17 Nisan 2023 Pazartesi

2022/2023 EuroLague Women Şampiyonu: Fenerbahçe


Twitter hesabımda maç sonunda aynen şunu yazdım. Birsel, Horakova, Angel, Nevriye, Penny Taylor, Taurasi, Sutton-Brown, Esmeral, Şaziye, Jekabsone, Matovic, Nevlin, Vajda ve benim adını hatırlamadığım onlarca isim. Caferağa'da izlediğimiz bu oyuncuların, bu branşın bu akşam bu yolculuğa kupa eklemiş olması şahane bir mutluluk. Elbette unuttuğum isimler vardır. Mesela Pondexter.

Fenerbahçe kadın basketbol takımı yıllardır özlemini duyduğu kupayı sonunda kazandı. Elbette yıllarca harcanan paralar, yapılan yatırımlar, kaybedilen finaller, ezeli rakibe kaybedilen kupa.

Taraftarların bir kısmının zaman zaman şubenin kapatılması yönünde yazdıkları. Bu blogda defalarca yazdım. Geçmiş ortada. Bir branşın finalleri kaybediyor diye kapatılmasını düşünmek bile bana çok anlamsız geliyor. Senede bu takımın varlığını sadece final kaybedince hatırlayan insanların bu görüşlerini ciddiye almamak gerekiyor. Başkan ve yönetim de öyle yapıyor. Her sene sağlam bir bütçe ile beraber bu takıma gereken desteği veriyorlar.

Bu sezon belki de tarihin en iyi takımı kuruldu. Ve belki de şu an dünyanın en iyi kadın basketbolcusu Fenerbahçe forması giyiyor. Breanna Stewart. Finaller MVP'si olarak bu şampiyonluğun en büyük mimarı oldu. Tarihi değiştiren kadın olarak kulüp müzesine adını yazdırdı. 35 sayıyla final maçında rekor kırdı. Geldiği günden bu yana bir takıma bağıra bağıra şampiyonluk kazandırdı. Fenerbahçe taraftarları böylesi bir oyuncuyu izlediği için çok şanslı.

Ve elbette diğer oyuncularımızı da unutmamak lazım. Kayla McBride, Sabally, Olcay Çakır, Emma Meesseman, Alina lagupova, Vandersloot, Alperi. Hepsinin ciddi katkısı oldu bu şampiyonlukta.

Finali de 99-60 kazandık. Yılların öfkesi.

Tarihin en rahat Fenerbahçe finali.

Dünyada hem erkeklerde, hem kadınlarda Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanan tek takımın Fenerbahçe olmasının gururu.

Bu kupanın yıllarca çok sevdiğim Birsel'in elinde kalkmasının hayalini kurarken Olcay Çakır'ın elinde kalktığını görmek de beklemediğimiz bir şeydi.

Bu kupanın gelmesinde sevin ya da sevmeyin Aziz Yıldırım'ın etkisi büyük. Yıllar önce başlayan destekler, yapılan yatırımlar, insanların bu branşın varlığını kabul etmeleri ve sonunda 16 Nisan 2023 tarihinde gelen şampiyonluk.

Ve yine maç sonunda Twitter'a yazdığım ve bana göre bu yolculuğu net şekilde anlatan şarkı ile bitireyim;

Karanlık yollardan geçtik, zehir gibi sular içtik, bir yanımızda ölüm, bir yanımızda yar sevdik, bir değil binbir kere, sırat köprüsünden geçtik, cehennem denen illetin, ta göğsünü deldik geçtik... tıks.

Hiç yorum yok: