31 Ekim 2010 Pazar

Maç Günlüğüm # 45 / Kocaelispor - Pendikspor Maçında Yaşananlar


- Kocaelispor - Pendikspor maçı için yollara düşüyorduk. Yollar dediysem evden 20 dk stat :) Çarşı'ya gittiğimizde inanılmaz bir hareket vardı. Şehir de uzun bir aradan sonra formalı atkılı insanlar görüyorduk. Havanın da iyi olması maça olan ilgiyi arttırıyordu.

- Stadın oraya gittiğimizde İşte Kocaelispor farkı dedik. Takım oldukça sıkıntılı dönemlerden geçiyor, sezona -6 puanla başlamış, küme düşürülme tehlikesi var, 20 takım arasında 19.sırada ancak fotoğrafta gördüğünüz gibi bilet gişesinde kuyruk var. İnsanlar ne olursa olsun Kocaelispor'u bırakmıyorlar. En azından bırakmayan sağlam bir kitle var.

- Biletimizi aldıktan sonra çok rahat bir şekilde stada girdik zira turnikeler zaten bozukmuş. Dönüyorlar bileti okutmadan :) Polis arama da yapmıyor.

- Stada girdiğimizde Kapalı tribünün her zaman olduğu gibi tamamen dolu olduğunu, numaralı tribünlerin biraz ve açık tribüne uzun zaman sonra seyirci geldiğini gördük.

- Zemin'den bahsetmezsek olmaz. Şahane bir zemin var. Zaten Kocaelispor'u yıllardır takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki o zemini bozuk görmedik. 1.lig zamanı dahil her zaman Türkiye'nin en iyi zeminlerinden biri Kocaeli'de bulunmuştur.

- Pendikspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde 100 kişi ile takımlarına destek olmaya çalışıyorlardı. Ayrıca Kocaelispor için yaptırdıkları '' Borcundan Daha Büyük Bir Yüreğe Sahipsin Kocaelispor '' pankartı oldukça anlamlıydı.

- Kocaelispor tribünleri 2 takımı bir arada tribünlere çağırırken, Pendikspor tribünleri de Kocaelispor'u tribünlere çağırıyordu.

- Mücadele'yi Kocaelispor 44.dk Ali Bayraktar ve 89.dk Samet Katanalp'in attığı gollerle 2-0 kazandı. Kocaelispor mücadeleyi baştan sona üstün götürdü. Özellikle Bilal, Gökhan Meral ve Ali Bayraktar etkili oynadı. Zaman zaman 2 takımda inanılmaz goller kaçırırken Pendikspor'un 1 topu da direkten döndü.

- Pendikspor 2.yarının ortalarında ceza sahasının içinde endirekt serbest vuruş kazandı. Baraj kale çizgisinin 2 metre önüne yapılırken kaleci Metin'in de barajda durması tribünler de hem korkuya yol açtı hem de şaşkınlığa. Kale boş duruyordu çünkü. Pendikspor net vuruşla topu ağlara göndermiş olsa da hakem tekrar ettirdi. 2.sefer top baraja çarptı ve Kocaelispor bu tehlikeyi kazasız atlatmış oldu.

- Kocaeli valisinin maça gelmesi taraftarları oldukça mutlu etti. 70.dk stada gelen vali'ye Kocaelispor taraftarları uzun süre tezahurat yaptılar.

- Tezahuratlara gelirsek Kocaelispor tribünleri her zaman olduğu gibi bugün de oldukça iyiydi. Ve uzun zaman sonra kale arkası ile, numaralı tribün ile tezahurat yapıldı. Uzun zaman sonra meksika dalgası yapıldı. Uzun zaman sonra tribünlerde 5-6 bin seyirci geldi.

- Pendikspor'da efsane biri oynuyor. Coşkun Birdal. Yılların eskitemediği adam olan Coşkun Birdal'ı burada görmek ilginç geldi.

- Yan hakem hakemliği bilmiyordu. Bütün kararlarda orta hakeme bakıyor, o ne karar verirse bayrağını ondan sonra çekiyordu. Rezillik !


- Maçın olayı ; 80.dk oyundan çıkan Serdar Topraktepe'nin fotoğrafta gördüğünüz tribünlere gidip taraftarlarla selamlaşması görülmeye değerdi. Selamlaşma demişken tribünlere en baştan girdi, koridordan taraftarların tezahuratları ile beraber ilerledi, setin oraya geldiğinde sete çıktı, taraftarlara 3'lü çektirdi ve indi tekrardan yedek kulübesine gitti. Gerçekten görülmeye değerdi. Kocaelispor taraftarlarının Serdar Topraktepe'yi neden bu kadar çok sevdikleri net şekilde belli oluyordu.

- Maçın bitiminde ise ortaya toplanan Kocaelispor tribünleri omuz omuza yapıyor ve bu sırada statta bulunan 5-6 bin seyirci stattan çıkmıyordu ve oyuncuları alkışlıyordu. Oyuncular da tribünleri tek tek dolaşıp taraftarları selamladıktan sonra soyunma odasına gittiler. Bu görüntüler karşısında insanın duygulanmaması elde değildi. Gerçekten mükemmel anlardı.

- Kocaelispor bu sonucun ardından 7 puana ulaştı ve 19.sırada yer bulmaya devam etti. Sezona -6 puanla başladığını unutmayalım.

- Haftaya lider Konya Şekerspor deplasmanına gidiyor. Buradan alınacak bir galibiyet haftaya bu stadı tamamen doldurur.

- Kocaelispor'u takip etmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: