17 Ocak 2023 Salı

Gökdeniz Bayrakdar ve Kariyeri


Gökdeniz Bayrakdar hakkında bu yazıyı yazmanın zamanı geldi. Gökdeniz henüz 21 yaşında. Yıllardır kendisini Kocaelispor'dan çıkması nedeniyle statta takip etme şansı yakaladım. Özelllikle 2017'de henüz kendisi 16 yaşındayken İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda izliyordum. Şu an o stadyumun yerinde yol kenarında millet bahçesi var. Bunun da ne kadar anlamsız bir karar olduğunu ayrıca bir yazıda bahsetmek isterdim. Neredeyse yolu olmayan, çöp kokularının içinde, zemin konusunda-güneş almadığı için- devamlı sıkıntı yaşanan bir yere yeni stat yapmanın hiçbir mantığı yoktu.

Gökdeniz Kocaelispor'da ilk günlerden bu yana kalitesini gösterdi desem abartmış olurum. Sonuçta 16 yaşında sadece mücadele ederek ve çok isteyerek Kocaelispor'un öne çıkan oyuncularından birine dönüştü. Özellikle Kocaelispor'un şampiyon olarak tamamladığı 2019/2020 sezonunda yaptıklarıyla ise kalitesi ortaya çıkıyordu ve iyice taraftarın sevgilisi haline geldi. Hem goller atıyor, hem mücadele ediyor hem de takım için elinden gelenin fazlasını yapan bir genç izliyorduk. O takımda diğer bir yıldız oyuncu Burak Süleyman'ın da şu an Sakaryaspor'da olduğunu hatırlatalım.

Ve o performans Gökdeniz'i genç yaşında Süper Lig'e taşıdı. Gökdeniz Antalyaspor'a transfer oldu. İlk maçında Beşiktaş karşısında attığı golle adını tüm Türkiye'ye duyurdu diyebilirim. Ardından 2020/2021 sezonu boyunca genç yaşına rağmen iyi işler yaptı. Pozisyonları zorladı, goller attı, mücadele etti, kendini geliştirdi. Ancak birden geriye giden bir Gökdeniz görmeye başladık. 

Özellikle geçen sezonun sonlarından başlayan ve bu sezon devam eden süreçte çok kötü bir Gökdeniz performansı görüyoruz. Bunu ben gördüysem Gökdeniz'in de görmüş olması lazımdı. Hakkında Ağustos ayında şu tweeti atmıştım. Ve dediğim oldu. Gökdeniz Antalyaspor'a veda ederek bir alt ligdeki Bodrumspor'a transfer oldu. İlk maçında oyuna sonradan girdi, çok denedi, çok istedi ve şık bir vuruşla golünü attı. 

Bodrumspor formasıyla da Gökdeniz'i takip edeceğim. Üzerine basarak söylüyorum ki henüz 21 yaşında. Milli formayı da giyen, önünde uzun yıllar olan bir oyuncu için henüz kaybedilmiş hiçbir şey yok. Gökdeniz bu kalitesiyle tekrardan üst takımlara gidebilir ve kariyerini çok iyi şekilde bitirebilir. Ancak son 1.5 sezon izlediğimiz Gökdeniz büyük bir hayal kırıklığı olarak kariyerine nokta koyar. Tercih Gökdeniz'in. Yolu açık olsun.

Hiç yorum yok: