3 Eylül 2008 Çarşamba

Transferler

İNGİLTERE

Arsenal : Marsilya'da yıldızı parlayan Samir Nasri'yi, Sivestre'yi, Werder Bremen'den Bischoff'u ve Ramsey'i renklerine bağladılar.
Aston Villa : West Bromwich'ten defans oyuncusu Curtis Davies, Brad Friedel, Luke Young, Shorey, Brad Guzan ve Chelseali Sidwell'i kadrolarına kattılar.
Blackburn Rovers : Carlos Villanueva, Grella ve Paul Robinson ile güçlendiler.
Bolton : Küme düşen Birmingham'ın önemli oyuncusu Muamba, Levante'den Riga ve İsveçli Elmander gelecek sene Bolton için ter dökecekler.
Chelsea : Grant'ı gönderip Scolari'yi getiren maviler ilk olarak yeni hocalarının milli takımdaki talebeleri Deco ve Bosingwa'yı takıma kattılar.
Everton : Steven Pienaar'ı ve Louis Saha'yı kadrosuna dahil etti.
Fulham : Avusturalyalı kaleci Schwarzer dışında Teymourian, Andrew Johnson, Paintsil, Zamora, Zoltan Gera, Stoor ve David Stockdale'yi renklerine bağladılar.
Hull City : Boateng, Geovanni, Mendy, kaleci Warner, Halmosi ve Fagan ile kadrolarını güçlendirdiler.
Liverpool : Philipp Degen, Ngog, Riera, Robbie Keane, Saric, Cavalieri ve Dossena ile transfer sezonunu açtılar.
Manchester City : CSKA Moskovalı Jo'yu, Zabaleta, Robinho, eksi oyuncuları Shaun Wright-Phillips'i ve Chelsea'li Ben Haim'i takıma kattılar.
Manchester Utd. : Eski Tottenhamlı Dimitar Berbatov'u renklerine bağladılar.
Middlesbrough : Forvet Diggard ve Emnes ile anlaşmaya vardılar.
Newcastle Utd. : Arjantinli Jonas Gutierrez ile kanatlarını güçlendirdilerken orta sahaya kattıkları yeni bir isim de Guthrie oldu. Son olarak da defanslarına Fabricio Coloccini'yi kattılar.
Portsmouth : Glen Little, Peter Crouch, Belhadj ve Ben Sahar yeni sezonda son Federasyon Kupası şampiyonunda forma giyecek.
Stoke City : Orta sahaya Olofinjana'yı transfer eden Premier ligin yeni ekibi, forvet hattını da Dave Kitson ile güçlendirdi.
Sunderland : Diouf, Chimbonda, Tainio, Anton Ferdinand, Meyler ve kaleci Colgan gelecek sene Sunderland için mücadele edecek olan isimler.
Tottenham : Barcelona'nın gelecek vaad eden oyuncusu Dos Santos'u, Corluka, Pavlyuchenko, David Bentley, PSV'nin eski kalecisi Gomes'i ve Hırvat milli takımının gözdesi Modric'i kadrosuna kattı.
West Bromwich : İskoç forvet Dorrans, Do-Heon Kim, Marek Cech, Scott Carson ve Zuiverloon'u renklerine bağladılar.
WestHam Utd. : Behrami ile anlaştılar aynı zamanda Jan Lastuvka'yı 1 yıllığına kiraladılar.
Wigan : De Ridder eski hocasını takip ederek Wigan'a imza atarken, Amir Hassan Zaki, Cattermole, Olivier Kapo da yeni sezonda Wigan forması altında mücadele edecek isimler.

FRANSA

Auxerre : Jeremy Berthod ve Adama Coulibaly ile anlaşmaya vardılar.
Bordeaux : Milan'dan Gourcuff'u kiraladılar ve Caen'den Yoan Gouffran ile Placente'yi renklerine kattılar.
Le Mans : Le Tallec ile Frederic Thomas gelecek sene Le Mans için ter dökecek isimler.
Lille : Orta sahalarını Florent Balmont ve Tiene ile güçlendirler.
Lyon : Son 7 senenin şampiyonu bu sene kadrosuna Lille'den Makoun, Rennes'ten Mensah, Monaco'dan Piquionne, Metz'ten Pjanic, Nice'den kaleci Lloris ve Ederson'u dahil etti.
Marsilya : Gerets'in ekibi defansını Hilton ve Erbati ile güçlendirirken, orta sahayı Ben Arfa, kaleyi Riou, hücumu da Bakary Kone ve Samassa ile takviye etti.
Monaco : Freddy Adu'yu kiraladılar ve buna ek olarak Alejandro Alonso ile anlaştılar.
Nancy : Geçen sene Le Mans'ta görev alan Jean Calve'yi, Juventude'den Hedler'i ve Faslı defans oyuncusu Ouaddou'yu kadrolarına kattılar.
Nantes : Ivan Klasnic ve Ibrahim Tall'ı renklerine bağladılar.
Nice : Reading'ten orta saha oyuncusu Fae'yi ve Strasbourg'dan Mouloungui'yi aldılar.
Paris St. Germain : Sessegnon, Mateja Kezman, Giuly, Hoarau ve Makelele'yi kadrolarına dahil ettiler.
Rennes : Amerikalı defans oyuncusu Carlos Bocanegra, Udinese'den Asamoah ve kaleci Douchez gelecek sene Rennes formasını terletecek.
Sochaux : Defansa Jacques Faty, ileriye ise eski Toulouselu Santos transfer edildi.
St. Etienne : Japon Matsui'yi, Sebastien Puygrenier'i, Sauget'i, Machado (kiralık) ve Grax'i renklerine bağladılar.
Toulouse : Norveçli Braaten, Soren Larsen, Rennes'ten Didot, eski Marsilyalı kaleci Hamel, kaleci Blondel ile Marsilya'nın diğer bir eski kalecisi Carrasso yeni sezonda Toulouse için ter dökecek olan isimler.

ALMANYA

Arminia Bielefeld : Nice Herzig ile defansına güç kattı.
Bayer Leverkusen : Henrique Adriano Buss'u ve Flamengo'dan Renato'yu renklerine bağladılar.
Bayern Munih : Benfika'lı kaleci Hans-Jorg Butt, sağ bek Massimo Oddo ile Tim Borowski gelecek sene başkent temsilcisi adına mücadele edecek.
Dortmund : Brezilya'da oynayan defans oyuncusu Felipe Santana, Hajnal ve Owomoyela'yı takıma kattılar.
Energie Cottbus : Eski Trabzonsporlu Çağdaş'ı alarak defanslarını güçlendirdiler.
Frankfurt : Avusturya milli takımında bu sene kendini az çok göstermeyi başaran Ümit Korkmaz'ı ve Nikolaos Liberopoulos'u renklerine bağladılar.
Fc Koln : Ishiaku, Brosinski, Brecko, Geromel, Wome, Petit ve Sanou ile anlaşmaya vardılar.
Hamburg : Petric, Neves ve Marcel Jansen ile kadrolarını güçlendirdiler.
Hannover 96 : Eski Bayernli Schlaudraff, Finli Forssell ve İsviçreli Eggimann'ı kadrolarına kattılar.
Hertha Berlin : Brezilya asıllı defans oyuncusu Kaka ile anlaştılar.
Karlsruhe : Brezilyalı orta saha Antonio da Silva'yı Stuttgart'tan transfer ettiler.
Schalke 04 : PSV'den Perulu forvet Farfan ile hücum hatlarını kuvvetlendirirlerken Engelaar ile orta sahalarına güç kattılar.
Stuttgart : Jens Lehmann'ı, Lanin, Khalid Boulahrouz ve Simak'ı transfer ettiler.
VFL Bochum : Sinan Kaloğlu, Fuchs, kaleci Marcio Fernandes, Freier ve Vahid Hashemian ile anlaşma sağladılar.
Werder Bremen : Avusturyalı Prodl ve Huseinovic yeni sezonda Werder Bremen forması giyecek.
Wolfsburg : Geçen sene flaş transferlere imza atan Magath'ın ekibi bu seneye de hızlı başladı. İtalyan defans oyuncuları Barzagli ve Zaccardo ile anlaştıktan sonra Daniel Adlung, Rodrigo Alvim, Wolze ve Misimovic'le sözleşme imzaladılar.

İTALYA

Atalanta : Forvet Tiboni, Christian Vieri, Cerci orta saha oyuncuları Cigarini, Zapata ve Vidigal ile defans Rinaldi takıma katıldı.
Bologna : Zenoni, Diego Rodriguez (kiralık), Coehlo, Miguel Angel, Bernacci, Mudingayi ve Volpi ile anlaşma sağladılar.
Cagliari : Acquafresca'yı Inter'den 1 yıllığına kiraladılar.
Catania : Romanyalı forvet Nicolae Dica, Udineseli Michele Paolucci, orta saha oyuncusu Ezequiel Alejo Carboni ve Ladesma yeni sezonda Catania forması giyecek isimler.
Chievo : Fransız defans oyuncusu Frey, kaleci Sorrentino ve Philippe Montandon'u renklerine bağladılar.
Fiorentina : Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo, defans Comotto, Almiron, Zauri forvet Siqueira, Vargas, defans Jovetevic ve forvet Gilardino ve kaleci Storari ile kadrolarını güçlendirdiler.
Genoa : Defans oyuncuları Potenza, Papastathopoulos ve Modesto ile Parma'nın orta saha oyuncusu Gasbarroni'yi kadrolarına kattılar.
Inter : Jose Mourinho'yu teknik direktörlük görevine getiren Inter, Mancini, Quaresma, Muntari, Daminuta ve Bocalon'u renklerine bağladı.
Juventus : 1 senedir peşinden koştukları Palermo'lu Amauri'yi, Alex Manninger, Christian Poulsen'i, bonservis bedeli ödemeden eski Aston Villalı Olof Mellberg'i ve Knezevic'i kadrolarına kattılar.
Lazio : Zarate, Cosmin Moti, Lichtsteiner, Matuzalem, Carrizo, Amoruso, Radu ve eski Newcastleli oyuncu David Rozenhal'i renklerine bağladılar.
Lecce : Antunes ve Cacia ile kadrolarını güçlendirdiler.
Milan : İtalya'ya pek de uzak olmayan Zambrotta, eski Genoa'lı Borriello, Senderos, Shevchenko, Flamini, Abate, Antonini ve son olarak da Ronaldinho ile UEFA ve Serie A'ya hazırlanıyorlar.
Napoli : Eski Sampdorialı Maggio, Bellinzona'dan Russotto ve eski bir Palermolu Rinaudo yeni sezonda Napoli için ter dökecekler.
Palermo : Liverani, Cesare Bovo, Carrozzieri, Igor Budan, forvet Lanzafame, Raggi, Simon Kjaer, Tulio, eski Livorno'lu kaleci Amelia ve orta saha oyuncusu Nocerino ile anlaştılar.
Reggina : Mesto, Fabiano ve Gleison yeni sezonda Reggina formasını terletecek isimler.
Roma : Brezilyalı kaleci Arthur, Simone Loria ve Liverpool'un eski sol beki Riise ile anlaşmaya vardılar.
Sampdoria : Geçen sene kiraladıkları Cassano'nun bonservisini, Dessena'yı, Fornaroli'yi ve Marius Stankevicius'u aldılar.
Siena : Ahmed Apimah, Curci, Zito, Taranto'dan Mancini ve Brandao ile yeni sezon öncesi anlaşmaya vardılar.
Torino : Marco Moro'yu ve Pratali'yi renklerine bağladılar.
Udinese : Eski Atalantalı Tissone, Manninger, Langella, Bradaschia, Basta ve Pasquale ile sözleşme imzaladılar.

İSPANYA

Almeria : Kaleci Esteban, forvet Alvarez, Solari, orta sahada görev yapan Nieto, ve Piatti ile defans oyuncuları Michel, Pellerano ve Chico'yu kadrolarına kattılar.
Ath. Bilbao : Geçen sene kiraya verdikleri Lafuente takıma geri döndü.Ayrıca Velez, Toquero ve del Olmo ile anlaşmaya vardılar.
Atletico Madrid : Ajax'lı defans oyuncusu Heitinga, Sinama-Pongolle, kaleci Coupet, Paulo Assuncao ve Tomas Ujfalusi'yi renklerine bağladılar.
Barcelona : Başarısız geride bırakılan bir sezonun ardından, Brezilyalı defans Buss, Hleb, Daniel Alves, Martin Caceres, kaleci Jose Pinto, eski Manchersterli Pique, Malili Keita ile kadrolarını güçlendirdiler.
Deportivo La Coruna : Kaleci Aranzubia, defans Ze Castro ve forvet Mista gelecek sene Deportivo'nun başarısı için ter dökecek isimler.
Espanyol : Kaleci Alvarez, defans Beranger, forvet Callojon ve orta saha oyuncusu Martinez ile anlaşma imzaladılar.
Getafe : Monchengladbach'tan Polanski, Adrian Gonzalez, Rafa Lopez, Granero, Guerron, Soldado ve İbrahim Kaş'ı transfer ettiler.
Gijon : Ivan Cuellar'ı renklerine bağladılar.
Malaga : Brezilyalı defans oyuncusu Weligton, Escribano, Lolo, Cuadrado, Nacho ve Manolo ile anlaşmaya vardılar.
Mallorca : Sevilla'dan Marti, Corrales, Navarro, Mario Suarez, Alhassane Keita, Oscar Diaz, Jurado, Josemi ve Ayoze Diaz'ı takıma kattılar.
Numancia : Jose Barkero, Dimas Delgado, Juan Pablo, Platero ve Cisma ile yeni sezon öncesi anlaşmaya vardılar.
Osasuna : İran'lı orta saha oyuncusu Shojaei, Roberto Fernandez, Astiz, Ezquerro ve Valencia'dan Sunny gelecek sene Osasuna forması giyecek.
Racing Santander : Forvet Jonathan Pereira, defans Ze Antonio ve Garay ile anlaştılar.
Real Madrid : Javi Garcia, Van Der Vaart ve Ruben De la Red seneye Galactico'nun formasını terletecekler.
Real Betis : Mehmet Aurelio ve Emana ile kadrolarını güçlendirdiler.
Recreativo Huelva : Sebastian Nayar, kaleci Roberto Jimenez, defans Arzo, Casado, Morris ve forvet Colunga gelecek sene Huelva forması terletecek olan isimler.
Sevilla : Le Mans takımının eski kaptanı Romaric, Squillaci, Fransız Konko, Fernando Navarro ve Arjantinli Acosta ile kaybettikleri oyuncuların yerlerini doldurmaya çalışıyorlar.
Valencia : Kaleci Soares'i renklerine bağladılar.
Valladolid : Canobbio, Escudero, Goitom, Prieto, Sanz ve Villar'ı kadrolarına kattılar
Villareal : Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan sarılar, Amerikalı hücum oyuncusu Altidore'yi, Uruguaylı diğer bir forvet Flores'i, Arjantinli Damian Escudero'yu, Ibagaza'yı, Valladolid'den Llorente'yi, Uruguaylı orta saha oyuncusu Eguren'i ve Barcelona'lı sol kanat Edmilson'u kadrolarına kattılar.

Hiç yorum yok: