17 Eylül 2008 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi & Salı



2008-2009 sezonu Şampiyonlar Ligi bugün oynanan 8 karşılaşmayla başladı . Tvden takip etttiğimiz maçta Marsilya - Liverpool müsabakası Marsilyanın tehlikeli atakları ile başladı ve Kaptan Cana ile 22.dkda 1-0 öne geçti , ama bu golden 3 dk sonra Gerrard öyle bir gol attıki Marsilya kalecisi Mandanda değil herkes gol olduğunu ancak ağlarda anladı . Sağ taraftan gelen topa sağ ayağıyla vurup sol 90a atan futbolcuysa bizim türkiyedeki futbolcular ne iş yapar . Bu golden 6 dk sonra ise hakem Babelin ceza sahası içinde yerde kaldığını görünce penaltı verdi ve topun başına geçen Gerrard kendisinin ve takımının 2.golünü attı . İlk yarı bu sonuçla bitti . 2. Yarı Marsilya tehlikeli ataklar geliştirsede başka gol olmadı ve Liverpool 2-1 kazanmasını bildi deplasmanda . Biz Fenerbahçelilerin sözü vardır ' Bir Taraftar Takıma Maç Kazandırır ' diye bu söz Liverpool için bu akşam ' Bir oyuncu Takıma maç Kazandırır ' olarak değişti . Grubun diğer maçında ise Atl Madrid Deplasmanda Psvyi güzel bir oyunla ve Agüero ( 2 ) ve Manichenin golleriyle 3-0 kazandı .

A Grubu

A grubunda gecenin sonuçlarını öğrenince sürpriz olduğunu söyledik . Ancak daha sonra özetleri seyredince bunun hiçte böyle olmadığını Cluj ' ün Roma karşısında maçı sonuna kadar hakettiğini gördük . Olimpiyat stadında 1-0 geriye düşüp 2-1 maç kazanmak hiçte kolay bir iş değil . Clujun geçen sene Romanyada Şampiyon olarak bizleri şaşırtmasından sonra bu senede Şampiyonlar liginde alacağı sonuçlarla bizleri şaşırtacaktır . Diğer maçta ise Chelsea bütün maç tek kale oynadığı sayısız pozisyon , 3,4 tane direkten dönen top ve attığı 4 golle maçı sürklase etti . Chelseanin gollerini 14.dkda Lampard , 30.dkda Joe Cole , 83.dkda Malouda ve 90+2'de Anelka kaydetti .

B Grubu

B grubunda ise gruptan çıkma yolunda favori durumda olan hatta Şampiyonlar ligi favorileri arasında olan İnter Deplasmanda Panathinaikos karşısında 2-0 ile net bir skor alarak döndü , Ancak bunun yanında Panathinaikos gayet etkili bir futbol oynadı . Direkten dönen toplar ve birçok pozisyon yaşadı İnter kalesinde . İnterin Gollerini Mancini , Adriano kaydetti . Panathinaikos tribünleri ise mükemmeldi diyebiliriz . Diğer maçta ise Werder Bremen sahasında Anorthosis ile 0-0 berabere kaldı . Maç boyunca inanılmaz ataklar geliştiren adeta tek kale oynayan Werder Bremende özellikle Mesut ve Rosenberg çok iyi oynadılar .

C Grubu

C grubunda ise Barcelona sahasında Sportingi 3-1 ile geçerken taraftarına rahat bir nefes aldırdı . Son 35 yılın en kötü lig başlangıcını yapan Barcelonada olası bir puan kaybında işler karışacaktı ancak korkulan olmadı ve Marquez , Etoo ve Xavi ile 3 gol buldu . Valdes ise yine her zamanki gibi KÖTÜ bir kalecilik yaptı ve yediği golde topa çıkmaması ile yine isyan ettirdi kendinden . Grubun diğer maçında ise Shakhtar deplasmanda Baseli 2-1 yenerken , Shakhtarda Fernandinho 35 metreden attığı frikik golüyle gecenin golüne imzasını koydu . 45 dkda da Jadsonun frikikten vurduğu top sekerek gitti ve Basel ağlarını buldu . Baselin tek golünü ise uzatma dakikalarında Abraham kaydetti .

Hiç yorum yok: