16 Haziran 2010 Çarşamba

Kısa Kısa Notlar İle Dünya Kupası


- Dünya Kupasında heyecan devam ederken futbolseverler olarak çoğu maçı izlesekte zevk almıyoruz. Belki maçlar da gol olmadığı için belki mücadele olmadığı için. Ancak yine de Dünya Kupasının havası var ve bu hava artarak devam ediyor-edecek-etmeli.

- Dünya Kupasında 5.gün öncesi ise herkes tarafından dile getirilen bir cümle vardı ; Bugün farklı olacak. Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch'un ülkesi Slovakya sahaya çıkacaktı. Stoch'tan dolayı Türkiye'de de gözler bu maça çevrilmişti. 14:30 maçı bile milyonlarca taraftar tarafından izlenilecekti. Ama öyle olmadı Stoch karşılaşmaya ilk 11'de başlamadı. Slovakya Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kalırken Slovakya'nın golü 50.dk Ankaragücü forması giyen Vittek'ten geldi. Yeni Zelanda ise 90+3'de Reid'in kafa vuruşu maçın sonucunu belirledi. Yeni Zelanda turnuvada ilk sürprize imza atan takım oldu diyebiliriz. 

- Günün 2.maçında ise 2 dev karşı karşıya geliyordu. Ronaldo'lu Portekiz Drogba'lı Fil Dişi Sahilleri ile karşılaşıyordu. Normal şartlarda çok iyi bir maç olmazı lazımdı zira yenen takım büyük ihtimalle gruptan çıkacaktı. Ancak beklenen olmadı ilk yarı boyunca kaleye atılan tek isabetli şut Ronaldo'nun direkte patlayan topuydu. 2.yarı biraz daha kıpırdandı maç ancak yine de bekleneni vermedi. 2.yarı Drogba'nın oyuna girmesinden sonra özellikle son 5 dk baskıyı kuran Fil Dişi Sahilleri pozisyonlardan yararlanamadı ve maç 0-0 sona erdi. Fil Dişi Sahilleri iyi hoş koşuyorlar, 90 dk mücadele ediyorlar ama kafa yok. Birazcık zeki olsalar her maçı alırlar. Portekiz'de bekleneni veremedi. Ronaldo hiçbirşey yapmadı. Bu sonucun ardından Kuzey Kore'yi farklı yenen üst tura çıkacak belki de sadece Kuzey Kore'yi 1-0 yenen üst tura çıkacak. Bekleyip göreceğiz.

- Gecenin son maçında ise Brezilya Kuzey Kore'yi ağırladı. Brezilya dedik takır takır oynar dedik, rahat galibiyet alır dedik ama olmadı. Onlar da yanılttı bizi. İlk yarı 0-0 sona erirken Brezilya'nın çok etkili dediğimiz pozisyonu yoktu. 2.yarı ise biraz iyi başladı Brezilya ve 55.dk Maicon'un biraz şans biraz kalite kokan vuruşuyla beraber 1-0 öne geçtiler. Asist Elano. 72.dk ise Robinho harika bir asistle Elano'u kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve Elano'da şık bir vuruşla Brezilya'yı 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda Brezilya gol pozisyonlarına girse de sonuç alamadı. 89.dk ise Kore Jı Yun Nam ile beraber gol buldu ve maç 2-1 sona erdi. Maçın adamı Maicon seçildi. Elano, Robinho diğer iyi oynayan oyunculardı. Kaka ise bekleneni yine veremedi. Brezilya'nın 23 şutu, % 63 topla oynama oranı, 47 dk topla oynama oranı ve 715'te 519 isabetli pas ile oynadığını belirtelim. Brezilya herşeye rağmen çok iyi sinyaller vermese de ileri ki maçlarda çok daha iyi olabilirler. Bekleyip göreceğiz.

- Vuvuzela sesinden hala rahatsız değilim. Çalsın Vuvuzelalar oynasın kızlar...

- Dünya Kupasında heyecan yarın 14:30 Honduras-Şili, 17:00 İspanya-İsviçre ve 21:30 Güney Afrika-Uruguay maçları ile devam edecek.

- Şili, İspanya, Uruguay alır.

- İspanya'dan çok iyi bir futbol bekliyorum. Xavi'nin bir golü var !

Hiç yorum yok: