6 Nisan 2023 Perşembe

Spor Kültürü


6 Nisan 2023 saat 22:32'den sonra Fenerbahçe'nin resmi sitesine giren biri yukarda yer alan fotoğrafı görüyor. Fenerbahçe'nin 3 farklı branşta 3 takımı maçlarına çıkıyor ve 3'ü de önemli galibiyetler alıyordu.

Voleybol takımımız Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Vakıfbank'ı deplasmanda 3-0 yenerek ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı.

Basketbol takımımız Anadolu Efes'i 103-86 ile geçerek bu sezon 19.galibiyetini aldı. 

Erkek Futbol takımımız ağır bir derbi yenilgisinden sonra rotasyonlu bir kadroyla çıktığı maçta Kayserispor'u 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Elbette bu camianın lokomatif branşı futboldur ancak özellikle Aziz Yıldırım dönemiyle başlayan süreçle beraber Fenerbahçe tam anlamıyla bir spor kulübü olmuştur. Tüm branşlarda şampiyonluk için mücadele etmektedir. Olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen takımlar listesinde hep en üst sıralardadır. Gerek tesisler, gerek oyuncular ile beraber yarıştığı her yerde sonuna kadar giden takımlarımız bu camiayı gururlandırmıştır.

Elbette futbolu izlemeyi, futbol için deplasman yapmayı, futbol için stada gitmeyi tercih edenlerden biri de benim. Biz öyle yetiştik. Futbolda alınan bir galibiyet bazen diğer branşlarda alınan bir kupadan daha çok sevindiriyor beni. Burada hepsine eşit yaklaşıyorum gibi bir durumdan bahsedip yalan söylemeyeceğim. Ancak Fenerbahçe için dünyanın en büyük spor kulübü derken de gururlanmıyor değilim. Yarıştığı her ülkede, her statta, salonda, pistte, havuzda, gölde, denizde, ringde Fenerbahçe armasının olması, Fenerbahçe formasının olması beni mutlu ediyor. Umarım uzun yıllar bu kültür devam edecek ve bizler de gerek tv karşısında gerek yerinde bu takımları, oyuncuları, müsabakaları izleyip gururlanmaya devam edeceğiz.

Spor kültürü kolay yaratılan bir şey değil. Bu kültürü Fenerbahçe camiası olarak yarattık. Bundan sonra üstüne koya koya gitmek, gitmesine katkı sunmak bize hiçbir şey kaybettirmez. 

Fenerbahçe bir spor kulübüdür. Fenerbahçe dünyanın en iyi spor kulüplerinden biridir. Bu biz sevsek de, sevmesek de, sevinsek de, sevinmesek de, desteklesek de, desteklemesek de böyle olmaya devam edecek.

Hiç yorum yok: