5 Ekim 2009 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 23


- Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçı için 5 Kocaeli Gfb üyesi arkadaşımız ile yollara düştük . Saat 12:17 treni ile . 14:15 civarı Kadıköydeydik .

- Erken saatte Kadıköy'de olduğumuz için etrafta formalı insan pek fazla yoktu .

- Yine her zaman ki gibi inanılmaz kalabalık vardı - güzel kızlar , güzel arabalar , yürüyüş yapan partiler -

- Yemek yedikten sonra hem alkol almak hem Ankaragücü - Galatasaray maçını izlemek için Maçkolikte yerimizi aldık . Biz içeri girdiğimizde sadece çalışanlar vardı . İlerleyen saatlerde oldukça doldu . O maçtan önce Arsenal maçını izlediğimiz süre içerisinde Vermaalen'in harika golü görülmeye değerdi . Maçı 1-1 iken bıraktık . Gs maçı başlamıştı . Galatasaray pek birşey yapmıyordu , Ankaragücü iyi mücadele ediyordu . İlk yarı golsüz bitince yanımdakilere bu maçı Galatasaray 2-0 alır dedim ve yine yanıldım - iyiki de yanıldım - . Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Ankaragücünün golü geldi , ardından 2. o golün tekrarını izlerken 3.gol geldi . Gollerde Fenerbahçe gol atmış gibi sevindik - herkes - . Gollerden sonra çalan Kıraç'ın 100.yıl marşı ise ortama ayrı bir hava katıyordu . Ve ardından '' Avrupa Fatihiymiş Galatasaray ... '' tezahuratı ile maçkoliği inlettik .

- Dışarı çıktığımızda bir baktık ki Orta Şut Karışımı sunucusu Barbaros - kaç yaşında bilmiyorum belki abidir - yine jenerik hazırlıyor !! Daha önce bizimle çekmişti - melodisini biz hazırladık - ancak gördüğümüzde direk konuştuk . Silindiğini söyleyince üzüldük , Gs maçında tekrardan jenerik çekeceğiz . Umarım yine silinmez .

- Bu arada maçkolikte Gökhan abi , dışarı da Barbaros'un bloga girdiğini , yazılanları okuduğunu duyunca insan gerçekten mutlu oluyor . Okunduğunu bilmek güzel birşey .

- Saat 19:00 gibi stada girdiğimizde geçmiş maçlara nazaran özellikle Migros tribününde doluluk göze çarpıyordu . - 44 tl yaradı -

- Tribünlere gelirsek ; maçtan önce belliydi nasıl olacağı . '' Lider geliyor lider '' tezahuratı ile başlayan coşku , '' Fenerbahçe buraya buraya buraya Fenerbahçe buraya '' tezahuratı ile sona eriyordu . Bu coşkuyu görünce bir an sahada Gs veya Bjk var gibi hissediyor insan . Tribünler bana göre Gs'nin yenilmesi sebebiyle oldukça coşkuluydu . Tezahuratlar zaman zaman bütün stat tarafından söyleniyordu . Bir de takım iyi oynayınca , mücadele edince , golü erken bulunca herşey çok daha iyi oluyordu . '' Kırmızı giyenin ... , ayva çiçek açmış , hey hey hey hey hey ... Galatasaray , hani o tüylerini yolduğumuz Beşiktaş ... vb '' tezahuratlar coşkuyla söylendi . Taraftarlar gerçekten Gs maçını düşündüklerini gösterdi .

- Mücadeleyi 3-0 kazandık . 8'de 8 yaptık . Tarih yazdık . En yakın rakibimize 5 puan fark attık .

- Tribüne ürünsüz gelen insanlar , başka takım atkıları ile gelen insanlar , başka takım forma , tshirt , montları giyen insanlar gerçekten yakışmıyor . Fenerbahçe forması veya atkısı takmak çok mu zor . Yani insan neden başka takım formasıyla gelir . Her maç günlüğümde yazdığım gibi merak ediyorum . Ve lütfen herkes maça Fenerbahçe ürünü ile gelsin . Ya ben çok üstünde duruyorum , ya da gerçekten üstünde durulacak bir konu .

- Taraftar tribünü = maç izleme tribünü !!!

- Maçtan sonra otobüs firmalarından yer olmamasına ise gerçekten sinirlendik . 23:50 treni ile saat 02:00'da evdeydim .

- Bundan sonra Kadıköyde gideceğim ilk maç 21 gün sonra oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray maçıdır .

- Herkese hayatta başarılar .

- Son olarak maçkolikte çektiğim bu fotoğraf gerçekten çok şey anlatıyor . Her maçtan önce mümkünse yapmak lazım .

5 yorum:

Beercholic dedi ki...

Barbaros'u, Efes serisi 4. maçında da görmüştük, yani ben görmüştüm seni bilmem :)

anilkos dedi ki...

şu maç günlüklerine galatasaraylı olmama rağmen imreniyorum,ben niye maçlara gidemiyorum diye:)

ygtylmz dedi ki...

@ Beercholic

Afferin sana :)

@ anilkos

Hangi şehirde yaşadığına bağlı birazcık . Bize stat 1-1.5 saat o yüzden 2-3 senedir yoğun bir şekilde gidiyoruz .

UÇAN SALİH dedi ki...

stad 1-1,5 saatte,sabaha krşı dönmüşsünüz izmite resmen deplasman olmuş size :)

ygtylmz dedi ki...

@ De souza

otobüslerde yer kalsaydı güzel olabilirdi :) Bariz 2de evdeydim :) Tren 2 saatte gidiyor :)