahçe için bu sözü çok kullanma şansı bulamıyorduk ancak bugün işler değişti. Takımımız santrayı yaptıktan sonra savaşmaya başladı, maç bitiyordu hala savaşıyorduk. İleri de pres yapıyorduk, topu kapıyorduk, rakibe basit hatalar dışında pozisyon vermiyorduk, harika oyun kuruyorduk, harika paslaşıyorduk, 17.dk Bilica'nın topuk pası -evet evet topuk pası - ile başlayan atak Emre'nin harika çalımı ve ortası, Alex'in şut pas tarzı vuruşu ve Semih'in dokunuşu ile ağlara gidiyordu ve skor 0-1'e geliyordu. Golden sonra da mücadelemiz sürüyor, pas yapıyor ve oyunun hakimiyetini elimizde bulunduruyorduk. Alex ve Stoch ile pozisyonlar buluyor ve değerlendiremiyorduk. İlk yarı 0-1 sona eriyordu. 2.yarıya Bursaspor etkili başlayıp 48.dk Caner'in hatası ile kornere çıkan pozisyonda Ali'nin ortasına Turgay kafayı vurdu ve arka direğe düşen topu Ergic ağlara gönderdi. Fenerbahçe defansının sıkıntı yaşadığı anlardan biriydi. Bu golden sonra da oyunun hakimiyetini elimizde bulunduruyor ve özellikle Semih ve Mehmet Topuz ile pozisyonlar buluyor ancak yararlanamıyorduk. Bu arada kontra ataklardan Bursaspor'un özellikle Sercan ile 2 tane karşı karşıya gol kaçırdığını da unutmayalım. Mücadele'nin 2.yarısında başka gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi. Oynanan oyuna ise tribünlerden tek birşey söylenirdi '' Hep böyle oynayın canımızı verelim. '' Gerçekten de Volkan iyi oynadı, özellikle Sercan'ın pozisyonları bile önemli bir işaret, Emre müthiş oynadı, yanında bir Emre daha olsa Fenerbahçe şu an liderdi, Mehmet Topuz iyi oynadı, Bilica da iyi oynadı, Caner iyi oynadı, golden önce yaptığı hata var, Yobo yine iyi oynadı, özellikle teke tek pozisyonlar güven veriyor ve ilk topta hata yapmıyor, Alex şahane oynadı, zaman zaman yaptığı presler, paslar ile oyuna renk kattı. Stoch zaman zaman inanılmaz etkili oynadı, şutları da etkili olsa Fenerbahçe için efsane olur, Semih iyi oynadı, özellikle attığı gol dışında attığı paslar, yaptığı verkaçlar gerçekten 1.sınıf. Cristian ve Gökhan Gönül ise takımın en vasat oyuncularındandı. Takım da gözle görülür eksik ise kesinlikle ve kesinlikle orta yapma sorunu. Gökhan olsun Caner olsun Stoch olsun orta yapmayı bilmiyor! Bu yüzden de ceza sahası bomboş durumda da olsa oyuncularımız gereken pasları alamıyor. Bu da gol yollarında sıkıntı yaratıyor. Aykut Kocaman'ın buna kesinlikle bir çözüm bulması lazım. Sonuç olarak Bursa'dan bu oyunla 1 puan almak kötü olsa da bu oyunu görmek bile çok büyük bir işaret. Hedef 7'de 7 diyoruz ve startını veriyoruz ...

Not : Tribünlerde ve Bursa yaşadığımız gelişmeler yakında blogda olur.

2 yorum:

Kaan dedi ki...

Takım umut vermiyor diyordunuz bir kaç güne kadar Yiğit, büyük maçları kazanamayan Aykut Hoca soru işareti barındırıyordu. Nerden geldi bu hep böyle oynayın canımızı verelim tarzı replikler =)

ygtylmz dedi ki...

Aykut Kocaman eleştirilemez mi ? Farkındaysan Aykut Kocaman iyi veya kötü diye birşey yazmadım. Sen Aziz Yıldırım'ı her türlü yaptığı olay nedeniyle eleştiriyorsan ben de Aykut Kocaman'ı eleştiririm.