27 Haziran 2010 Pazar

Kısa Kısa Notlar İle Dünya Kupası # 4


- Dünya kupasında heyecan devam ederken artık grup maçları tamamlandı. G ve H grubundaki maçları değerlendirmeyeceğim zira üstünden zaman geçti. Zaten birçok blogda bu yazıları bulabilirsiniz. Sadece şunu bilin Brezilya ve Portekiz G grubundan - ben Fildişi Sahili'nin çıkacağını tahmin etmiştim ancak hakedenler üst tura çıktı - H grubundan ise İspanya ve Şili - kesinlikle hakedenler - bir üst tura çıktı. Turnuvaya renk veren İsviçre, Honduras, Kuzey Kore ve Fildişi Sahili'ne Brezilya'da görüşürüz demek istiyorum.

- Ve 2.tur maçları başladı. 17:00 maçında Uruguay Güney Kore ile karşılaştı. Büyük favori Uruguay'dı. Mücadeleye henüz 8.dk attıkları şans golü ile başladılar. Suarez 1-0 öne geçirdi Uruguay'ı. Bu golden sonra Uruguay'dan çok daha iyi oyun, çok daha fazla pozisyon ve çok daha fazla gol bekledik. Ancak olmadı. Uruguay'ın iyice geri çekilmesinden dolayı Güney Kore iyice gaza geldi ve Uruguay'ın üstüne yüklendi. Gol geleceği belliydi. İlk yarı 1-0 Uruguay'ın üstünlüğü ile sona erdi. 2.yarı ilk yarı gibi başladı. Güney Kore bastırıyor, Uruguay kontra ataklar ile tahlike yaratmaya çalışıyordu. Artık iyice baskı oluşmuş ve gol geliyorum diyecekken Uruguay hocası da kenardan maçı izleyince 68.dk kaleci Muslera'nın hatası ile beraber Lee ChungYong'un golü gelmişti. Bu golden sonra Uruguay doğal olarak rakibin üstüne yüklenmeye başladı. Zaten çok daha kaliteli oyunculardan oluşan ve çok daha iyi oynayabilecek Uruguay'ın 2.golü bulmadan neden bu kadar geri çekildiğine bir anlam veremedik. Golden sonra baskıyı arttırdılar ve 80.dk Suarez'in ceza sahası köşesinden arka direğe attığı harika golle beraber tekrar öne geçtiler. Suarez'de Hollanda Ligi'nden çıkan bir etkisiz forvet daha cümlelerini bana göre sildi. Bu dakikadan sonra mücadelede başka gol olmadı ve maç 2-1 Uruguay'ın üstünlüğü ile sona erdi. Mücadele sonunda % 54 topla oynama, 38 dk topa sahip olma, 15 şut gibi istatistiklerle önde olan taraf Güney kore turnuvaya veda edip ülkesine dönüyordu. Uruguay ise Forlan, Lugano, Suarez, Cavani gibi isimlerle üst tura çıkıp mücadelesini devam ettiriyordu. Rakibi ise akşam belli olacaktı.

- Günün gece maçında ise Abd Gana ile karşılaştı. Aynı sabah maçında olduğu gibi bu maçta da erken gol vardı. Gana 5.dk Boateng ile 1-0 öne geçti. Bu golde defansın ve kalecinin bariz hatası vardı. Vuruşta kaliteliydi. Bu golden sonra oyunda üstünlüğü alan Abd bir türlü gol bulamıyordu. Gana inanılmaz şekilde paslaşıyor ve mücadele ediyordu. İlk yarı 1-0 sona erdikten sonra 2.yarı Abd daha etkili başladı. Pozisyonlar buluyor ancak yararlanamıyordu. Turnuvanın başından beri zayıf halka olarak görülen Kingson'ın kurtarışları herkesi yanıltıyordu. Abd baskısını arttırıyor ve pozisyonlar buluyorken 62.dk Dempsey'in düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıyı gole çeviren Donovan başta fotoğrafta gözüken Obama'ya sonra diğer Abd taraftarlarına rahat bir nefes aldırıyordu. Mücadelenin normal süresinde başka gol olmuyordu ve 1-1 sona eriyordu. Uzatma dakikalarına da golle başlayan taraf Gana oluyordu. 93.dk Asamoah Gyan şık bir golcü vuruşu ile beraber skoru Gana lehine 2-1 yapıyordu. Uzatmalarda her 2 takımda bundan sonra atak yapsa da sonuç alınmıyordu ve Gana 1998 Kamerun ve 2002 Senegal'den sonra çeyrek finale adını yazdıran 3.Afrika takımı oldu. Tarihinde ilk kez bu sevinci yaşayan Gana'da özellikle oyuncuların 120 dk bitmek bilmeyen enerjisi, hırsları derken Ayew, Appiah, Gyan, Mensah, Pantsıl ve Annan gibi isimler bu başarıda pay sahibi olan isimlerdi. Amerika ise 16 km koşan Bradley, takımı için herşeyi yapmaya çalışan ve gol atan Donovan, mücadelesi ile rakibe zorluk çıkaran Dempsey, forvette gol atmak için elinden geleni yapan Altidore ve defansta mücadelesinden vazgeçmeyen kaptan Bocanegra gibi isimlere rağmen çeyrek final göremedi ve turnuvaya veda etti. Gana ise bu maçı kazanıp çeyrek finalde Uruguay ile eşleşti. Appiah ile Lugano karşı karşıya gelecek.

- Gana- Abd maçından bir bilgi ; Appiah 40 dk oyunda kalmasına rağmen 6 km koşarak nasıl bir futbolcu olduğunu bir kez daha kantıladı. 16 km koşan Bradley ise baba zoruyla değil mücadele isteğiyle o kadar mesafe katediyor.

- Dünya kupasında heyecan ; 17:00 Almanya-İngiltere ve 21:30 Arjantin-Meksika maçları ile devam edecek.

Hiç yorum yok: