29 Eylül 2008 Pazartesi

Avrupadan Futbol Sevdam # 3



Bu hafta avrupada desteklediğim takımlar adeta şov yaptı . 4 takım 4 galibiyet .

Almanyadan Werder Bremen Hoffenheimi 5-4 yendi . 1-0 öne geçtik Mesutla hemde ne gol . Daha sonra Ba durumu 1-1e getirdi . Ancak ondan sonra sahada Werder fırtınası vardı ve Pizarro 17.dk , Diego 20.dk ve 30.dk Hunt ile durumu 4-1 e getirdik . 36da Salihovic durumu 4-2 ye getirdi ve ilk yarı bu sonuçla kapandı . 2.yarı 62.dk ise Mertasacker rakibini düşürünce oyundan atıldı ve Werder 10 kişi kaldı aynı zamanda penaltıyı gole çeviren Ibisevic durumu 4-3 e getirdi . Bu golden sonra baskısı arttı Hoffenheim takımının ve 71.dk Compper durumu 4-4e getirdi . Bu golden sonra ise dk 81 Mesut sahneye çıktı ve son sözü söyledi . 5-4 . Bu sonuçla Werder Bremen 11 puan ile 3.sırada yer buldu kendisine ve Şampiyonluğa bu senede aday olduğunu gösterdi .



İspanyada ise Barcelona bu maçı kazanamasa kafayı yerdim . Çünkü maçı izleyen herkes bu görüşe katılacaktır . Bütün maç tek kale oynadık . Vuruyoruz direklerden dönüyor . Vuruyoruz kaleci kurtarıyor . Biz iyi vuramıyoruz gol olmuyor . Bu arada Espanyol hakem yardımıyla 1 gol buluyor ilk yarıyıda yenik kapatıyoruz . Son dk Espanyol 10 kişi kalıyor . 2. yarıya yine aynı şekilde baskılı başlıyoruz herşeyi yapıyoruz gol hariç . Derken 76.dk Henry ile tamamen şans golü atıyoruz . Ondan sonra tam atak yaparken olaylar derken takım soğuyor falan maç duruyor 10 dk . 103.dk Messi penaltı golü ve maçı 2-1 kazanıyoruz . İşte böyle bir maçtı İstatiksel olarak 31-5 şut farkı . % 68 % 32 topla oynama farkı 12-0 korner farkı vs.vs . Bu sonuçla ise ligde 10 puanla 5.sıraya yükseliyoruz .



İtalyada ise Derby Della Modannina yani Milan - İnter maçı vardı . Milan maçı Ronaldnhionun attığı kafa golüyle 1-0 kazanmasını bildi . Bu maçta akıllarda kalanlar ise Milanın gayet iyi bir oyun oynaması . Maldini yaşlı diyenlere kapak oldu , Ronaldinho oynayamaz diyenlere kapak oldu , Kaka gölgede kalır diyenlere kapak oldu , İnter rahat şampiyon olur diyenlere kapak oldu . İşte böyle bir maç oldu . Milan bu sonuçla 9 puanla 6.sıraya yükseldi . Bu arada sadece seyircilerden 2 milyon euro para kazanılmış .



İngilterede ise Chelsea kazanmaya devam ediyor . Bu seferde deplasmanda stoke karşısından 2-0lık skorla ayrıldılar. Goller Bosingwa ve Anelkadan geldi . Chelsea geçen sene iyi oynuyordu ve kazanıyordu zaten ligde son maça kadar şampiyonluk yarışı içindeydiler . Şampiyonlar liginde Terrynini ayağı kaymasa iş biticekti ve kupayı alıcaklardı . İşte böyle bir Chelsea vardı ve bu sene Scolari geldi teknik direktörlüğe , sevunmada Bosingwa , Orta sahada ise Deco gibi bir yıldız . Zaten elde olan olan oyuncular gayet iyi oyuncuları birde bunlar eklenince her maçını kazanması çokda zor değil . Ligde 14 puanla lider durumdayız .



Hafta arası Barcelona , Chelsea ve Werder Bremen Şampiyonlar Ligi maçlarına , Milan ise Uefa maçına çıkacak .

İnter - Werder Bremen
Shakhtar - Barcelona
Cluj - Chelsea
Zurich - Milan

Hiç yorum yok: