19 Nisan 2010 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 37


- Yaşıyoruz biz seni , sevdamız doruklarda , LACİVERT gecede ki sapSARI yıldızlarda.

- Fenerbahçe - Beşiktaş maçı için saat 13:00'da İzmit'ten yaklaşık 20 kişi - Kocaeli Gfb üyeleri - hareket ettik. 

- Erken yola çıktığımızdan dolayı yolda herhangi bir trafik sıkışıklığına maruz kalmadan saat 14:15 gibi Kadıköy'de olduk. Tabi giderken yolda tezahuratlar yaparak maça ısınıyorduk.

- Stadın oraya vardığımızda etraf pek kalabalık değildi. Çünkü maça yaklaşık 5 saat zaman vardı.

- Saat 14:30'da stadın orda Türk Telekom tribünü girişinde 5-10 kişi sırada bekliyordu. O saatte neden insan sraya ve stada girer ki derken aklımıza bizim de yıllar önce stada erkenden girdiğimiz geldi. Güzel günlerdi. Girip içeride 3-4 saat bekliyorduk.

- Nazlı'nın yerine geçtiğimizde ise oldukça kalabalık olduğunu gördük. Fenerbahçe taraftarları bir yandan alkol alıyorlar bir yandan tezahurat yaparak maç havasına girmeye çalışıyorlar.

- Biz ise alkol almıyorduk :) Önce yemek yemeliydik. Ve klasikleşen yer :) Lider Kokoreç :) Her maç öncesi ordayız. Hem yemek yiyoruz, hem de tam karşımızda olan Fenerbahçe taraftarlarını izliyoruz. Tavsiye edilir :)

- Yemek işi bittikten sonra sırada ne vardı. Alkol ! Ama bu sefer Nazlı'nın yerinde değil de Kalamış sahilde alkollerimizi alalım dedik. Biralarımızı aldık ve doğruca Kalamış sahile gittik. Deniz manzaralı ferah bir yer. Alkol alırken bol bol fotoğraf çekildik, bol bol makara yaptık ve tezahurat söyledik.

- Saat 17:00 gibi ordan yine Nazlı'nın yerine geçtik. Orda da 1 bira aldım ve saat 17:30 gibi stada doğru hareket ettim. Etraf inanılmaz kalabalıktı. 

- Herkeste forma, herkeste Fenerium ürünü olması mükemmel bir olay. Maça formayla gidilir !

- Stada girmekte hiçbir zorluk çekmedim. Direk elimi kolumu sallayarak stada girdim. Ayrıca şunu söyleyim ki beni stada girerken hiçbir zaman fazla aramıyorlar. Ya bana kıyak geçiyorlar ya da tipimden bu çocukta hiçbir sakat durum olmaz diyorlar :)

- Zemin şahane, tribünler şahane. Heryer Sarı - Lacivert.

- Stat hoparlörlerinden yükselen Fenerbahçe marşları ile beraber maç saatini bekliyorduk. Bunun yanında 18:30'dan sonra Beşiktaş'a küfürlü tezahurat yapıyorduk :)

- Rüştü'ye yaptığımız tam anlamıyla kapaktı :) Rüştü buraya Rüştü buraya diye bağırdık alkışlayarak bize doğru gelirken ummadığı şeylerle karşılaştı :) Yapmasaydık daha iyi olabilirdi.

- Grup Ck + Vamos Bien + 1907 Unifeb = Kareografi . Yine güzeldi ama daha yaratıcı birşey bulabilirlerdi. Kolaya kaçmışlar gibi geldi bana.

- Saat 19:00 oldu ve omuz omuza ile mücadele başladı.

- 1-0 kazandık.

- Tribünlere gelecek olursak ; Öncelikle şunu söylemeyelim ki tribünde kavga eden insanlarda nefret ediyorum. Gidin dışarıda ne yapıyorsanız yapın ama tribünde kavga etmeyin. Bu hem insanları tedirgin ediyor hem de tribün performansını ciddi anlamda bozuyor. 3 kere kavga çıktı allahtan fazla büyümeden sona erdirildi. Maç başında tribünlerimiz oldukça iyiydi. Takım da maç başında golü bulunca daha da iyi oldu. Fenerbahçe sen çok ya, coştursana bizi bu tribünlerde derken ilk yarı sona eriyordu. Samiyen'de olduğu gibi Fener-bahçe Fenerbahçe oley tezahuratı mükemmeldi. 2.yarı ise bana göre Kadıköy gördüğü en etkili tezahuratlarından birini gördü. Desibel rekorlarını altüst etmişizdir. Fener gol gol gol şampiyonluk geliyor derken stat yıkılıyordu. Müthişti. Genel olarak 2.yarı 1-0'ın getirdiği stres ile beraber çok çok iyi olmasakta iyiydik. Ama şunu bir kez daha söyleyelim ki derbiler de tribün yapılmıyor. İnsanlar istem dışı olarak tezahurat yapmayı bırakıp maça konsantre oluyorlar. Bende dahil.

- Mücadele sona erdikten sonra futbolcularımızın ortasaha'da çektirdiği omuz omuza + atılan konfetiler mükemmel anlar yaşattı. Ayrıca Beşiktaş'lı taraftarlar o anlarda ciddi acı çekmiştir.

- Beşiktaş taraftarları demişken mücadelede yine 50 kere üçlü çektiler. İnönü'de tezahurat anlamında etkili olan Beşiktaş taraftarları Kadıköy'de neden etkili olamıyorlar düşünmeleri lazım. Hiç kimse 55 bin kişiyi nasıl susturalım ki demesin çünkü Fenerbahçe'nin Samiyen ve İnönü'de neler yaptığını herkes net bir şekilde biliyor.

- Stattan 21:30 gibi çıktık ve saat 23:15'te İzmit'te evde oldum.

- Yine Kadıköy yine zafer.

- Haftaya Kasımpaşaspor maçının günlüğü ile karşınızda olacağım.

- Herkese hayatta başarılar.

1 yorum:

ÇaQuE dedi ki...

taraftar üstünlüğü galip takıma göre değişir 2 kupa finalinde de bariz bi şekilde kimin daha iyi tribün yaptığı belli oldu.