26 Ekim 2010 Salı

Fenerbahçe 0 Galatasaray 0 / Derbiden Kalanlar ...


Fenerbahçe'nin iyi oynayamadığını, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi çok iyi çözdüğünü, Hagi'nin takıma olumlu etki yaptığını, Cana'nın, Ayhan'ın, Sabri'nin iyi oynadığını, Pino ve Elano gibi sezon başından beri hiçbir şey yapmayan 2 adamın çıkıp maça damga vurmalarını, Fenerbahçe'nin özellikle kanatlarını çok iyi durdurduğunu, Fenerbahçe cephesinde Yobo'nun şahane oynadığını, Volkan'ın müthiş kurtarışlar yaptığını, Mehmet Topuz'un ön libero mevkiine alıştığını ve yine iyi oynadığını, Dia ve Stoch'un iyi oynamadığını veya oynayamadığını, Gökhan Gönül'ün Paok ve Beşiktaş maçlarından sonra bu maçta da çizgiden golü çıkardığını, Caner'in ve Gökhan'ın ileriye neredeyse hiç çıkmamasını, Alex'in mücadele boyunca hiçbirşey yapmamasını, Niang'ın Neill ile boğuşmasını, zaman zaman Neill'in zaman zaman Niang'ın üstünlük sağladığını, Aykut'u tehlikeye sokacak sadece 1 tane top geldiğini, hakemin yanlış ve hataları kararlarını, fotoğrafta gözüken pozisyona penaltı çalmamasını, kırmızı kartlar çıkarmamasını veya çıkaramamasını, sarı kartları kullanamamasını, Aykut Kocaman'ın yine büyük bir maçta kazanamadığını, medyanın, blogger'ların, gazetelerin abartılı bir şekilde Galatasaray'ı yücelttiklerini, sanki sahada çok aşırı şeyler gibi harika oynadı gibi yorumlar yaptığını yazmalarını, mücadele boyunca Gökhan'ın çizgiden çıkardığı top dışında pozisyon gibi pozisyon olmadığını yazmamalarını, 11 sene sonra ilk puanını almasını konuşabiliriz... Ancak Fenerbahçe cephesinden bakmak gereken olaylar var ; 

1- ) Maçtan önce Dejavu t-shirtleri çıkaran yönetim ; Ne olursa olsun, rakip istediği kadar sizden küçük, istediği kadar büyük olsun. İstediğiniz kadar favori olun, istediğiniz kadar inanın ama... aması var... Bu şekilde t-shirt çıkartılmaz. Siz ne büyük kulüp olursunuz, ne de çevreden olumlu tepki alırsınız. Büyük hata !

2- ) İnternet'te oluşan aşırı rehavet ; Herkesin profiller '' Cimboma koymaya az kaldı '', herkesin iletiler 3-0 mı olur, 5-0 mı olur, +7 mi olur . Herkesin yorumlar Galatasaray bizi ne zaman yendi ki şimdi yensin... Herkesin maça önem vermemesi...Konyaspor maçının da Galatasaray maçının da 3 puan olduğunu unutmalarını kabul edemeyiz !

3- ) Fark olur diye giden taraftarlar ; Maça gidemedim, gitmedim... Ne derseniz deyin... ama giden arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla stadın etrafında derbi havası yokmuş diyorlar, etraf sessizdi diyorlar, eski maçlara göre en azından... Herkes rakibi küçük gördü herhalde... Böyle olunca hem stad çevresinde hem stadyumda böyle bir hava oluştu herhalde... Saat 17:30 civarı Lig Tv izliyorum, Galatasaray sahaya çıkıyor ne bir ıslık ne bir tezahurat olmuyor... Tabiki de demiyorum ki küfür edin, sahaya yabanacı madde atın ancak böyle de olmaz. En azından ıslıklayacaksın takımı... Ve maç başladıktan sonra da golün gelmediği her an susan, golün gelmediği her an daha da susan...susan taraftarlar... Ve böylelikle sessizce biten bir derbi...

En önemli 3 madde budur maçtan çıkartılacak... Galatasaray gelmiş, topunu oynamış, taraftarları şov yapmış, Fenerbahçeli taraftarlar Galatasaray'lı taraftarları izlemiş ve dinlemiş, Fenerbahçe'li taraftarlar derbi nedir unutmuş ve maç bitmiş... Fenerbahçe 2 puan kaybetti belki ama daha da önemlisi birşeyi de kaybetti... O da Fenerbahçe ruhu ! 

Hiç yorum yok: