22 Ocak 2023 Pazar

Arsenal 3 Manchester United 2


2023 yılında maç biter bitmez gelip bloga yazı yazmak istemem yazmayı çok sevmemden kaynaklanıyor. Sonuçta 2023 yılında bu bloga her gün ortalama 150-200 kişi girmeye devam ediyor. Bu benim Twitter hesabımdan paylaştığım linkler sayesinde de değil. Google aramaları ile blogu takip edenler var. Belki de blogun yıllar geçmesine rağmen sabit izleyicileri vardır.

Arsenal-Manchester United maçı kağıt üstünde çok iyi maçtı. Ronaldo ile yaşanan ayrılık sonrası sadece saha içine odaklanan, galibiyetler alan, iyi top oynayan bir Manchester United var. Arsenal için çok şey söylemeye gerek yok. Ligin en iyi takımları. Böylesi bir atmosferde bu maçtan çok şey beklemek yanlış olmazdı.

Mücadeleye Arsenal iyi başladı, pozisyonlar buldu. Ancak Rashford formunu bu akşam attığı şahane golle devam ettirdi. Gol öncesi atılan çalım en az gol vuruşu kadar güzeldi.

Rashford'ın son 9 Manchester United maçında 9 gol, 2 asist yaptığını ekleyelim. Oynadığı şahane futbol istatistiklere de yansıyor.

Gol sonrası Arsenal baskıyı arttırdı ve maç karşı kalede oynanmaya başladı. Önce 24.dakika Xhaka'nın nefis ortasında Nketiah attı. Ardından ikinci yarı Saka şahane bir vuruşla Arsenal'i 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra dakikalardır şut bile çekemeyen United kazandığı korner sonrası Lisandro Martinez golüyle 2-2'yi yakaladı. Ancak Arsenal baskısı çok netti. Karşı sahada değil, karşı ceza sahasında oynanan bir maç sonucunda son dakika yine sahneye Nketiah çıktı ve 3-2'lik galibiyetle Arsenal'e bir kez daha unutulmaz galibiyet yaşattı.

Arsenal adına sahanın en iyileri Saka, Nketiah, Xhaka'ydı. Rakip United'ta ise Lisandro Martinez şahane bir top oynadı. Kazandığı toplar, yaptığı müdaheleler yanında attığı gol ile neredeyse takımına 1 puanı da getiriyordu.

Weghorst Manchester United kariyeri nasıl gidecek çok merak ediyorum. Oyunu karşı kaleye yıktığı yerde çok iş yaparlar ama böylesi maçlar takıma kattığı bir şey yok.

Hakem Anthony Taylor kusursuz bir maç yönetti. Düdük çalmadan yönetilen maçlar her zaman çok daha keyifli oluyor. Hakem oynatıyor, oyuncular oynamak istiyor. Bunu kornere ya da taca çıkacak topa koşmalarından ya da bu anlarda hızlıca kullanmalarından bile anlıyoruz. Hakeme yardımcı olan bir kitle var.

Maçı BeIN Sports ekranlarından takip ettim. Maçı anlatan Tugay Kosova maça çok büyük keyif kattı. Son dönemlerde çok sevdiğim spikerlerden birisi. Hakkını verelim.

Arteta büyük hoca oluyor.

David Beckham'ı tribünde görmek bile beni mutlu etmeye yetiyor. Hayatımda gelmiş geçmiş en çok sevdiğim futbolculardan birisidir.

Maç öncesinde hem Arsenal hem Manchester United şahane üstlerle çıktı. Fiyatlarına hemen baktım. 170 dolar civarı. Nefis ama elbette TL'ye çevirince almanın zor olduğu ürünler.

Şampiyonluk golü. City ile 1 maç eksiğe rağmen fark 5. Elbette ben Manchester City'nin şampiyon olmasını tercih ederim ama Arsenal bu futbol ve bu istekle daha çok hakediyor. Yarış çok keyifli geçecek.

Şubat sonunda lig netleşmiş olacak. Premier ligi takip etmeyi çok seviyorum.

Hiç yorum yok: