25 Haziran 2010 Cuma

Kısa Kısa Notlar İle Dünya Kupası # 3


- Dünya kupasında heyecan devam ederken. Sürprizler, güzel goller, ilginç olaylar da peş peşe geliyor. 2.tura kalan 12 takım belli oldu. Geriye sadece 4 takım kaldı. 12 takım içinde 7 tanesini tahmin etmiştim.


- 23 Haziran 2010 Çarşamba günü oynanan maçlarla devam edelim. Saat 17:00'da 2 maç oynandı. Slovenya-İngiltere maçı ve Abd-Cezayir karşılaşmaları. İngiltere-Slovenya maçına bakarsak İngiltere gruptan çıkmak için kazanmak zorundaydı. Yine çok iyi top oynamadılar ancak diğer maçlara göre oldukça mücadele ettiler ve bunun karşılığında birçok gol pozisyonu buldular. Golü 23.dk Jermain Defoe ile buldular. Milner'in ortası şahaneydi. İngiltere kazandı ve grup 2.olarak gruptan çıktı ve Almanya ile eşleşti. Almanya'yı eleyebilirler mi ? Çok zor ama herşey olabilir. Günün diğer maçında ise Abd Cezayir'i bütün maç üstün oynamasına rağmen ancak 91.dk attığı golle mağlup etti. Mücadele boyunca Dempsey, Altidore, Donovan ve Buddle ile mutlak gol pozisyonlarından yararlanamayan Abd kalesinde de ara ara pozisyon verdi. Özellikle Cezayir kalecisi Rais Bolhi'yi bir türlü geçemedi. Son dakika atılan golde bile ilk vuruşu kurtarmasına rağmen Donovan'ın topuna yapacağı birşeyi yoktu. Bu maça bahis oynadığım için Donovan'ın attığı golde bulunduğum cafede nasıl zıpladığımı bir ben bilirim. Günün gece maçlarında ise Avustralya Sırbistan'ı Cahill ve Holman'ın attığı gollerle 2-1 yendi. Sırbistan'ın tek golü Pantelic'ten geldi. Beraberlikte gruptan çıkacak olan Sırbistan bu maçı yenilerek herkesi şaşırttı. Sırbistan'ın o kadroyla çok başarılı olacağını iddaa ediyordum. Ama olmadı. Sırbistan gerçekten kötü bir performansla elendi. Avustralya ise hem Almanya maçında hem Gana maçında 10 kişi kalmasından dolayı gruptan çıkamadı diyebiliriz. Almanya ise Gana'yı iyi oynamamasına Mesut'un attığı harika golle beraber 1-0 yendi. Mücadele boyunca Gana birçok pozisyon yakaladı ancak bunlarda etkili olamadı. Sonuçta Almanya ile Gana elele kolkola bir üst tura çıktılar. Afrika'nın gururu Gana oldu ve olmaya devam ediyor. Abd ile oynayaca Gana yener mi ? Yener. Bekleyip görelim...


- 24 Haziran 2010 Perşembe 17:00 maçlarında ise Slovakya İtalya ile karşılaştı. Son şampiyon İtalya kupadan elendi. Beraberlikte gruptan çıkacakken Slovakya'dan 3 yediler. Taçtan gol yediler. Defans hatası ile gol yediler. Yıllardır defansif futbolu ile övgüler alan ayrıca övgüler alırken kupalar kazanan İtalya resmen dağıldı. Ankaragücü'nden Vittek 2 tane gol atarak maçın yıldızı oldu. Slovakya'nın diğer golü Kopunek'ten geldi. İtalya'nın gollerini ise Di Natale ve Quagliarella - harika gol - attı. Sonuçta Slovakya grup 2.si olarak üst tura çıkarken İtalya grup sonuncusu olarak elendi. 17:00'da oynanan diğer maçta ise Paraguay Yeni Zelanda ile karşılaştı. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.  Yeni Zelanda 3 maçta da berabere kaldı ve kupaya veda etti. Averaj takımı olur dediğimiz Yeni Zelanda bizleri yanılttı. Paraguay'dan ise böyle bir performans bekliyordum. Onlarda oldukça iyi bir performans gösterdiler ve grup lideri olarak bir üst tura çıktılar. Bir üst turda Japonya ile oynayacaklarını düşünürsek çeyrek final gelebilir. 21:30 maçlarında ise Hollanda Kamerun'u Van Persie ve Huntelaar'ın golleriyle 2-1 yendi. Kamerun'un tek golü Etoo'dan geldi. Günün diğer maçında ise Japonya Danimarka'yı 3-1 yendi ve bir üst tura yükseldi. Japonya'nın gollerini Honda, Ekozaki ve Endo atarken Honda ve Endo'nun attığı frikik golleri görülmeye değerdi. Danimarka'nın tek golü ise Tomasson'dan geldi. Bu 2 maçı izleme fırsatım olmadı. Sadece özetleri gördüm. 2.turda ise Hollanda Slovakya ile Japonya'da Paraguay ile eşleşti.


- Dünya kupasında heyecan devam ediyor.

Hiç yorum yok: