22 Aralık 2022 Perşembe

Dünya Kupası Reytingleri


2022 Dünya Kupası biteli bir kaç gün oldu. Turnuva boyunca ilgi üst düzeydi. Turnuva öncesi sezon içinde kupa mı olur, Katar'da inşaatlar sırasında ölen işçiler, FIFA ile yaşanan rüşvet skandalları gibi söylemler olsa da turnuva başladığında herkesin bir şekilde televizyon karşısına geçeceği kesindi. Ve öyle de oldu.

Turnuva boyunca her gün reytingleri takip ettim. Sadece merak ettiğim için. Ve neredeyse her gün Dünya Kupası maçları en üst sıradaydı. En çok izlenen program tartışmasız futbol maçlarıydı. 

Gerçekten futbolu seven bir ülke olduğumuz yorumları buradan yapılabilir mi? Normal zamanda maç seyretmek için mutlaka parayla bir üyelik sahibi olmamız gereken ortamda insanlar TRT ekranlarında açıp futbol maçı izleme şansı yakaladı. Ve bu reytinglere yansıdı.

Fotoğrafta ise son günün reytingleri var. Elbette maçın 1 numara olması son derece normal ancak beni şaşırtan kupa töreninin de 2 numara olması. Ülkede çok ciddi bir kitle Messi'yi ve Arjantin'i destekledi. Ve o Arjantin'in sevincine, kupa kaldırmasına ortak oldu diyebiliriz. Dünya Kupası çok büyük organizasyon. İnsanı bir şekilde içine çekmeyi başarıyor. 2026'da saatler nedeniyle böyle olmayacak elbette... O gün geldiğinde bu yazıyı döner bakarız. 2022'de kazanan TRT oldu.

Hiç yorum yok: