18 Eylül 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi & Çarşamba


Şampiyonlar liginde E-F-G-H gruplarındada maçlar oynandı . İşte o maçlardan kısa kısa değerlendirmeler

E Grubu

E grubuna aslında hiç yorum yapasım gelmiyor . 4 Takım 2 maç = 0 gol . Neyse Manchester United Villareal maçıyla başlayalım . Manchester mücadeleye iyi ve gol pozisyonları bularak başlasada toplam mücadelede 6 tane gol pozisyonu var . Rakip Villarealin ise sadece 2 tane . 1 taneside direkten döndü . Bu mücadeleden akılda kalan şey ise Ronaldonun 62.dk oyuna girmesi oldu . Uzun bir sakatlıktan sonra forma giydi . Tabi bütün stat 62.dk ayakta alkışladı . Bir gol pozisyonu ve Rooneye hazırladığı % 100 gol pozisyonu var Ronaldonun . Diğer maçta ise Celtic Robsonla 30.dk birde penaltıdan yararlanamadığı maçta evinde Aalborg ile 0-0 berabere kaldı . Celticde özellikle Samaras inanılmaz pozisyonlar harcadı . Aalborg ise 1 puan alarak önemli bir iş yaptı . En azından maç sonunda sevinçleri gerçekten beraberliğe çok sevindiklerini gösteriyordu .


F Grubu

F grubunda ise Lyon evinde Fiorentina ile 2-0 geriden geldiği maçta 2-2 berabere kaldı . Fiorentina ilk yarıda Gilardino ile 2 gol buldu . Bir golde Mutunun mükemmel ortasını es geçmeyelim . 2.yarı ise oyunda Lyon ağırlığı vardı . Benzema ile kaçırılan pozisyonlar ve Juninhonun frikikleri . 73.dkda Lyon öyle bir gol attıki uzun zaman konuşulur . Lyon korner kullandı top açıldı ileriye doğru ancak Lyonlular atağa devam etti bir ara topu atıldı ve Benzema savunmanın arkasında bomboş içeriye çevirdi ve Piquionne boş kaleye golü attı . Eeeee ne var bunda yani bumu konuşulur diyorsunuz ama açıklayım ilk ara pası geldiğinde Benzema normalde 3-4-5 metre ofsayt ama Aalborgdan bir oyuncu kalenin yanında çizginin orda yerde yatınca ofsaytta verilmedi doğal olarak . Aalborglular baya itiraz etsede aldıkları sadece Benzema sarı kartı , tabi kendilerindende Gilardino gördü . Karşılaşmanın 85.dksında ise topun başına geçen Juninho kaleye vurmak yerine ara pası atıp Benzemaya golü attırdı . Tabi tüm herkes Juninhonun kaleye vurmasını beklerken . Diğer bir maçta ise Bayer Münih Steaua deplasmanından Van Buytenin golüyle 1-0 önde döndü . Mücadele ortada geçsede eğer Steaua kalecisi Zapata olmasa maç fark olurdu .

G Grubu

G grubunda Fenerbahçe maçı yanında Kiev - Arsenal maçı vardı . Arsenal Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında mükemmel oynayıp özellikle Van Persie , Adebayor ve Fabregasla % 100 lük pozisyonlardan yararlanamadı . Bunun yanında Kievin Cılız ataklarıda yok değil . İlk yarı bu şekilde bittikten sonra 2.yarı 64.dkda kazanılan penaltıyı gole çeviren Bangoura ile 1-0 öne geçti Kiev . İşte tek Atak tek gol . Bu golden sonra Arsenal yüklensede golü 88.dkda Gallas ile bir karambol pozisyonda buldu . Ve maç 1-1 sona erdi . Not olarakda şunu diyim ; Fenerbahçe bu Kievi rahat yener . Arsenal içinse daha birşey diyemem .

H Grubu

Bana göre öylesine maçların oynandığı gruptan kimlerin üst tura çıkacağı uefaya kimin gideceği belli olan H grubunda ise Juventus sahasında Son Uefa ve Süper Kupa şampiyonu Zeniti 1-0 yenerken gecenin en güzel golü bu karşılaşmada atıldı . Karşılaşmanın 76.dksında Kaptan Del Piero Juventus tarihindeki 243. golüne mükemmel bir frikik golüyle imza attı . Mücadelede Juventus zaman zaman etkili olsada oyunu domine ettiği söylenemez . Zaten mücadelede 2 takımın toplam 5 tane gol pozisyonu var 3-2 şeklinde . Diğer bir karşılaşmada ise Bate Real Madrid deplasmanına çıktı . Bana göre kesin olarak Bateli oyuncular maçtan önce aralarında bu maça çıkmak bile önemli birşey , sakın heyecanlandığınızı belli etmeyin , bu takım 9 kere Şampiyonlar Ligini kazanmış olsada yeneriz belki vs.vs.vs birçok cümle Bateli oyunculardan duyulmuştur. Ve sonuç olarak Real Madridin gol pozisyonlarında 10 - 2 , Topla oynamada % 64 - % 36 , Topun kaldığı sürede 35 dk - 19 dk ve tabikide gollerdede 2-0 gibi istatistikler çıkıyordu ortaya . Real Madrid mücadelenin 11.dksında Ramos ile ve 57.dkda Van Nistelrooy ile 2 gol bularak mücadeleden 2-0 üstün ayrılmıştı .

Hiç yorum yok: