15 Haziran 2010 Salı

Kısa Kısa Notlar # 5


- Cuma gününden beri yazlıkta olduğum için gündemden uzak kaldım. Havuz, Deniz, Güneş, Tekne derken Dünya Kupasını unuttum bile diyebilirim. Yine de elimden geldiğince olaylara yakın olmaya çalışıyorum.

- Bana göre en büyük gelişme Beşiktaş'ın Quaresma transferi. Gerçekten büyük bir transfer. İstediği kadar sorunlu bir futbolcu olursa olsun Quaresma gerçekten beğendiğim, izlerken zevk aldığım bir futbolcuydu. Hala da öyle. Beşiktaş'a geldi diye ölsün, hastalansın, ayağı kırılsın demem-diyemem. Kadıköy'de izleme şansı bulabiliriz inşallah.

- Tabiki de notlar yazıp Dünya Kupası'ndan bahsetmemek olmaz. Öncelikle genel olarak 11 maç geride kaldı. 11 maçın 10 tanesi alt bitti. Almanya-Avustralya, İngiltere-Abd ve Arjantin-Nijerya maçları dışında diğer maçlar tam anlamıyla olmadı. İlk gün hakkında birşeyler yazmıştık. 2.gün saat 14:30 Güney Kore - Yunanistan maçı ile başladı. Güney Kore bana göre çok iyi oynadı, ileride pres yaptı, 90 dk mücadele etti ve 2-0 kazanarak Dünya Kupasına güzel bir şekilde başladı. Günün 2.maçında Arjantin Nijerya ile karşılaştı. Turnuva öncesi ofansif anlamda mükemmel dediğimiz ancak defansif olarak sorunlara yaşayacak dediğimiz Arjantin için dediğimiz şeyler gerçekleşti. Mücadelenin henüz 6.dakikasında Heinze'nin attığı golle 1-0 öne geçti ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Messi haricinden ön plana çıkan bir isim olmazken Nijerya kalecisi Enyeama kurtardığı toplarla maça damgasını vurdu. Günün son maçında İngilter-Abd ile karşılaştı. İngiltere maçın henüz 4.dakikasında Gerrard ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra her 2 takımda pozisyonlar buldu. Ve 40.dk kaleci Green'in yaptığı inanılmaz hata ve Dempsey'in 30 metreden attığı golle Abd eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 sona erirken 2.yarı her 2 takımda 2.golü bulma şansı yakaladı. Forvetlerin beceriksizliği, kalecilerin iyi olması sonucu maçta başka gol olmadı ve 1-1 sona erdi. Dünya Kupasının 3.gününde ise 14:30'da Cezayir-Slovenya ile karşılaştı. Slovenya mücadele'den 79.dk Koren'in attığı golle 1-0 kazandı. Sırbistan-Gana maçı ise 84.dk Asomoah Gyan'ın attığı golle 0-1 sona erdi. Bu günün ilk 2 maçını izleyemedim. Gecenin son maçı ise turnuvanın şu ana kadar en iyi maçıydı. Almanya Avustralya'yı 8.dk Podolski, 27.dk Klose, 68.dk Muller ve 70.dk Cacau'nun attığı gollerle 4-0 kazandı ve dünya kupasına mükemmel başladı. Almanya'da özellikle Mesut Özil'in oynadığı futbol zevk verdi. Yaptığı asist, attığı paslar, çalımlar şahaneydi. Resmen zevk aldık. Almanya inanılmaz disiplinli, mücadeleci kimliği ile beraber tunuvanın iddaalı takımlarından biri olduğunu yine gösterdi. Dünya Kupasında bugüne gelirsek ; saat 14:30 maçında Hollanda-Danimarka ile karşılaştı. Mücadele Hollanda'nın 2-0 galibiyeti ile sona erdi. Goller Paulsen (k.k)  ve Kuyt tarafından geldi. Günün 2.maçında ise Japonya Kamerun ile karşılaştı. Mücadele'den Japonya Honda'nın attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Ve gecenin son maçında İtalya-Paraguay ile karşılaştı. Mücadele yoğun yağmur altında oynandı. 39.dk Alcaraz'ın attığı golle Paraguay 1-0 öne geçti. İlk yarı bu şekilde sona erdi. 63.dk De Rossi'nin attığı gol ise maçın sonucunu belirledi. 1-1. Mücadele'de zaman zaman İtalya oldukça iyi oynadı. Paraguay ise bu maçta defansif bir oyun anlayışı ile mücadele etti. Yine de maçın hakkı beraberlikti diyebiliriz. Dünya Kupasında heyecan sürüyor...

- Kısa kısa notlara devam edersek ; Boston Nba final serisi 5.maçında Lakers'ı 92-86 yenmiş ve seride 3-2 öne geçmiş. Boston'da Pierce 27 sayı, Garnett 18 saayı 10 ribaund, Rondo 18 sayı 8 asist ve 5 ribaund ile oynarken Lakers'ta Kobe 38 sayı 5 ribaund 4 asistl ile oynamış. Boston şampiyon olursa seviniriz, Lakers şampiyon olursa üzülürüz. Net tavrımız !

- Bu arada Vuvuzela'dan rahatsızlık duymuyorum. Çünkü eğer maça konsantre olursanız gerçekten duymuyorsunuz. Ayrıca hala kimse Vuvuzela hediye etmedi !

- Ve Barcelona'da Laporta dönemi sona erdi. Yeni başkan Sandro Rosell oldu. Barcelona tarihinin 39.başkanı. 46.yaşında ki Sanro Rosell teknik direktör Guardiola'nın yakın arkadaşıydı. Rosell'e tebrikler derken Laporta'ya da döneminde elde ettiğimiz 4 lig şampiyonluğu, 2 şampiyonlar ligi, 3 ispanya süper kupası, 1 kral kupası, 1 avrupa süper kupası ve 1 avrupa kıtalararası kupa için teşekkür ediyoruz. 6 yıl boyunca Rosell'i destekliyoruz.

- Başka birşey yok.

Not : Bundan sonra yazlıkta olsam bile blog güncellenecek çünkü Vodomnet aldım :)

Hiç yorum yok: