21 Ekim 2010 Perşembe

Kısa Kısa Notlar İle Şampiyonlar Ligi # 3.2


Şampiyonlar Ligi'nde 3.hafta maçları tamamlandı. İlk günün ardından 2.gün de 8 maç oynandı. 8 maçta 20 gol atıldı, 26 sarı kart, 1 kırmızı kart ve 1 penaltı golü oldu. 

A Grubu

Twente-Werder Bremen maçında Twente'nin güzel gözüken zemini ancak maç başladıktan sonra o zeminin güzel olmadığını zemin yüzünden sakatlanan kaleci'den dolayı anlamamız, zevksiz ve pozisyonsuz geçen ilk yarı, Janssen'in attığı golde Werder Bremen savunmasının uyuması, Arnautovic'in Twente'den geldiği için beraberlik golünde sevinmemesi, 2 golünde sert ve net vuruşlar ile gelmesi ve maçın 1-1 bitmesi, İnter-Tottenham maçında İnter'in Zanetti ile bulduğu güzel gol ile maça başlaması, Eto'o'nun goldeki şahane asisti, hakemin doğru penaltı kararı ancak bana göre hiç gerek olmayan kırmızı kartı, Eto'o'nun golü, Stankovic'in şahane bitiricilik örneği ile attığı golü, pası yine Eto'o'nun vermesi, yeter artık Eto'o dedirtmesi, Eto'o'nun 35.dk güzel bir bitiricilik ile attığı gol, ilk yarının 4-0 sona ermesi, bu yarıda Tottenham'ın atağının olmaması, 2.yarıya Tottenham'ın Bale'in kendi sahasından alıpta götürdüğü ve bitirdiği şahane golü ile başlaması, 90.dk Bale ile aynı golden 1 kez daha atılması, bu golden 1 dakika sonra yine benzer golün atılması, maçın 4-3'e gelmesi, Bale'in bu senenin tartışmasız en iyi oyuncularından biri olduğunu bir kez daha kanıtlaması, ilk yarı İnter'in 2.yarı Tottenham'ın oynadığı maçın 4-3 bitmesi. Grupta İnter 7 puanla lider, 2.sırada 4 puanlı Tottenham var, Twente ve Werder Bremen 2'şer puanla 3 ve 4.sırada.

B Grubu 

Lyon-Benfica maçında güzel kareografi, Briand'ın güzel golü, golün öncesinde orta sahada kaptırılan topta hızlı paslaşmalar ve Bastos'un güzel ortası, Gaitan'ın sarı kartı olmasına rağmen gördüğü 2.sarı kartın gereksiz olması, Lisandro'nun güzel golü, Lyon'un pozisyonları, etkili futbolu ve 3 puanı alması, Schalke-Hapoel maçında güzel ve tamamen dolu Schalke tribünleri, Raul'ın 3.dk attığı güzel gol, bitiricilik örneği, şampiyonlar ligi'nde 67.golünü atması, golde Huntelaar'ın golden önce topun üstünden atlaması ve golü getirmesi, İlk yarının 1-0 sona ermesi, 2.yarı Schalke'nin kaçırdığı inanılmaz gol, topun 5 sn içinde 2 kez direkten dönmesi, Schalke'nin harika paslaşmalar sonucunda bulduğu 2.gol, Raul'un 68.golü, Jurado'nun 68.dk attığı şahane gol, Schalke'nin oyunu sürklase etmesi, Hapoel'in Shechter ile golü bulması, savunmanın uyuması, mçaın 3-1 bitmesi. Grupta Lyon 9 puanla lider, Schalke 6 puanla 2.sırada, Benfica 3 puan ile 3. ve Hapoel puansız son sırada.

C Grubu

Manchester United-Bursaspor maçında Manchester'ın iyi başlaması, Nani ile harika golü, Bursaspor'un karşısında iyi olmayan bir takım olmasına rağmen birşey yapamaması, Bursaspor adına sadece tribünlerin etkili olması, Ertem Şener'in ara ara saçmalaması, Bursaspor'un ve Manchester United'ın sıkan futbolu, Bursaspor'un ilk kaleyi bulan şutunu 90.dk atması, Manchester'ın maç boyunca pozisyon bulamaması, Bursaspor'un 3 maç sonunda gol atamaması, puan alamaması, tek golden kaçırdığımız paralar, maç sonunda Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor'lu futbolcuların güzel konuşmaları, Rangers-Valencia maçında İngilizlerin yaptığı gibi İskoçlarında deplasman tribününün yanında büyük boşluklar bırakması, Rangers ve Valencia'nın karşılıklı atakları, Rangers'ın attığı golde kalecinin büyük hatası, Edu'nun golü, Miller'ın boş kaleye atamadığı gol, Tino Costa'nın hairka ortası ve Edu'nun bu sefer kendi kalesine attığı gol, Valencia'nın zaman zaman güzel atakları, Foster'ın boş kaleye atamaması, maçın 1-1 bitmesi, alt oynayan benim kuponun son maçı olması ve tutması. Grupta Manchester United 7 puanla lider, Rangers 5 puan, Valencia 4 puan ve Bursaspor puansız son sırada.

D Grubu

Barcelona-Kopenhag maçını zaten değerlendirdik. Tıklayın.  Grubun diğer maçında Panathinaikos - Rubin Kazan maçında Panathinaikos'un güzel tribünleri, ancak 2 hafta ki Kopenhag maçına göre boş olması, maça iyi başlayan ev sahibi, ancak gol pozisyonlarından yararlanamaması, Rubin Kazan'ın tehlikeli atakları, karşılıklı ataklar ile geçen ilk yarı, Cisse'nin attığı kafa golü, hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi, maçın sonlarına doğru artan Panathinaikos atakları ancak sonuç bulamaması, ve maçın 0-0 bitmesi. Grupta Barcelona 7 punla lider, Kopenhag 6 puanla 2.sırada, Rubin Kazan 2 puan ve Panathinaikos 1 puanla son sırada.

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan 2-3 Kasım tarihlerinden oynanacak maçlarla devam edecek.

Hiç yorum yok: