30 Ekim 2010 Cumartesi

Maç Günlüğüm # 44


- Sen o formayı ıslat mücadele et yeter ki iste, biz hep olduk arkanda oluruz yine yenilsen bile ...

- Bursaspor-Fenerbahçe maçı için Kocaeli'den yollara düşüyorduk. Yaklaşık 17 Kocaeli Gfb üyesi ile birlikte . Bursaspor deplasmanları her zaman güzel olmuştur. Ayrıca bilet fiyatlarının her sene 10-20 Tl olması da bu deplasmanı gidilecek deplasmanlar arasına koyuyor. Bu sene de öyle geçmesini umuyorduk. 15.30'da hareket ediyor, yolda diğer üyelerimizi de alarak 16.30'da tam anlamıyla yola çıkıyorduk.

- Bursa çok yakınmış. Ben de neden Bursa uzak diye bir duyguya kapıldım bilmiyorum. Yollar'ı da gayet boş, düzgün.

- 16.30'da çıktığımız yolculuk 1-1.5 saat sürüyordu. Bursa'ya vardığımızda klasik olarak gittiğimiz deplasmanlardan öte kendi arabamızla gittiğimiz için polis kontrolüne yakalanmadık. Bu güzeldi. Çünkü anlamsız yere 1-2 saat polis kontrolünde bekletiliyorduk.

- Stadın oraya vardığımızda tek sıkıntı kişisel araba ile gitmemiz ve arabayı bir yere parkedip Bursaspor'lu taraftarların arasından misafir takım tribünü'ne gitmemiz oldu. Neyse ki herhangi bir sorun çıkmadı ve misafir takım tribünü'nün oraya vardık. Biletlerimizi aldıktan sonra saat 18.00'dan itibaren içeriye girmeye çalıştık. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, stadı yenileyen son şampiyonun stadının turnikeleri şahane olduğundan ! içeriye ancak 19.30'da girebiliyorduk. 

- Tribünlere girdiğimizde tezahuratlara başlıyor ve Bursa'yı inletiyorduk. Hep bir ağızdan bağırdığımız '' Her zaman her yerde en büyük Fener '' tezahuratı çok iyi olmalı ki bütün stat tarafından ıslıklanıyordu. Derken maç saati geliyor ve maç başlıyordu.

- '' Ne Beşiktaş ne Cimbom ne de Trabzon bu sene sensin şampiyon ... '' tezahuratları ile başladığımız maçta 16.dk Semih ile golü bulunca tribünler daha da iyi oluyordu. Durmadan hep bir ağızdan tezahuratlara devam ediyorduk. Mücadele boyunca da böyle oldu. Sadece 2.yarı golü yediğimiz 5-10 dk'lık bölüm hariç tribünde oldukça iyi performans gösterdik diyebilirim.

- Tribünlerde açılan pankartlar, Kocaeli Gfb üyelerinin getirdiği Türk bayrakları ve dağıtılan kar maskeleri ile görsellik de vardı.

- Golden sonra karışan ve deplasman tribünü yanında yer alan açık'tan üzerimize gelmeye çalışan Bursa'lılara ve devre arasında 2-2 ve çeşitli hareketler yapan numaralı tribüne diyecek laf bulamıyoruz. 

- Bursaspor stadı iyi olmuş, özellikle numaralı tribün şahane olmuş diyebilirim. Ancak deplasman tribünü'nde büfe olmaması, turnikeler gibi sorunlar da var. 

- Stat zemini de şahaneydi.

- Mücadele'yi 1-1 beraberlikle bitirdik ancak sahada oynanan oyun tribünde maçı izleyen herkesi mutlu etmişti.

- Sahi Teksas maça gelmiş mi ?

- Geçen seneye gönderme yaptıkları pankart iyiydi. Haklarını verelim.

- Maçtan sonra 1.5 saat içeride bekletildik ancak bu sürede oldukça eğlendik diyebiliriz. Belki de Fenerbahçe  tribünleri berabere kaldığı maçtan sonra ilk defa bu kadar eğlenmiştir. 1.5 saatin ardından tribünden yoğun güvenlik önlemleri ile çıkartıldık ve arabamıza binerek İzmit'e hareket ettik.

- Dönerken neredeyse tüm Fenerbahçe'liler Köfteci Yusuf'taydı. Ben ilk defa orada yemek yedim böyle bir tat olamaz. Harikaydı. Ayrıca 8 adet büyük köftenin fiyatının sadece 9 Tl olması da inanılmaz bir fiyat. Bursaspor deplasmanına giden herkes Orhangazi'de olan bu yere girsin ve yemek yesin. Mutlaka !

- Saat 15.30'da İzmit'ten başlayan Bursaspor deplasmanı saat 02.30'da eve girmemle son buldu.

- Yolculuğu, yolda makarası, tribünleri, sahada oynanan mükemmel oyunu, sonrası, yemeği olsun mükemmel bir deplasmanı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadık.

- Bundan sonra ki maç günlüğüm ne zaman olur bilmiyorum. Her an maça gitme kararı alabilirim. 

- Herkese hayatta başarılar.

Hiç yorum yok: