25 Aralık 2022 Pazar

Trabzonspor 2 Fenerbahçe 0


Fenerbahçe Trabzonspor deplasmanından 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve haftayı ikinci sırada tamamladı. Maçtan düşüncelerimi kısa kısa yazayım.

Öncelikle sahaya çıkan kadro maçı kontrol altında tutmak için iyi kadro ancak bu ligde gerçekten de maçları kontrol altında tutmaya gerek var mı? Fenerbahçe güçlü oyununu oynasa bu ligde yer alan her takıma karşı etkili olur, her maçı kazanmaya yeter. O yüzden de acaba bazı maçlara bu taktikle çıkmak hata mı?

Maçı şut çekemeden tamamladık. Hem kontrol edemedik. Hem şut çekemedik. Hem kaybettik. Elbette şut çekmemek tek başına analiz yapılacak bir istatistik mi emin değilim. Sonuçta King'in direkten şutu gol olsa şu an başka şeyler konuşuyor olurduk. Yani maçlar anlık yapılanlarla değişiyor. O yüzden de bazen istatistikler sadece üzerinde çok durulmayacak bir bilgi olarak yerini alıyor.

Fenerbahçe formasıyla oynadığı maçlarda kusursuz duran top kullanan Lincoln'ün duran topların başına geçmemesi elbette sorun. Ancak antrenmanlarda ne yaşanıyor bilemiyoruz. Belki de Emre Mor ya da x bir oyuncu kusursuz attığından hoca o oyuncuların adını yazıyor. Lincoln topun başına bile gelemiyor.

Crespo geçen maç kusursuz oynadı. İzlediğim için çok şanslı olduğumu her yerde yazdım. Bu maç kötüydü. Kırmızı kart gördü. Ancak böyle maçları olabilir. Sadece hoca keşke çıkarsaydı.

Jorge Jesus üzerine de yazmak lazım. Elbette çok büyük hoca ancak böyle anlarda nedense takıma güvenmeyi tercih ediyor ve bekliyor. Maç sonunda tam çıkaracağımı bölüm kırmızı kart gördü dese de neden 15 dakika bekliyor ben anlamıyorum. Devre arası yapsaydı belki de maçı kazanacaktık.

Fenerbahçe sadece 10 kişi kaldığında kaybediyor. Evet doğru ama o zaman burada da sıkıntı var. Böyle diye diye sezonu kaybederiz. Sonuçta Ocak ayına geliyoruz. Yarın yine 10 kişi kaldık, kaybettik dediğimiz zaman bir bakmışsın fark olmuş 10. Ligden kopmuşuz. Bu 10 kişi kalma durumuna da çözüm üretmek lazım.

Trabzonspor taraftarlarının yaptığı koreografi çok gereksizdi. Son sezonu şampiyon tamamlamış bir takımın bu tarz anadolu takımı tarzı gönderme yapmaları bana komik geliyor. Elbette biz de cevap vermemeliyiz. Trabzonspor ciddi bir rakibimiz, saygı duymalıyız. Ancak o kadar. 

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının biletlerinin bitmemesi çok tuhaf. Şampiyonluk gelmesi sebebiyle bir rahatlama oldu sanırım. Yoksa Fenerbahçe maçlarını yıllarca kapalı gişe oynadılar.

Fenerbahçe her maça çubuklu formayla çıkmalı. Eğer forma seçim konusunda sorun yoksa başka forma düşünülmemeli bile. Özellikle 3 büyük takımla yapılan tüm maçlara çubuklu giyerek çıkmalıyız.

Takıma inanıyorum, hocaya inanıyorum ama bazı gerçekleri de söylemek, görmek lazım. Öyle ya da böyle liderliği bıraktık. İyi top oynuyoruz, her maçı kazanmak için favori durumdayız ancak yarın iyi oynarken 2 maçı daha kaybedince bir bakmışız iş işten geçmiş. İnanıyoruz derken bir kez daha şampiyonluk vermişiz. O yüzden takım inanmalı, taraftarlar inanmalı ve herkes işin ciddiyetinin farkına varmalı. Fenerbahçe için kırılmak çok kolay. Yine aynı senaryoyu yaşamayalım. Salı günü Hatayspor maçıyla beraber tekrar iyi oyunla ve galibiyetle yürüyüşe devam edelim. Henüz 15.haftanın bittiğini de unutmayalım.

Hiç yorum yok: