13 Ekim 2016 Perşembe

The Net


Filmekimi 2016 kapsamında Salı günü 19:00'da Rexx sinemasında Güney Koreli yönetmen Ki-duk Kim tarafından çekilen '''' filmine gittim. Film Kuzey Koreli bir balıkçının balık tutmak isterken motorunun ağa takılması sonucunda sınırı geçip Güney Koreli güvenlikler tarafından yakalanmasını, casusluk nedeniyle sorgulanmasını, sorguda yaşadıklarını, Güney-Kuzey ilişkisini, insani bakış açılarını, insanların milletine, ülkesine, liderine nasıl bir biat noktasına gelebileceğini ve bir insanın hayatının böylesine basit gözüken bir sebepten dolayı nasıl bitebileceğini bizlere anlatıyor. Film sonrası ilk an çok beğendiğimi düşünmesem de şimdi bu yazıyı yazarken gerçekten konu olarak iyi film diyor insan. Güney Kore ile Kuzey Kore arasında ne kadar büyük farklar olduğunu, Kuzey Kore'nin hem yönetiliş hem halk olarak ne noktada olduğunu ancak Güney Kore'nin çok daha rahat, çok daha kaliteli bir hayat yaşadığını da bizlere gösteriyor. 

Filmde en şaşırdığım sahne insanların dilini ısırarak intihar etmesiydi. Daha önce böyle bir şeye denk gelmemiştim, çok şaşırdım.

Filmde bazı sahneler de bizleri iyi güldürdü. Ayrıca film korece değil de başka bir dilde olsa daha iyi olurdu çünkü gerçekten bazı sahneler dile alışık olmadığımız için ve bize hızlı da konuşunca komik geldiği için ağlayacağımız sahnelerde gülüyorduk ya da tebessüm ediyorduk.

İzlerseniz pişman olmayacağınız bir film.

Filmekimi 2016'da salonda izleyeceğim 4 film kaldı.

Perşembe 11:00 Rexx Tatlı Rüyalar, 16:00 Nişantaşı İki Eli Kanda
Cumartesi 13:30 Atlas Öğrenci, 19:00 Atlas Arrival

Hiç yorum yok: