11 Ekim 2010 Pazartesi

Fenerium Turnuvası Finalinden İzlenimler


- 7. Fenerium turnuvası tamamlandı. Fenerbahçe kadın basketbol takımımız şampiyon oldu. 

- Turnuva her yıl olduğu gibi yine 4 takım arasında oynandı. Good Angels Kosice, Lukoil, Pecs 2010 ve Fenerbahçe takımları katıldı. 

- Finalde Good Angels Kosice'yi 76-69 yendik. 7.si düzenlenen Fenerium turnuvası'nda 6.kez kazandık. Yalnız kazanamadığımız tek senede şampiyon olan takımın Spartak Moskova olması bir işaret.

- Kocaeli Gfb olarak gittik. 15 kişi. İzmit'ten kalktık ve gittik- ben Bağcılar'dan geldim - . İstanbul'da oturupta işe olmayıp maça gitmeyenlere selam olsun .

- Tribünlerde 500 kişi vardı yoktu. Yine de tezahurat bakımından iyi gibiydik. Gibiydik diyorum çünkü zaman zaman işler çok kötü ve amatörce oldu.

- Kadın basketbol maçında küfür eden insanlar, sizleri hiçbir zaman anlayamayacağım!

- Birsel'in tecrübesi -26 yaşında tecrübeli evet, ayrıca dün sözleşmesini 2012'ye kadar uzatmış, sevindik - ve gerçekten kaliteli bir oyun kurucu olduğu ayrıca hücum ve savunma yaparken gülüyor. Evet evet ciddi ciddi gülüyor. Esmaral ile beraber gülerek oynuyorlar. Nevriye Yılmaz inanılmaz oynuyor bu yaşına rağmen, ayrıca maçtan önce serbest atış atarken bir konsantre olması vardı ki takım arkadaşları dahil herkes koptu. Esmaral Tunçluer gayet iyi ve faydalı oynuyor. Motovic yeni transferimiz gerçekten şahane oynuyor. Hızlı bir kere. Pivot olarak oynamasına rağmen inanılmaz hızlı. Çok iyi şut atıyor, çok akıllı oynuyor ve yardımlaşıyor. Şaziye'de turnuvanın ilk 2 maçında iyi oynamaması rağmen bu maç oldukça iyi oynadı. O da akıllı oynuyor. Tabi tecrübesi malum. Nevin Nevlin ise iyi bir yedek olur. Maçı 11 sayı ile tamamladı ve gerçekten önemli bir oyuncu olacağının sinyallerini verdi. Olcay Çakır kadroda bulunur ancak bugün çok iyi sinyaller vermedi.

- Özge Kavurmacıoğlu. İzmitli Özge. Takımda görmek bile keyifti. Genç kardeşimiz gerçekten bu takımda oynadığı için kendini şanslı hisetmeli. Bu maçı 2 sayı ile tamamladı, bundan önce ki maç 4 , ilk maç 11 sayı ile oynamıştı. 1993 doğumlu olduğunu hatırlatalım. Başarılarını devamını diliyoruz.

- Genel olarak takımımız belki de çok fazla kasmadan, çok fazla mücadele etmeden iyi olan bir rakibe karşı iyi bir galibiyet aldı.

- Turnuvanın Mvp'si 3 maçta 15 sayı ortalaması tutturan ve final maçında harika oynayan Ana Matovic olurken, en iyi guard Birsel Vardarlı ve en iyi pivot Nevriye Yılmaz seçildi. Daha doğrusu seçilmedi. Hakederek oldular.

- Karşılaşmayı izleyenler arasında Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Mvp'si Horakova'da vardı. Fenerbahçeli Horakova. Görmek büyük bir keyifti. Hele izlemeye başlayınca düşeniyorum neler olacak.

- Taurasi ve Penny Taylor'da bizim takımda. İyi oyuncular galiba :)

- Bütün kupaların 1 numaralı favorisiyiz. Belki de Avrupa kupasının.

- Böyle bir takımı görmeye her hafta gideceğiz herhalde. 

- 2 hafta sonra Çarşamba günü Galatasaray ile Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı var. Gitmek lazım bir şekilde .

Hiç yorum yok: