27 Ekim 2009 Salı

Başlıyor!

"Savaşta düşmanınızı öldürünce, yatakta partnerinizi becerince veya işinizde sınıf atlayınca alacağınız haz ne kadar çoksa, bir NBA maçı izlerken alacağınız haz da o kadardır!"

-Madagaskar Atasözü

Efendim, öncelikle hoşbulduk. Kadim dostum Yiğit Yılmaz, bana bu teklifte bulununca seve seve "Evet" dedim. Ne kadar para alacağımı söylersem, Fatih Terim'in yerine geçmiş gibi olurum, halk benden tiksinir falan, o yüzden söylemeyeceğim. Aslında para da almadım. Biz biraz eski kafalıyız. Farklı renklerdeki 14 Toyota Corolla ve Kirsten Dunst'a benzeyen bir hatun kişisine anlaştık. Sene boyunca belirli aralıklarla burada NBA yazacağım sevgili okurlar. Rengimi de belli edeyim. Doğduğumdan beri koyu bir Lakers'lıyımdır. "Neden Lakers?" diye sormayın, seçme fırsatım olmadı benim. Babadan oğula...

Bildiğiniz gibi geçen sene Lakers şampiyon olmuştu. Geçen senenin özeti budur, ayrıntıları bilenler bilmeyenlere anlatsın, buraya geçen seneyi konuşmaya gelmedim. Her zaman önümüze bakmak gerek. NBA 09-10 sezonu bu gece yapılacak 4 maçla sahne alıyor. Duyduk duymadık demeyin!

Güçlüler biraz daha güçlü, güçsüzler biraz daha güçsüz oldu off-season'da. San Antonio Spurs, Richard Jefferson ve Antonio Mcdyess takviyeleriyle geçen senenin hayal kırıklığını düzeltmeye çalışacak. Şampiyon takım çekirdeği korudu. Sadece Ariza, Houston'a gitti ama yerine hem daha iyi savunmacı, hem de daha iyi hücumcu olan Ron Artest getirildi. Cleveland'da geçen seneki hayal kırıklığından sonra önce Shaq ile büyük sükse yaptı, sonra da Parker, Moon gibi oyuncularla rotasyonu genişletti. 2 sene öncenin şampiyonu Boston ise kadrosuna bir veteran yıldız daha kattı: Rasheed Wallace. Big 3 birer yıl daha yaşlandı. Onlar da son kez şampiyonluk için çırpınacaklar. Ha bir de Orlando. Hidayet'i Toronto'ya kaptırdıktan sonra onlar da yerini daha iyi bir adam olan Vince Carter ile doldurdular. Nelson döndü, Gortat takımda tutuldu ve onlarda sezonun şampiyonluk adaylarından.

5 şampiyonluk adayının arkasından gelen takımlar ise güç kaybeden Denver, Gilbert-Caron-Jamison üçlüsünün yanına iyi takviyeler yapan Washington, geçen yılın sürprizi genç Chicago, Wade'li Miami, her an herşey yapabilecek Atlanta, CP3'ün yanına Okafor takviyesi yapan New Orleans, Ben Gordon ve Villanueva ile yepyeni bir sayfa açmayı planlayan Detroit, sakatlık yaşamazlarsa Utah ve Shawn Marion takviyesiyle Mavericks.

Diğer takımlar ise yıldızların serbest kalacağı 2010 yazını bekliyor şimdiden. Aslında herkes 2010 yazını bekliyor. Yani bugün yeni sezon başlarken NBA Başkanı David Stern bile 2010 yazından bahsediyorsa, 2010 yazının çok çok çok önemli, belki bu sezondan bile önemli bir yeri var NBA'de diyebiliriz.

Türk oyuncular Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Mehmet Okur (Utah Jazz) ve Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks)'nın takımlarının aralarında oynayacağı maçlar ise şöyle:

Toronto Raptors-Utah Jazz: 18 Kasım 2009
Utah Jazz-Toronto Raptors: 24 Mart 2010


Toronto Raptors-Milwaukee Bucks: 9 Aralık 2009

Toronto Raptors-Milwaukee Bucks: 20 Ocak 2010
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors: 22 Ocak 2010


Milwaukee Bucks-Utah Jazz: 16 Ocak 2010

Utah Jazz-Milwaukee Bucks: 12 Mart 2010


Noel gecesi ise çok önemli 2 maç oynanacak. Staples Center'da Lakers, Lebron ve Shaq'lı Cleveland'ı ağırlarken, geçen yılın iki doğu finalisti Orlando ve Boston'da, Florida'da Amway Arena'da karşı karşıya gelecekler. O gece Cleveland Cavaliers-Los Angeles Lakers maçını NTV'den naklen izleyebileceğiz. PlayOff'lar ise 18 Nisan 2010'da başlayacak.

Evet efendim. Normal sezon bugün Quicken Loans Arena'da oynanacak Boston Celtics-Cleveland Cavaliers maçı ile TSİ 01.30'da başlıyor. Sonrasında oynanacak 3 maç ile de ilk geceyi kapatacağız. Televizyondan yayınlanacak maçlara buradan bakabilirsiniz. Bol çekişmeli, az sakatlık olan, dostluk, barış ve kardeşlik içerisinde geçmeyen, savaşlara sahne olan bir normal sezon, sonra da play-off diliyorum. Biralarınızı, nescafélerinizi stoklayın. Uykusuz geceler başlıyor!

2 yorum:

ygtylmz dedi ki...

İlk yazın hayırlı olsun . Bu sezon birçok güzel yazını okuyacağız ;)

Beercholic dedi ki...

sağol, inşallah :)