30 Nisan 2010 Cuma

Fenerbahçe'nin Spor Kulübü Olduğunu Benimseyenler Neredeler ?


Abdi İpekçi Spor Salonu seyirci kapasitesi 12.500, Caferağa Spor Salonu seyirci kapasitesi 1500 ve Tvf 50.yıl Spor Salonu'nun seyirci kapasitesi 1400. Seyirci kapasitelerine baktığımızda bu salonları Türkiye'nin herhangi bir ilinde boş bırakmak çok daha zor olacakken nüfüsu 10 milyondan fazla olan İstanbul'da bu salonların dolmaması tam bir komedidir. Rezalettir. 

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan başlarsak Fenerbahçe Ülker maçlarını burada oynuyor. Bu sene seyirci ortalaması 100 vardır herhalde. Ya da fazladır çünkü senede 1 tane maç dolu tribünlere oynandı. O da Galatasaray maçıydı ki insanlar Fenerbahçe Ülker'i desteklemek için değil belki de Galatasaray'a küfür etmek, olay çıkarmak, tribün şovunu yaşamak için tribündeki yerlerini aldılar. Diğer maçlarda tamamen boş tribünler vardı. Hele bazı maçlarda 2 takımın bench'inde oturanların sayısı taraftarların sayısından fazladır! Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı var. Yalan. 

Aynı şekilde Caferağa spor salonuna bakarsak Fenerbahçe bayan basketbol takımı maçlarını bu salonda oynuyor. Fenerbahçe basketbol takımı yenilgisiz şampiyonluğa giden, önüne geleni yenen takım varya. İşte o takım. Onlar yine biraz daha şanslı. Salona her maç gelen belli bir seyirci sayısı var. 1500 kişilik salonda 150-200 kişi oluyor. Ama ne tesadüf ki Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında salon yine tamamen dolu. Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı var. Yalan. 

Ve son olarak Tvf 50.yıl spor salonuna bakarsak. Erkek voleybol takımı bu sene şampiyon oldu. Sezon boyunca da mükemmel denilecek şekilde performans sergiledi. Ama seyirci ortalaması kaç derseniz. En fazla 300'dür. Belki o bile değildir. Bak sen allahın işine Galatasaray ve Beşiktaş maçları yine tamamen dolu tribünler önünde oynanıyor! Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı var. Yalan. 

İnsanlar Facebook'ta şampiyonluk videolarını paylaşayacaklar, Twitter'da yazacaklar, Msn nicklerinde, mahallede, sokakta, kahvede, cafede, parkta, yolda Fenerbahçe Spor Kulübü'yüz cümlelerini çekinmeden söyleyecekler. Ama sadece lafta. Abdi İpekçi'ye gitmiyorlar. Neden ? Uzakmış, Tanjevic'i sevmiyorlarmış. Tamam iyi hoşta orada çubuklu formayı giyenler neden yalnız kalıyorlar. Bunu hakediyorlar mı? Asla haketmiyorlar. Ya şampiyon olan erkek voleybol takımımız. Maçlarını Üsküdar'da yapıyor. Merkezi bir yer. Sadece Üsküdar'da olanlar gitse 1400 kişilik salon rahatlıkla dolar. Ama yok giden yok. Aynı şekilde yenilgisiz şampiyonluğa giden Fenerbahçe bayan basketbol takımı. O en acıklısı. Hem Kadıköy'de hem biletler çok ucuz hem çok daha kısa sürüyor. Ama o salonda boş kalıyor. Yazık. 

Dün oynanan Fenerbahçe- Botaşsspor maçında 50 kişi, ondan 1 gün önce oynanan Fenerbahçe Ülker- Bornova Belediyesi maçı oynanırken tribünlerde 30-40 kişi. Acı bir tablo. Koskoca Fenerbahçe Spor Kulübü sahada mücadele ederken küçücük salonlar dolmuyorsa imkanı olupta maça gitmeyenler düşünmelidir. Ayrıca kimse zaman yok, para yok, salon uzak demesin. Aynı saatte futbol maçı olsa koşarak gidersiniz. Fenerbahçe Spor Kulübü demek için hakkını vermek lazım. Takımın yanında olmak lazım. Ama biz burada bunları yazsak ne farkeder ki sonuç değişmeyecek. Yine fotoğrafta gözüktüğü gibi küçük çocukları dolduracaklar otobüse gidin tribünleri dolu gösterin. Yazık gerçekten yazık...

1 yorum:

Nerazzurri dedi ki...

Güzel bir özeleştiri olmuş haklısın kardeşim.